Als jouw werkgever de arbeidsovereenkomst wil beëindigen via het UWV WERKbedrijf, dan moet hij een ontslagvergunning aanvragen. Het voormalige Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), tegenwoordig het UWV WERKbedrijf, beoordeelt of de ontslagaanvraag redelijk is.

Let op: De activiteiten van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de re-integratieactiviteiten van het UWV zijn sinds 1 januari 2009 onderdeel geworden van het UWV WERKbedrijf.

Zoek hulp en advies

Bij een (dreigende) ontslag situatie is het zeer verstandig om hulp in te roepen van een juridisch adviseur. Die adviseur staat je bij met de hoeveelheid vragen die je krijgt. Tevens kan een juridisch adviseur je helpen jouw rechten, jouw WW-uitkering en een mogelijke ontslagvergoeding zeker te stellen.

Niet akkoord met je ontslag

Als jouw werkgever de arbeidsovereenkomst opzegt zonder ontslagvergunning en je bent het daar niet mee eens, dan kan je via het kantongerecht een aanvraag indienen om het ontslag nietig te verklaren. Jouw werkgever handelt dan namelijk niet volgens de wet. Je kan binnen zes maanden bezwaar maken door een kennelijk onredelijk ontslagprocedure op te starten. Het CWI kan als neutrale en onafhankelijke instantie overigens niet helpen bij het schrijven van een brief tegen een mogelijk ongeldig ontslag.

In deze situatie ben je nog steeds in dienst en via de kantonrechter kan je dan ook loon vorderen. Je moet je gedurende deze tijd beschikbaar houden voor het uitvoeren van de werkzaamheden waarvoor je bent aangenomen.

Er is geen ontslagvergunning van het CWI nodig bij:

Ambtenaar en CWI

Het CWI speelt geen directe rol bij het ontslag als ambtenaar, maar weer wel bij het vinden van een nieuwe baan.