“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagspecialist

  • Welke ontslagspecialist kan jou het beste helpen bij jouw ontslag?
  • Wij brengen je in contact met de specialist die past bij jouw zaak!
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Lees voor

Heb je te maken met ontslag, dan is het vaak slim om hier hulp van een ontslagspecialist bij te vragen. Maar wie kun je nou eigenlijk het beste inschakelen? Er zijn diverse soorten ontslagspecialisten die je kunt vragen om je te helpen bij het ontslag.

Wat voor een ontslagspecialist heb je nodig?

Eerst bekijk je welke ontslagspecialist je nodig hebt. Is er bijvoorbeeld een conflict met je werkgever waar je samen niet uitkomt of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen die je wil laten controleren? Wil je zelf ontslag nemen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? En kan je beter een advocaat of een jurist inschakelen?

Hulp bij keuze specialist

De medewerkers van Ontslag-krijgen.nl bieden eerste hulp bij het ontslag. Zij beantwoorden je eerste vragen en kunnen samen met jou bekijken welke ontslagspecialist je hierbij het beste kan helpen. Neem vrijblijvend contact op en onze medewerkers gaan samen met jou bekijken wat in jouw situatie het meest verstandige is.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

Er zijn tal van situaties waarbij een ontslagspecialist je kan helpen. Wij zetten de belangrijkste even voor je op een rij.

  1. Ontslag op staande voet
  2. Ontslag met wederzijds goedvinden
  3. Arbeidsconflict
  4. Ontslag zonder goede reden
  5. Bezwaar maken tegen ontslag via het UWV
  6. Ontslag via de kantonrechter

1. Ontslag op staande voet

Krijg jij te maken met ontslag op staande voet, dan is het zeker verstandig om direct hulp in te schakelen. Bij ontslag op staande voet ben je namelijk niet alleen jouw baan kwijt, maar ook je recht op een WW-uitkering. Je zit dan dus ineens helemaal zonder inkomen en dat is natuurlijk nooit een goed idee.

Een ontslagspecialist kan ervoor zorgen dat het ontslag op staande voet wordt veranderd in een andere vorm van ontslag, waardoor jij toch jouw recht op WW kan behouden. Is het ontslag onterecht, dan kan de specialist je helpen om het ontslag van tafel te vegen en te krijgen waar je recht op hebt.

2. Ontslag met wederzijds goedvinden

Wil jouw werkgever met jou om tafel om samen afspraken te maken over het ontslag? Ook dan is het slim om hulp in te schakelen. Een advocaat of jurist kan je helpen bij de onderhandelingen en kan ervoor zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt.

De specialist kan bijvoorbeeld met de werkgever onderhandelen over de hoogte van de transitievergoeding, de opzegtermijn, het concurrentiebeding of ervoor zorgen dat je wordt vrijgesteld van arbeid met behoud van loon.

De afspraken die jij uiteindelijk met jouw werkgever maakt over het ontslag komen te staan in een vaststellingsovereenkomst. Het is ontzettend belangrijk dat deze overeenkomst goed in elkaar zit. Klopt hierin iets niet, dan kan dit er zelfs voor zorgen dat jij geen recht meer hebt op een WW-uitkering. Laat deze overeenkomst dan ook altijd even nakijken voor jij je handtekening zet. Wij helpen je daar graag bij en kijken de vaststellingsovereenkomst gratis voor je na!

3. Arbeidsconflict

Heb jij een conflict met jouw leidinggevende of met een collega, dan heb je andere hulp nodig bij ontslag. Wie weet is het conflict nog op te lossen. Een mediator kan hier welllicht bij helpen. De mediator gaat samen met jullie om tafel om te bekijken welke oplossingen er zijn. Hopelijk lukt het dan om er toch uit te komen. Zo niet, dan kan het zijn dat er alsnog ontslag volgt en er toch een advocaat of jurist aan te pas moet komen.

4. Ontslag zonder goede reden

Op welke manier jij ook ontslag krijgt, er moet altijd een goede reden zijn. Is er geen goede reden, dan is het nog maar de vraag of het ontslag stand houdt. Een specialist kan je dan helpen om het ontslag te vermijden of om eruit te halen wat erin zit.

5. Bezwaar maken tegen ontslag via het UWV

Gaat het financieel niet goed met het bedrijf, dan kan de werkgever besluiten om een ontslagvergunning aan te vragen via het UWV. Hierbij moet hij zich echter wel aan een hoop regels houden. Zo mag de werkgever bij ontslag via het UWV bijvoorbeeld niet zelf kiezen wie er ontslag moet krijgen. Dit gaat via het afspiegelingsbeginsel. Toch houden werkgevers zich hier niet altijd even goed aan. Een advocaat of jurist kan je helpen om bezwaar in te dienen tegen het ontslag.

6. Ontslag via de kantonrechter

Is er een groot conflict, functioneer jij niet naar behoren of zijn er andere reden voor het ontslag, dan kan de werkgever ook besluiten om naar de kantonrechter te stappen. De werkgever moet dan wel met een flink dossier op de proppen komen. Voor jou is het in zo’n situatie erg belangrijk om een ontslagspecialist in te schakelen. Deze zal er alles aan doen om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen!

Ontslagspecialist: advocaat of jurist

Een advocaat of jurist is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan je helpen bij jouw ontslagzaak. Jouw advocaat zal voor jou op de bres springen. Hij/zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Door hun specifieke kennis en ervaring zijn advocaten en juristen in staat de beste resultaten te boeken. Zij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Je kunt met jouw ontslagspecialist vechten voor het behoud van je baan als je onterecht ontslagen bent of voor een hoge ontslagvergoeding. Ook kan een ontslagspecialist ervoor zorgen dat jouw recht op WW behouden blijft.

Tip:
Zorg dat je van te voren weet welke noodzakelijke stukken een ontslagspecialist nodig heeft voor een ontslagzaak. Zo kunnen ze snel voor je aan de slag.

Een ontslagspecialist is een kei in onderhandelen. Je kunt hen dan ook goed inschakelen om in onderhandeling te gaan met jouw werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de transitievergoeding (ontslagvergoeding) en de manier van uitbetalen, maar ook over bijvoorbeeld een concurrentiebeding dat in de weg zit.

Veel mensen zien er tegenop om een advocaat of jurist in te schakelen vanwege de kosten. In de praktijk blijkt dat werkgevers vaak het grootste gedeelte van deze kosten op zich nemen. Ook gebeurt het regelmatig dat advocaten of juristen hun eigen kosten uitonderhandelen, zodat deze alsnog voor rekening van de werkgever komen.

Vind een advocaat
Tip:
Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen jouw situatie met je door. Vervolgens kunnen wij je adviseren welke vervolgstappen in jouw specifieke situatie slim zijn. Dit advies is gratis en vrijblijvend!

Wat is het verschil tussen een advocaat en jurist?

Een advocaat is altijd een jurist en is over het algemeen breder onderlegd dan een jurist. Een advocaat mag zo goed als alle rechtszaken begeleiden. Juristen mogen dit tot een bepaald bedrag doen. Tegenwoordig mogen juristen steeds vaker zaken oppakken die voor de kantonrechter of het gerechtshof komen.

Een jurist is een soort opstap om advocaat te worden, vandaar dat je je als jurist kunt gaan specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Over het algemeen zal een jurist een goedkoper uurtarief hanteren dan een advocaat. Juristen werken meestal bij verzekeringsmaatschappijen, deurwaarderskantoren en juridische advieskantoren.

Let op:
Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen met jouw ontslagzaak. Neem dan gerust even contact met ons op. Met onze ervaring kunnen wij goed inschatten wie jou het beste zou kunnen helpen. Wij geven je gratis advies.

De mediator bij conflicten

Is er sprake van een arbeidsconflict, dan kan een mediator wellicht een rol spelen. Een mediator gaat met jou en de werkgever om tafel om te proberen het conflict op te lossen. Dit heet arbeidsmediation. Het doel is om ervoor te zorgen dat jullie weer met elkaar door één deur kunnen. Het zou mooi zijn als het probleem op deze manier kan worden opgelost. Ontslag is dan niet nodig.

De ontslagspecialist van jouw rechtsbijstandverzekering

Een andere ontslagspecialist is jouw rechtsbijstandsverzekering. Uit ervaringen van onze klanten is gebleken dat er echter wel een verschil is in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Een specialist van de rechtsbijstandsverzekering mag vaak maar een bepaald aantal uren aan jouw zaak besteden. Hoe sneller het is afgerond hoe beter. Dit doet de zaak meestal geen goed. Een eigen advocaat of jurist zal zich voor de volle 100% inzetten en voor jouw belangen opkomen zolang als dit nodig is.

Hulp nodig van een ontslagspecialist?

Word je ontslagen en heb je twijfels of het in jouw situatie handig is om een ontslagspecialist in te schakelen, neem dan gerust even gratis contact met ons op. De medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je vrijblijvend de situatie juridisch inzichtelijk te maken en kunnen bekijken of er hulp nodig is of niet. Wij helpen je graag een juiste keuze te maken.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen onze medewerkers je altijd in contact brengen met een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt, die de zaak verder voor je kan oppakken.

Meer informatie