Bestaat bescherming tegen ontslag? Ja! Werknemers mogen in sommige situaties niet ontslagen worden. Ontslagbescherming betekent dat jij niet ontslagen mag worden omdat er een bijzondere situatie is. Het kan in dat geval best zijn dat de werkgever wel een geldige reden...
Lees meerToch ontslag tijdens zwangerschap?
Krijg je toch ontslag tijdens zwangerschap, dan neemt het UWV in veel gevallen de betaling van het zwangerschapsverlof op zich. Zo heb je rustig de tijd om te herstellen van de bevalling. Daarna kun je op zoek naar een andere baan. In sommige gevallen is het mogelijk het ontslag tijdens zwangerschap aan te vechten. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de zwangerschap de reden is van het ontslag.
Wil je weten of jouw zaak kans van slagen heeft? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij kunnen een goede inschatting maken en brengen je vrijblijvend in contact met een goede jurist of advocaat die jou kan helpen.
Regels ouderschapsverlof
De regels op het gebied van ouderschapsverlof zijn in de wet vastgesteld. Iedere ouder moet de kans krijgen om betrokken te zijn bij de zorg en opvoeding van de kinderen. Je kan voor ieder kind apart verlof opnemen. Je kan ook ouderschapsverlof krijgen voor een adoptiekind, pleegkind of stiefkind. Het kind moet wel bij jou in huis wonen. Ouderschapsverlof moet je minstens twee maanden van te voren schriftelijk aanvragen bij de werkgever. Dit kan als de kinderen jonger zijn dan acht jaar. Ook moet je minstens één jaar bij dezelfde werkgever werken. Een werkgever mag dit niet weigeren, maar kan wel bezwaar maken tegen de dagen die je op wil nemen.
Wij helpen je
Ontslagen doordat je zwanger bent? Of het vermoeden dat jouw zwangerschap de reden is? Bel direct vrijblijvend met onze medewerkers op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij bespreken jouw situatie en adviseren je over de vervolgstappen.