Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die ontslag krijgen, hebben...
Lees meerZo zou je bijvoorbeeld loon kunnen vorderen als dit niet is betaald. Heb jij het idee dat de werkgever zich niet goed aan de gemaakte afspraken houdt, neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag samen met jou hoe je het probleem op kunt lossen.
Ook ben je als werknemer goed beschermd als het gaat om ontslag. Daardoor kan het voor werkgevers soms best lastig zijn om een werknemer te ontslaan. Zo moet een werkgever altijd een goede reden hebben voor het ontslag en moet hij zich aan alle regels houden.
Op het moment dat jij in dienst komt is het belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over het werk, de betaling en alles daar omheen. Zo is de werkgever verplicht om bepaalde zaken in de arbeidsovereenkomst op te nemen. Zo moet hier duidelijk in worden beschreven wat jouw functie is, welke werktijden/dagen van toepassing zijn en hoeveel je gaat verdienen. Daarnaast moet duidelijk worden beschreven hoe het zit met vakantie en eventueel betaald verlof, het recht op scholing en de duur en voorwaarde van een eventuele proeftijd.
Heb jij een oproepcontract, dan is het ook belangrijk dat de minimale termijn voor oproeping en het aantal gewaarborgde uren op papier worden gezet.
De werkgever is ook verplicht om jou binnen een week nadat je begonnen bent met werken te laten weten welke werk- en rusttijden precies gehanteerd worden.
Ben jij al langere tijd in dienst en ontbreken er belangrijke gegevens in jouw contract, dan kun je de werkgever eventueel vragen om dit aan te vullen.
Ontslag? Weet wat je rechten zijn!
Krijg je te maken met ontslag zorg dan dat je goed weet wat je rechten zijn! Weet je dit niet, dan kan dit ervoor zorgen dat je niet de transitievergoeding krijgt die je zou moeten krijgen of dat je je recht op een WW-uitkering kwijt raakt. Dit soort situaties kun je voorkomen door juridisch advies in te winnen. Hiervoor kan je gratis bij ons terecht! Neem dan ook gerust even contact op om jouw situatie door te spreken!
Arbeidsrecht conflict
Soms ontstaan er conflicten over de afspraken die in het arbeidscontract zijn gemaakt. De werkgever wil bijvoorbeeld dat je minder dagen gaat werken, maar jij wil dit niet. Of andersom. In zo’n situatie probeer je eerst met elkaar om tafel te gaan om een oplossing te zoeken. Lukt dit niet, dan is het mogelijk om een arbeidsrecht jurist of arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Wij kunnen samen met jou bekijken of het zinvol is iemand in te schakelen of niet.
Problemen op het werk?
Heb jij problemen op het werk? Krijg je bijvoorbeeld te maken met ontslag, is er een arbeidsconflict of krijg je jouw loon niet uitbetaald? Wij helpen je hier graag mee. Leg jouw verhaal voor aan onze juridische medewerkers en zij geven je gratis advies waar je mee verder kan. Je kan ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten op ons contactformulier.