Een arbeidsrecht advocaat is een specialist op het gebied van ontslagrecht. Vooral bij ontslagzaken is er voordeel te halen door het inschakelen van een advocaat. Met de kennis en deskundigheid van een arbeidsrecht advocaat kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen.

Kosten arbeidsrecht advocaat

In het arbeidsrecht worden in negen van de tien keer de kosten van jouw arbeidsrecht advocaat of jurist uiteindelijk verhaald op de werkgever. Er zijn ook veel werkgevers die van tevoren al een bedrag beschikbaar stellen voor juridische kosten. Maak hier zeker gebruik van. De kans dat je er financieel meer uithaalt als je een advocaat of jurist inschakelt is heel groot.

Voordelen arbeidsrecht advocaat

Het inschakelen van een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht heeft veel voordelen. Wij raden dit dan ook in de meeste gevallen aan. De voordelen op een rijtje:

 • Arbeidsrecht advocaat helpt procedure voorkomen.
  Werkgevers laten het liever niet op een procedure aankomen. Een procedure kost tijd en geld. Door te onderhandelen met de werkgever, kun je vaak een procedure voorkomen. Een advocaat arbeidsrecht kan je helpen bij deze onderhandelingen.
 • Betere ontslagregeling.
  Met de hulp van een advocaat arbeidsrecht kom je vaak tot een betere ontslagregeling. Ga je de onderhandelingen alleen in, dan wordt je vaak minder serieus genomen. Daarnaast kan onderhandelen best lastig zijn met alle emoties die meespelen. Het is dan prettig om dit gedeelte uit handen te kunnen geven.
 • Hogere vergoeding of andere tegemoetkomingen.
  Een advocaat draagt argumenten aan, die in jouw voordeel werken bij het vaststellen van de hoogte van de ontslagvergoeding. Een arbeidsrecht advocaat zal altijd proberen het maximale er voor je uit te halen.
 • WW-uitkering zeker stellen.
  Vooral bij ontslag op staande voet is het erg belangrijk een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Als je het ontslag niet aanvecht, krijg je geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering. Je bent dan volgens het UWV verwijtbaar werkloos. Maar ook bij uit elkaar gaan met wederzijds goedvinden is het heel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst die jullie uiteindelijk gaan tekenen goed in elkaar zit. Zitten hier fouten in, dan kan dat er ook voor zorgen dat je WW-uitkering op het spel komt te staan.

Rechtsbijstand

Natuurlijk is het in sommige gevallen ook mogelijk de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Vaak is er echter een verschil in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Wij horen vaak dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekering zich niet 100% inzetten. Hoe meer tijd zij aan jouw zaak besteden hoe meer het hun kost. Ze zullen dus altijd proberen zo snel mogelijk tot een schikking te komen. Dit betekent dat er vaak niet wordt uitgehaald wat erin zit. Als je zelf een arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt, kun je zelf kiezen wie jouw belangen mag behartigen. Daarnaast weet je zeker dat deze specialist er voor de volle 100% voor gaat.

Wij helpen je graag een goede keuze te maken. Neem contact op met onze juridische medewerkers.