“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
nab

Ontslagspecialist

  • Welke ontslagspecialist kan jou het beste helpen bij jouw ontslag?
  • Wij brengen je in contact met de specialist die past bij jouw zaak!
Lees voor

Heb je te maken met ontslag, dan is het in de meeste gevallen verstandig om de hulp van een ontslagspecialist in te schakelen. Maar wie kan jou het beste helpen in jouw situatie? Er zijn diverse soorten ontslagspecialisten die je kunt vragen om je te helpen bij het ontslag. Wij helpen je hierbij.

Wat doen wij voor jou? Het werkt als volgt:

  1. Bel ons zelf op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in en wij bellen jou terug.
  2. We bespreken jouw situatie. Dit kost jou niets. 
  3. We geven je direct advies. Zo weet je of er zaken zijn die je direct moet oppakken.
  4. We adviseren of het verstandig is om een juridisch specialist in te schakelen.
  5. We brengen je in contact met de beste specialist voor jouw zaak.
  6. Je bent voorzien van goed advies en de beste hulp voor jouw zaak! Dit geeft een hoop rust.

Wat voor een ontslagspecialist heb je nodig?

Eerst bekijk je welke ontslagspecialist je nodig hebt. Is er bijvoorbeeld een conflict met je werkgever waar je samen niet uitkomt of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen die je wil laten controleren? En kan je in jouw situatie beter een advocaat of een jurist inschakelen? Wij adviseren je en dit kost jou niets! Maak hier altijd gebruik van.

Hulp bij keuze specialist

De medewerkers van Ontslag-krijgen.nl bieden eerste hulp bij het ontslag. Zij beantwoorden je eerste vragen en kunnen samen met jou bekijken welke ontslagspecialist je het beste kan helpen. Neem vrijblijvend contact op en onze medewerkers bekijken wat in jouw situatie het meest verstandig is.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

Er zijn tal van situaties waarbij een ontslagspecialist je kan helpen. Wij zetten de belangrijkste even voor je op een rij.

  1. Als je een vaststellingsovereenkomst (VSO) hebt ontvangen hebt (Ontslag met wederzijds goedvinden)
  2. Ontslag op staande voet
  3. Arbeidsconflict
  4. Ontslag zonder goede reden
  5. Bezwaar maken tegen ontslag via het UWV
  6. Ontslag via de kantonrechter
  7. Bij een reorganisatie
  8. Loonstop

1. Als je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen (ontslag met wederzijds goedvinden)

In de meeste gevallen wordt een werknemer met wederzijds goedvinden ontslagen. Vaak word je op het matje geroepen bij de werkgever en geven ze aan dat je ontslagen wordt. Vaak krijg je ook een vaststellingsovereenkomst (VSO) met het verzoek dit te tekenen. In een VSO staan alle afspraken die jullie samen maken over het ontslag. Teken dit nooit direct! Laat het altijd controleren door een jurist!

De VSO waar de werkgever mee komt, moet je zien als eerste voorstel. Teken je direct, dan is de kans groot dat je geld laat liggen. Vaak valt er meer uit te onderhandelen. Daarnaast loop je het risico dat zaken juridisch inhoudelijk niet kloppen en je jouw recht op een WW-uitkering kwijtraakt.

Onze juristen kijken jouw VSO gratis na. Ook kunnen zij gratis de onderhandelingen voor jou oppakken. Zij onderhandelen onder andere over de hoogte van de transitievergoeding, de opzegtermijn, het concurrentiebeding of zorgen ervoor dat je wordt vrijgesteld van arbeid met behoud van loon. Maak altijd gebruik van onze gratis dienst zodat je krijgt waar je recht op hebt. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Lees dan onze veelgestelde vragen. Wil je direct gebruik maken van onze hulp? Vul ons contactformulier in en er wordt in de meeste gevallen binnen een uur contact met je opgenomen.

2. Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is de vervelendste manier van ontslag waar je mee te maken kan krijgen. Schakel in alle gevallen direct hulp in. Bij ontslag op staande voet ben je namelijk niet alleen jouw baan kwijt, maar ook je recht op een WW-uitkering. Een ontslagspecialist zorgt ervoor dat het ontslag op staande voet veranderd wordt in een andere vorm van ontslag, waardoor jij toch jouw recht op een WW-uitkering behoudt. Is het ontslag onterecht, dan kan de specialist je helpen om het ontslag van tafel te vegen en te krijgen waar je recht op hebt.

Ontslag op staande voet mag niet zomaar. Voor ontslag op staande voet moet sprake zijn van een geldige reden zoals diefstal, fraude of mishandeling.  Werkgevers moeten zich namelijk aan strenge regels houden bij ontslag op staande voet en daarin worden vaak fouten gemaakt. Is dat het geval, dan kan het ontslag wellicht van tafel worden geveegd. Het is altijd verstandig om een ontslagspecialist in de arm te nemen, ook al heb jij je daadwerkelijk schuldig gemaakt aan hetgeen waarvan je beschuldigd wordt. Onze ontslagspecialisten bekijken welke mogelijkheden er zijn en helpen jou hiermee!

3. Arbeidsconflict

Heb jij een conflict met jouw leidinggevende of met een collega? Dit is erg vervelend en leidt vaak tot een gespannen sfeer op werk. Zoek altijd hulp. In sommige situaties is het conflict op te lossen onder begeleiding van een onpartijdige mediator. De mediator gaat samen met jullie om tafel en bekijkt welke oplossingen er zijn. Hopelijk lukt het om er samen uit te komen. Zo niet, dan kan het zijn dat er alsnog ontslag volgt en er toch een advocaat of jurist aan te pas moet komen.

4. Ontslag zonder goede reden

Op welke manier jij ook ontslag krijgt, er moet altijd een goede reden zijn. Is er geen goede reden, dan is het nog maar de vraag of het ontslag stand houdt.

Sommige werknemers krijgen alleen een ontslagbrief. Maar ook dit kan niet. Zonder jouw handtekening is een ontslag niet definitief.

Trek dus altijd aan de bel als dit je overkomt. Een specialist helpt je om het ontslag ongedaan te maken of om eruit te halen wat erin zit. Een ontslagspecialist zorgt dat jij krijgt waar je recht op hebt! 

5. Bezwaar maken tegen ontslag via het UWV

Een werkgever kan in twee gevallen een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Namelijk als je twee jaar ziek bent of als er sprake is van ontslag om bedrijfseconomische redenen. Ben je twee jaar ziek, dan mag een werkgever tot ontslag overgaan. Dit mag echter alleen als hij er wel alles aan heeft gedaan om jou weer te laten re-integreren. Heeft de werkgever op dat vlak steken laten vallen, dan kan het zijn dat hij je nog een jaar langer moet doorbetalen. Een ontslagspecialist kan de mogelijkheden op dit gebied voor je bekijken en de juiste actie ondernemen. 

Gaat het financieel niet goed met het bedrijf? Ook in deze ssituatie kan de werkgever besluiten om een ontslagvergunning aan te vragen via het UWV. Hierbij moet hij zich echter wel aan een hoop regels houden. Zo mag de werkgever bij ontslag via het UWV bijvoorbeeld niet zelf kiezen wie er ontslag moet krijgen. Dit gaat via het afspiegelingsbeginsel. Toch houden werkgevers zich hier niet altijd even goed aan. Een advocaat of jurist kan je helpen om bezwaar in te dienen tegen het ontslag.

6. Ontslag via de kantonrechter

Onder andere als er sprake is van disfunctioneren, een arbeidsconflict of een werknemer die zich onevenredig vaak ziek meldt  kan de werkgever besluiten om naar de kantonrechter te stappen. De werkgever moet wel een goed dossier hebben. Daarnaast moet de werkgever kunnen aantonen dat hij er alles aan heeft gedaan om het probleem op te lossen. Voor jou is het belangrijk om een ontslagspecialist in te schakelen. Deze zal er alles aan doen om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen! Indien het ontslag onterecht is kan een specialist helpen om het ontslag ongedaan gemaakt te krijgen of ervoor zorgen dat je weg gaat met een goede ontslagvergoeding of zelfs een billijke vergoeding.

7. Bij een reorganisatie

Vindt er op jouw werk een reorganisatie plaats, dan kan een werkgever dit op meerdere manieren aanpakken.
1. Reorganisatie van minimaal 20 personen

Bij een grote reorganisatie, waarbij in ieder geval 20 mensen ontslag krijgen, moet een sociaal plan komen. Hier zullen de bonden en de OR zich mee bezig houden. Toch valt bij een sociaal plan in veel gevallen te onderhandelen. Een ontslagspecialist bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het voordeel van zo’n sociaal plan is dat een bedrag wordt uitgetrokken voor juridische kosten. Hierdoor is het dus makkelijk om een specialist in te schakelen en kost dit je niets. 

2. Reorganisatie van minder dan 20 personen

In geval van een kleine reorganisatie zie je vaak dat de werkgever in eerste instantie probeert om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. De werkgever kan het ook via de officiële weg doen (via het UWV), maar in dat geval mag hij niet zelf kiezen welke werknemers ontslag krijgen en moet hij zich houden aan het afspiegelingsbeginsel

8. Loonstop

Schakel ook onze hulp in wanneer jouw werkgever stopt met het uitbetalen van jouw salaris. Niet alle werkgevers weten hoe de regels omtrent het arbeidsrecht precies in elkaar zitten of proberen het gewoon. Soms stopt de werkgever met het betalen van jouw salaris. Dit mag niet zomaar. Of misschien heb je een nul uren contract en besluit de werkgever om je niet meer op te roepen. Dit is niet de bedoeling.

Doet de werkgever dit op deze manier, dan heeft dit voor jou grote gevolgen. Je kan dan namelijk geen WW-uitkering aanvragen, want je bent immers nog in dienst. Daarnaast loop je op deze manier jouw transitievergoeding mis. Zonde! Een ontslagspecialist kan je in dit soort situaties helpen om toch te krijgen waar je recht op hebt. 

Ontslagspecialist: advocaat of jurist

Een advocaat of jurist is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan je helpen bij jouw ontslagzaak. Jouw advocaat zal voor jou op de bres springen. Hij/zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Door hun specifieke kennis en ervaring zijn advocaten en juristen in staat de beste resultaten te boeken. Zij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Je kunt met jouw ontslagspecialist vechten voor het behoud van je baan als je onterecht ontslagen bent of voor een hoge ontslagvergoeding. Ook kan een ontslagspecialist ervoor zorgen dat jouw recht op WW behouden blijft.

Tip:
Zorg dat je van te voren weet welke noodzakelijke stukken een ontslagspecialist nodig heeft voor een ontslagzaak. Zo kunnen ze snel voor je aan de slag.

Een ontslagspecialist is een kei in onderhandelen. Je kunt hen dan ook goed inschakelen om in onderhandeling te gaan met jouw werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de transitievergoeding (ontslagvergoeding) en de manier van uitbetalen, maar ook over bijvoorbeeld een concurrentiebeding dat in de weg zit.

Veel mensen zien er tegenop om een advocaat of jurist in te schakelen vanwege de kosten. In de praktijk blijkt dat werkgevers vaak het grootste gedeelte van deze kosten op zich nemen. Ook gebeurt het regelmatig dat advocaten of juristen hun eigen kosten uitonderhandelen, zodat deze alsnog voor rekening van de werkgever komen.

Vind een advocaat
Tip:
Vul vrijblijvend ons contactformulier in en wij nemen jouw situatie met je door. Vervolgens kunnen wij je adviseren welke vervolgstappen in jouw specifieke situatie slim zijn. Dit advies is gratis en vrijblijvend!

Wat is het verschil tussen een advocaat en jurist?

Een advocaat is altijd een jurist en is over het algemeen breder onderlegd dan een jurist. Een advocaat mag zo goed als alle rechtszaken begeleiden. Juristen mogen dit tot een bepaald bedrag doen. Tegenwoordig mogen juristen steeds vaker zaken oppakken die voor de kantonrechter of het gerechtshof komen.

Een jurist is een soort opstap om advocaat te worden, vandaar dat je je als jurist kunt gaan specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Over het algemeen zal een jurist een goedkoper uurtarief hanteren dan een advocaat. Juristen werken meestal bij verzekeringsmaatschappijen, deurwaarderskantoren en juridische advieskantoren.

Let op:
Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen met jouw ontslagzaak. Neem dan gerust even contact met ons op. Met onze ervaring kunnen wij goed inschatten wie jou het beste zou kunnen helpen. Wij geven je gratis advies.

De mediator bij conflicten

Is er sprake van een arbeidsconflict, dan kan een mediator wellicht een rol spelen. Een mediator gaat met jou en de werkgever om tafel om te proberen het conflict op te lossen. Dit heet arbeidsmediation. Het doel is om ervoor te zorgen dat jullie weer met elkaar door één deur kunnen. Het zou mooi zijn als het probleem op deze manier kan worden opgelost. Ontslag is dan niet nodig.

De ontslagspecialist van jouw rechtsbijstandverzekering

Een andere ontslagspecialist is jouw rechtsbijstandsverzekering. Uit ervaringen van onze klanten is gebleken dat er echter wel een verschil is in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Een specialist van de rechtsbijstandsverzekering mag vaak maar een bepaald aantal uren aan jouw zaak besteden. Hoe sneller het is afgerond hoe beter. Dit doet de zaak meestal geen goed. Een eigen advocaat of jurist zal zich voor de volle 100% inzetten en voor jouw belangen opkomen zolang als dit nodig is.

Hulp nodig van een ontslagspecialist?

Word je ontslagen en heb je twijfels of het in jouw situatie handig is om een ontslagspecialist in te schakelen, neem dan gerust even gratis contact met ons op. De medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je vrijblijvend de situatie juridisch inzichtelijk te maken en kunnen bekijken of er hulp nodig is of niet. Wij helpen je graag een juiste keuze te maken.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen onze medewerkers je altijd in contact brengen met een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt, die de zaak verder voor je kan oppakken.

Meer informatie