“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Na 12 jaar werken bij mijn werkgever liep ik vast. Ik werd ziek en viel uit. Ik zat een jaar lang thuis. De druk werd steeds groter. Ik kreeg het gevoel dat iedereen aan mij zat te trekken. Samen met de werkgever kwam ik er niet meer uit. Ik wilde eigenlijk niet meer terug naar het werk. Uiteindelijk kwam de werkgever met een vaststellingsovereenkomst. Dit was voor mij het moment om hulp te zoeken via Ontslag-krijgen.nl. Ik kwam via de medewerkers van Ontslagkrijgen in contact met een prettige advocaat bij mij in de buurt. Deze heeft gezorgd voor een goede afhandeling. Gelukkig stond ik heel sterk, omdat ik altijd goed had gefunctioneerd. Alles is nu afgerond en ik heb nu rust. Zo kan ik mij weer rustig richten op een nieuwe uitdaging.”

Casus: Ziek zijn en ontslag

Als je ziek thuis zit kan het zijn dat de afstand tot het werk steeds groter wordt, tot het zo’n grote drempel is geworden dat je niet meer terug kunt. Ook kan het zijn dat je heel duidelijk ziek wordt door bijvoorbeeld de werkdruk of de sfeer op het werk. Normaal gesproken is het niet verstandig om tijdens ziekte akkoord te gaan met ontslag. Als je akkoord gaat word je namelijk ook direct beter gemeld. Wil je na het ontslag een WW-uitkering aanvragen, dan moet je ook direct weer aan de sollicitatieplicht kunnen voldoen. Kun je dit niet, dan heb je een probleem.

Komt het ziek zijn echt door het werk en krijg je door het re-integratietraject alleen maar meer stress, dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat het een stuk beter met je gaat als het hoofdstuk werk is afgerond. In dat geval kan het een optie zijn om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Dit kun je rustig mondeling aankaarten bij de werkgever. De kans dat zij best bereid zijn om tot afspraken te komen is vrij groot, want zij zitten natuurlijk ook niet op een zieke werknemer te wachten. Laat de werkgever altijd met het eerste voorstel komen en ga hierover in onderhandeling. Heb je twee jaar of langer bij de werkgever gewerkt, dan heb je recht op een transitievergoeding.

Helemaal bij ziekte is het slim om bij ontslag juridisch advies in te winnen. Neem dan ook altijd even contact met ons op.