“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vaststellingsovereenkomst en de WW-uitkering

  • Fout in de VSO? Dan kan je het recht op WW-uitkering kwijtraken.
  • Laat jouw VSO gratis door ons controleren!
9,6
Klanten vertellen

1065 beoordelingen

Lees voor

Gaan jij en jouw werkgever in goed overleg uit elkaar, dan gebeurt dit meestal met behulp van een vaststellingsovereenkomst, oftewel VSO. In de vaststellingsovereenkomst maken jullie samen afspraken over het ontslag. Hierbij kun je denken aan afspraken over de opzegtermijn, wat gebeurt er met jouw openstaande vakantiedagen en de hoogte van de transitievergoeding. Zet echter nooit direct jouw handtekening voor je het document hebt laten checken. Het is namelijk heel belangrijk dat jouw VSO aan een aantal belangrijke eisen voldoet. Is dat niet het geval, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zo kan dit betekenen dat jij geen WW-uitkering krijgt. 

Stel jouw WW-uitkering veilig!

Heb je niet direct een andere baan, dan is het wel heel belangrijk dat je terug kunt vallen op een WW-uitkering. Om hier aanspraak op te kunnen maken, is het belangrijk dat jouw vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit. Zo mag er op geen enkele manier uit het document blijken dat jij hier enig initiatief in hebt genomen en moet er duidelijk worden aangegeven dat jou niets te verwijten valt. 

Dit zelf checken is best lastig, want waar moet je nou precies op letten? Daarom kijken wij jouw VSO gratis voor je na. Onze jurist loopt alle belangrijke punten na en checkt of de overeenkomst WW-vriendelijk is. Daarnaast kijken we ook of er andere punten zijn die wellicht moeten worden aangepast en of er nog onderhandelingsruimte in het voorstel zit. Op die manier weet jij zeker dat alles in orde is en kun je met een gerust hart jouw handtekening zetten. 

Stuur jouw VSO naar ons toe, dan kijken wij hem voor je na!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Welk risico loop je bij het tekenen van de VSO als het gaat om de WW?

Als jij een WW-uitkering aanvraagt, kan het zijn dat het UWV jouw VSO gaat controleren. Om voor een uitkering in aanmerking te komen, mag jij niet verwijtbaar zijn. Neem je zelf ontslag, dan heb je geen recht op een uitkering. Het ontslag is dan jouw eigen keuze. Op het moment dat het UWV uit de VSO op kan maken dat jij hier zelf enig initiatief in hebt genomen, zal jouw aanvraag worden afgewezen. 

Een ander belangrijk punt is de opzegtermijn. Houden jullie je in de vaststellingsovereenkomst niet aan de juiste opzegtermijn, dan kan dit ervoor zorgen dat jij één of meerdere maanden zonder inkomen zit. Het UWV zal namelijk wel de juiste opzegtermijn hanteren. Besluiten jullie dus één maand aan te houden, terwijl dit eigenlijk drie maanden moet zijn, dan zal je nog twee maanden op jouw uitkering moeten wachten. 

Loop geen risico! Laat jouw vaststellingsovereenkomst gratis checken!

Het zou zonde zijn als jij door een kleine fout in de VSO jouw recht op een uitkering kwijt raakt. Sterker nog. Dit kan je behoorlijk in de financiële problemen brengen. Zorg er dus vooral voor datje op dit vlak geen enkel risico loopt. Stuur jouw VSO naar ons toe. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt. 

Check vaststellingsovereenkomst

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,6
Klanten vertellen

1065 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"

Meer informatie