Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die ontslag krijgen, hebben...
Lees meerTip 4: Blijf beschikbaar voor werk
Maak altijd schriftelijk bezwaar tegen het ontslag en geef in de brief duidelijk aan dat je je beschikbaar blijft stellen voor werk. Als je je niet beschikbaar stelt, terwijl je wel kunt werken, kan dit gezien worden als werkweigering. Hiermee kan je jouw recht op een WW-uitkering in gevaar brengen.
Heb je niets op papier gekregen, maar wordt je wel naar huis gestuurd? Blijf op werk en maak de werkgever duidelijk dat je beschikbaar bent voor werk. Neem direct contact op met één van onze juridische adviseurs voor hulp en advies. Zorg dat je op de juiste manier reageert, zodat jou achteraf niets verweten kan worden!
Tip 5: Zoek emotionele ondersteuning
Ontslag kan veel indruk maken. Ook kan het je zelfvertrouwen verminderen. Praat met familie, vrienden of een coach om emotioneel bij te komen. Deze steun kan jou helpen. Samen kan je bespreken wat er gebeurd is en welke volgende stappen je moet plannen.
Tip 6: Werk aan je cv en netwerk
Update je cv, zorg voor een actueel profiel op LinkedIn en neem contact op met je netwerk om sneller een nieuwe baan te vinden.
Juridische hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij ontslag of wil je dat een specialist jouw ontslagvoorstel controleert? Wij helpen je graag verder. Onze juristen controleren gratis jouw vaststellingsovereenkomst en onderhandelen kosteloos over betere voorwaarden.
Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan binnen één uur contact met je op.