Er zijn diverse soorten ontslagspecialisten die je kunt inschakelen om je te helpen bij het ontslag. Eerst bekijk je welke ontslagspecialist je nodig hebt. Is er bijvoorbeeld een conflict met je werkgever waar je samen niet uitkomt of heb je een beëindigingsovereenkomst gekregen die je wil laten controleren? Wil je zelf ontslag nemen, maar weet je niet goed waar je op moet letten? De medewerkers van Ontslag-krijgen.nl bieden eerste hulp bij het ontslag. Zij beantwoorden je eerste vragen en kunnen samen met jou bekijken welke ontslagspecialist je hierbij het beste kan helpen. Neem vrijblijvend contact op en onze medewerkers gaan samen met jou bekijken wat in jouw situatie het meest verstandige is.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

Onderstaande situaties zijn voorbeelden rondom ontslag waarbij je een ontslagspecialist goed kunt gebruiken.

  • Ontslag op staande voet: Vecht zo snel mogelijk ontslag op staande voet aan voor loonbehoud en WW-uitkering.
  • WW-uitkering zeker stellen: Zorgen dat je jouw recht op een WW-uitkering behoudt.
  • Transitievergoeding: Onderhandelen voor de maximale transitievergoeding.
  • Minder dan 70% WW-uitkering: Dit inkomensverlies meenemen in de onderhandelingen over jouw transitievergoeding.
  • Ontslag op persoonlijke gronden: Het ontslag aanvechten en jouw verwijtbaarheid aan het ontslag proberen weg te nemen.
  • Ontslag op basis van jouw levensovertuiging of situatie, je bent bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof: Het ontslag nietig laten verklaren, voor baanbehoud of ontslagvergoeding.
  • Hoger beroep: Het in hoger beroep gaan tegen een uitspraak van het UWV of de kantonrechter.

Tip: Zorg dat je van te voren weet welke noodzakelijke stukken een ontslagspecialist nodig heeft voor een ontslagzaak.

Ontslagspecialist: advocaat of jurist

Een advocaat of jurist is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kan je helpen bij jouw ontslagzaak. Jouw advocaat zal voor jou op de bres springen en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Door hun specifieke kennis en ervaring zijn advocaten en juristen in staat de beste resultaten te boeken. Zij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Je kunt met jouw ontslagspecialist vechten voor het behoud van je baan als je onterecht ontslagen bent en voor het behoud van jouw recht op een WW-uitkering. Bovendien kan de ontslagspecialist in onderhandeling gaan met jouw werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de transitievergoeding (ontslagvergoeding) en de manier van uitbetalen.

Veel mensen zien er tegenop om een advocaat of jurist in te schakelen vanwege de kosten. In de praktijk blijkt dat werkgevers vaak het grootste gedeelte van deze kosten op zich nemen of dat de advocaat of jurist zijn eigen kosten uitonderhandelde, zodat deze alsnog voor rekening van de werkgever komen.

Wat is het verschil tussen een advocaat en jurist?

Een advocaat is altijd een jurist en is over het algemeen breder onderlegd dan een jurist. Een advocaat mag nagenoeg alle rechtszaken begeleiden. Juristen mogen dit tot een bepaald bedrag doen. Tegenwoordig mogen juristen steeds vaker zaken oppakken die voor de kantonrechter of het gerechtshof komen.

Een jurist is een soort opstap om advocaat te worden, vandaar dat je je als jurist kunt gaan specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Over het algemeen zal een jurist een goedkoper uurtarief hanteren dan een advocaat. Juristen werken meestal bij verzekeringsmaatschappijen, deurwaarderskantoren en juridische advieskantoren.

Ontslagspecialist: mediator

Een mediator is een ontslagspecialist die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht en kan met werkgever en werknemer in gesprek gaan. Dit heet arbeidsmediation. Het doel is om het conflict op te lossen en ervoor te zorgen dat de partijen weer respect voor elkaar krijgen. Op die manier moet er weer een normale arbeidsrelatie ontstaan. De mediator is neutraal, hij of zij  heeft de leiding tijdens het gesprek en zorgt ervoor dat partijen hun verhaal kunnen doen. Uit dat gesprek zal blijken of ontslag onvermijdelijk is ja of nee.

Ontslagspecialist: rechtsbijstandverzekering

Een andere ontslagspecialist is jouw rechtsbijstandsverzekering. Uit ervaringen van onze klanten is gebleken dat er echter wel een verschil is in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Een specialist van de rechtsbijstandsverzekering mag vaak maar een bepaald aantal uren aan jouw zaak besteden. Hoe sneller het is afgerond hoe beter. Dit doet de zaak meestal geen goed. Een eigen advocaat of jurist zal zich voor de volle 100% inzetten en voor jouw belangen opkomen zolang als dit nodig is.

Word je ontslagen en heb je twijfels of het in jouw situatie handig is om een ontslagspecialist in te schakelen, neem dan gerust gratis even contact met ons op. De medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je vrijblijvend de situatie juridisch inzichtelijk te maken en kunnen bekijken of er hulp nodig is of niet. Wij helpen je graag een juiste keuze te maken.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen onze medewerkers je altijd in contact brengen met een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt, die de zaak verder voor je kan oppakken.