Ontslag op staande voet? De eerste tips:

Als je hoort dat je op staande voet ontslagen wordt gaat er heel wat door je heen. Je bent in één klap je inkomen en je recht op een uitkering kwijt. Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken met deze tips:

 • Ga niet zomaar akkoord en teken vooral niets.
 • Stuur direct een aangetekende brief waarin je aangeeft het niet eens te zijn met het ontslag en stel je beschikbaar voor werk.
 • Onderneem op tijd actie. Je hebt twee maanden om in verweer te gaan. Hierna kan dit niet meer.
 • Schakel op tijd juridische hulp in om hier zo goed mogelijk uit te komen.
De Nationale Adviesbalie werkt samen met specialisten in het arbeidsrecht.
Ontslag op staande voet heeft grote gevolgen. Schakel dus altijd specialistische
hulp in en voorkom problemen.

Onze specialist Mieke van NAB.nl helpt jou graag verder bij het vinden van de juiste advocaat, jurist of mediator voor jouw zaak.

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Wat vinden onze klanten?

Ik was het absoluut niet eens met mijn Eerstejaars Ziektewetbeoordeling door het UWV. Ik voelde me radeloos en ben op zoek gegaan naar hulp. Ik belde met De Nationale Adviesbalie en kon rustig mijn verhaal doen. De juridische medewerker van De Nationale Adviesbalie nam rustig mijn situatie met mij door en beantwoorde al mijn vragen. Zij vond het verstandig om mij in contact te brengen met een advocaat. De advocaat uit mijn woonplaats belde me diezelfde dag nog terug en heeft mijn zaak vlot in behandeling genomen. Door het accuraat handelen van de advocaat heb ik mijn recht op een Ziektewet-uitkering behouden.

Richard Kromminga22 februari 2018

Nadat ik het contactformulier had ingediend werd ik binnen een uur teruggebeld door een werknemer van De Nationale Adviesbalie. Ik kon mijn verhaal kwijt en kreeg meteen enkele tips. Al mijn vragen werden duidelijk beantwoord. Ik werd in contact gebracht met een ervaren arbeidsrecht advocaat bij mij in buurt. De advocaat heeft mijn zaak vlot in behandeling genomen en het voorstel gecontroleerd. De advocaat regelde tevens een ontslagvergoeding voor mij.

Jeroen van de Vegt22 februari 2018

Nadat ik een aanvraag had ingediend werd ik gauw teruggebeld door een werknemer van De Nationale Adviesbalie. Mijn situatie werd rustig doorgenomen en mijn vragen werden duidelijk beantwoord. Het was een fijn gesprek. Ik werd in contact gebracht met een ervaren advocaat bij mij in de woonplaats. De advocaat heeft mijn zaak vlot in behandeling genomen. Door het accuraat handelen van de advocaat heb ik mijn recht op een uitkering behouden.

Egbert-Jan Alberts22 februari 2018
150+
Advocaten
60+
Advocaat kantoren
5.000+
Juridische zaken
8.000+
Tevreden klanten

Wie zijn wij

De Nationale Adviesbalie is er voor zowel particulieren als voor ondernemers die op zoek zijn naar begrijpelijke juridische informatie, kwalitatieve hulp en de juiste juridische specialist.

Wij bieden op onze websites uitgebreide juridische informatie over veel verschillende rechtsgebieden. Daarnaast beschikken wij over een gratis juridische helpdesk.

Onze juridisch adviseurs staan je graag te woord en gaan samen met jou op zoek naar een goede oplossing.
Wij werken samen met ervaren advocaten, juristen en mediators. De kantoren zitten verspreid over heel Nederland, dus er zit altijd een juridische specialist bij jou in de buurt.

 

Doelstellingen van De Nationale Adviesbalie

 • Het bieden van juridische informatie
 • Helpen bij het nemen van beslissingen
 • De klant verder op weg helpen en eventueel in contact brengen met een goede advocaat, jurist of mediator.

Vind een kantoor in jouw regio

De medewerkers van NAB.nl helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat, jurist of mediator voor jouw zaak.
Bel ons voor vragen op 088-6002800
(gebruikelijke belkosten)

Voor vrijblijvend advies – footer

 • Wij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren
 • Wij geven jou advies op maat
Bellen kan ook voor direct gratis advies
088-6002800 (gebruikelijke belkosten)
 • Gratis juridisch advies
 • Landelijk netwerk van advocaten
 • Binnen een werkdag contact met een advocaat
 • Alle werkdagen bereikbaar