“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagspecialist

 • Een ontslagspecialist kan jou helpen bij het ontslag.
 • Je kan kiezen tussen een jurist, een advocaat of een mediator.
 • Heb je hulp nodig bij deze keuze? Leg je situatie dan voor aan onze medewerkers. Zij weten precies wie jou het beste kan helpen!
9,4
Klanten vertellen

694 beoordelingen

Lees voor

Heb je te maken met ontslag, dan is het vaak slim om hier hulp bij te vragen. Maar wie kun je nou eigenlijk het beste inschakelen? Er zijn diverse soorten ontslagspecialisten die je kunt vragen om je te helpen bij het ontslag. Eerst bekijk je welke ontslagspecialist je nodig hebt. Is er bijvoorbeeld een conflict met je werkgever waar je samen niet uitkomt of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen die je wil laten controleren? Wil je zelf ontslag nemen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? De medewerkers van Ontslag-krijgen.nl bieden eerste hulp bij het ontslag. Zij beantwoorden je eerste vragen en kunnen samen met jou bekijken welke ontslagspecialist je hierbij het beste kan helpen. Neem vrijblijvend contact op en onze medewerkers gaan samen met jou bekijken wat in jouw situatie het meest verstandige is.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

Onderstaande situaties zijn voorbeelden waarbij je een ontslagspecialist goed kunt gebruiken.

 • Ontslag op staande voet: vecht ontslag op staande voet zo snel mogelijk aan voor loonbehoud en WW-uitkering.
 • WW-uitkering zeker stellen: zorgen dat je jouw recht op een WW-uitkering behoudt.
 • Transitievergoeding: onderhandelen voor de maximale transitievergoeding.
 • Minder dan 70% WW-uitkering: dit inkomensverlies meenemen in de onderhandelingen over jouw transitievergoeding.
 • Ontslag om persoonlijke redenen: het ontslag aanvechten en jouw verwijtbaarheid aan het ontslag proberen weg te nemen, zodat je een uitkering kan krijgen.
 • Ontslag op basis van jouw levensovertuiging of situatie, je bent bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof: het ontslag nietig laten verklaren, voor baanbehoud of ontslagvergoeding.
 • Hoger beroep: het in hoger beroep gaan tegen een uitspraak van het UWV of de kantonrechter.
 • Onderhandelen: hulp bij het onderhandelen met de werkgever bij ontslag met wederzijds goedvinden.
Tip:
Zorg dat je van te voren weet welke noodzakelijke stukken een ontslagspecialist nodig heeft voor een ontslagzaak. Zo kunnen ze snel voor je aan de slag.

Ontslagspecialist: advocaat of jurist

Een advocaat of jurist is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan je helpen bij jouw ontslagzaak. Jouw advocaat zal voor jou op de bres springen. Hij/zij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Door hun specifieke kennis en ervaring zijn advocaten en juristen in staat de beste resultaten te boeken. Zij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Je kunt met jouw ontslagspecialist vechten voor het behoud van je baan als je onterecht ontslagen bent of voor een hoge ontslagvergoeding. Ook kan een ontslagspecialist ervoor zorgen dat jouw recht op WW behouden blijft.

Een ontslagspecialist is een kei in onderhandelen. Je kunt hen dan ook goed inschakelen om in onderhandeling te gaan met jouw werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de transitievergoeding (ontslagvergoeding) en de manier van uitbetalen, maar ook over bijvoorbeeld een concurrentiebeding dat in de weg zit.

Veel mensen zien er tegenop om een advocaat of jurist in te schakelen vanwege de kosten. In de praktijk blijkt dat werkgevers vaak het grootste gedeelte van deze kosten op zich nemen. Ook gebeurt het regelmatig dat advocaten of juristen hun eigen kosten uitonderhandelen, zodat deze alsnog voor rekening van de werkgever komen.

Wat is het verschil tussen een advocaat en jurist?

Een advocaat is altijd een jurist en is over het algemeen breder onderlegd dan een jurist. Een advocaat mag zo goed als alle rechtszaken begeleiden. Juristen mogen dit tot een bepaald bedrag doen. Tegenwoordig mogen juristen steeds vaker zaken oppakken die voor de kantonrechter of het gerechtshof komen.

Een jurist is een soort opstap om advocaat te worden, vandaar dat je je als jurist kunt gaan specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Over het algemeen zal een jurist een goedkoper uurtarief hanteren dan een advocaat. Juristen werken meestal bij verzekeringsmaatschappijen, deurwaarderskantoren en juridische advieskantoren.

Let op:
Ben jij op zoek naar iemand die jou kan helpen met jouw ontslagzaak. Neem dan gerust even contact met ons op. Met onze ervaring kunnen wij goed inschatten wie jou het beste zou kunnen helpen. Wij geven je gratis advies.

De mediator bij conflicten

Is er sprake van een arbeidsconflict, dan kan een mediator wellicht een rol spelen. Een mediator gaat met jou en de werkgever om tafel om te proberen het conflict op te lossen. Dit heet arbeidsmediation. Het doel is om ervoor te zorgen dat jullie weer met elkaar door één deur kunnen. Het zou mooi zijn als het probleem op deze manier kan worden opgelost. Ontslag is dan niet nodig.

De ontslagspecialist van jouw rechtsbijstandverzekering

Een andere ontslagspecialist is jouw rechtsbijstandsverzekering. Uit ervaringen van onze klanten is gebleken dat er echter wel een verschil is in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Een specialist van de rechtsbijstandsverzekering mag vaak maar een bepaald aantal uren aan jouw zaak besteden. Hoe sneller het is afgerond hoe beter. Dit doet de zaak meestal geen goed. Een eigen advocaat of jurist zal zich voor de volle 100% inzetten en voor jouw belangen opkomen zolang als dit nodig is.

Hulp nodig bij inschakelen ontslagspecialist

Word je ontslagen en heb je twijfels of het in jouw situatie handig is om een ontslagspecialist in te schakelen, neem dan gerust even gratis contact met ons op. De medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je vrijblijvend de situatie juridisch inzichtelijk te maken en kunnen bekijken of er hulp nodig is of niet. Wij helpen je graag een juiste keuze te maken.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen onze medewerkers je altijd in contact brengen met een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt, die de zaak verder voor je kan oppakken.

Meer informatie