Een beëindigingsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst waarin je met jouw werkgever afspraken maakt over de beëindiging van jouw dienstverband. Een beeindigingsovereenkomst wordt ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Beëindigingsovereenkomsten zijn rechtsgeldig als beide partijen (werkgever en werknemer) de overeenkomst ondertekenen.

Let op: Worden er binnen 3 maanden meer dan 20 mensen ontslagen? Dan kan er sprake zijn van collectief ontslag!

Als een beëindigingsovereenkomst eenmaal is getekend heb je nog twee weken bedenktijd, hierna staan de afspraken over jouw ontslag vast. Krijg je daardoor later problemen? Dan kan je daar niets meer aan veranderen. Check daarom altijd je ontslagvoorstel en ga niet zomaar akkoord.

Beëindigingsovereenkomst controleren

Ga nooit direct akkoord met een beëindigingsvoorstel. Als je wel akkoord gaat, dan betekent jouw handtekening dat je vrijwillig akkoord gaat met het ontslag. Zit het voorstel niet goed in elkaar, dan kan dit ervoor zorgen dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Ook is het belangrijk om te bekijken of de werkgever je wel biedt waar je recht op hebt. Is er bijvoorbeeld sprake van een transitievergoeding? En hoe zit het met het concurrentiebeding? Zet dus nooit te snel je handtekening en zorg dat je zeker weet dat alles klopt voordat je tot tekenen overgaat.

Check door ontslagspecialist

Laat de beëindigingsovereenkomst altijd controleren door een ervaren ontslagspecialist. Je weet dan zeker dat jouw beëindigingsovereenkomst klopt en dat je krijgt waar je recht op hebt. Ook zorgt de ontslagspecialist ervoor dat je je recht op een uitkering kunt behouden.

Tip: Vul het formulier in als je vrijblijvend meer wil weten over een check van jouw beëindigingsovereenkomst!

Enkele belangrijke onderwerpen die voor je gecontroleerd worden:

  • Opzegtermijn. Wanneer je eerder vertrekt dan de wettelijke opzegtermijn, dan krijg je in die periode geen uitkering of slechts een gedeeltelijk WW-uitkering.
  • Transitievergoeding of ontslagvergoeding. Maak je aanspraak op een transitievergoeding of ontslagvergoeding?
  • Ontslagreden. De reden van jouw ontslag bepaalt of het UWV je verwijtbaar werkloos verklaart. Als dit gebeurt, heb je geen recht op een WW-uitkering.

Een juridische check voorkomt problemen! Bel ons vrijblijvend op 0900 4455600 (40 cent per minuut).

Beëindigingsovereenkomst tekenen

Voor de werkgever is het gunstig en goedkoop als je akkoord gaat met de beëindigingsovereenkomst. Jouw werkgever hoeft dan namelijk geen dossier op te bouwen en spaart daarmee kosten en tijd uit. Realiseer je dat je hierdoor in een goede positie zit om te onderhandelen, bijvoorbeeld over de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding). Win daarom altijd juridisch advies in, zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt.