“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
nab

Tips bij ontslag

  • Lees wat je wel en vooral niet moet doen als je met ontslag te maken krijgt.
  • Wij helpen je gratis met het checken én onderhandelen van je vaststellingsovereenkomst!
Lees voor

Wij geven je een paar belangrijke tips bij ontslag, zodat je weet wat je wel en vooral wat je niet moet doen. Heb je juridische hulp nodig of wil je jouw vaststellingsovereenkomst gratis laten controleren?

Bel ons dan direct op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) en we helpen je direct! Contact met ons is altijd gratis en vrijblijvend!

Tip 1: Blijf rustig en laat alles op papier zetten

Wanneer je ontslag krijgt kan dit als een grote schok komen. Probeer rustig en professioneel te blijven. Vraag om duidelijke uitleg en documentatie. Zorg dat je precies weet waarom je wordt ontslagen en vraag om een schriftelijke bevestiging van de redenen en afspraken.

Tip 2: Ga niet direct akkoord met het ontslagvoorstel

Wanneer je ontslagen wordt krijg je in veel gevallen een ontslagvoorstel (vaststellingsovereenkomst) aangeboden. In dit voorstel staan alle afspraken met betrekking tot het ontslag. Teken nooit direct, maar laat dit voorstel altijd controleren door een ontslagjurist. Onze juristen doen dit gratis én onderhandelen kosteloos met je werkgever om de voorwaarden voor jou te verbeteren. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt en dat je ook recht blijft houden op een WW-uitkering. 

Onze juristen bekijken onder andere;

Ben je benieuwd hoe het kan dat onze dienstverlening gratis is? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Tip 3: Onderhandel over de voorwaarden!

Over het algemeen valt er goed te onderhandelen over de ontslagvoorwaarden. Werkgevers houden hier in hun ontslagvoorstel rekening mee en zetten meestal laag in. 

Wij adviseren om de onderhandeling te laten uitvoeren door een ervaren jurist. Zij weten precies waar de mogelijkheden zitten en de praktijk leert dat zij vaak tot een hogere transitievergoeding komen. Daarnaast kunnen ze ook onderhandelen over overige voorwaarden zoals het laten vervallen van een eventueel concurrentiebeding.

ontslagvoorstel controleren
Laat jouw vaststellingsovereenkomst gratis door ons checken!
Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Tip 4: Blijf beschikbaar voor werk

Maak altijd schriftelijk bezwaar tegen het ontslag en geef in de brief duidelijk aan dat je je beschikbaar blijft stellen voor werk. Als je je niet beschikbaar stelt, terwijl je wel kunt werken, kan dit gezien worden als werkweigering. Hiermee kan je jouw recht op een WW-uitkering in gevaar brengen.

Heb je niets op papier gekregen, maar wordt je wel naar huis gestuurd? Blijf op werk en maak de werkgever duidelijk dat je beschikbaar bent voor werk. Neem direct contact op met één van onze juridische adviseurs voor hulp en advies. Zorg dat je op de juiste manier reageert, zodat jou achteraf niets verweten kan worden!

Tip:
Zegt de werkgever dat je direct naar huis moet? Neem dan meteen contact op met één van onze adviseurs. Zij helpen je direct verder. Zorg dat je geen fouten maakt!

Tip 5: Zoek emotionele ondersteuning

Ontslag kan veel indruk maken. Ook kan het je zelfvertrouwen verminderen. Praat met familie, vrienden of een coach om emotioneel bij te komen. Deze steun kan jou helpen. Samen kan je bespreken wat er gebeurd is en welke volgende stappen je moet plannen.

Tip 6: Werk aan je cv en netwerk

Update je cv, zorg voor een actueel profiel op LinkedIn en neem contact op met je netwerk om sneller een nieuwe baan te vinden.

Juridische hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij ontslag of wil je dat een specialist jouw ontslagvoorstel controleert? Wij helpen je graag verder. Onze juristen controleren gratis jouw vaststellingsovereenkomst en onderhandelen kosteloos over betere voorwaarden.

Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan binnen één uur contact met je op.

Meer informatie