“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Arbeidsrecht advocaat

 • Een arbeidsrecht advocaat haalt eruit wat erin zit!
 • Juridische kosten worden vaak door de werkgever betaald.
 • Wij brengen je graag in contact met een goede arbeidsrecht advocaat die je kan helpen met jouw zaak!
9,4
Klanten vertellen

694 beoordelingen

Lees voor

Een arbeidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Het ontslagrecht is hier een belangrijk onderdeel van. Een arbeidsrecht advocaat houdt zich voornamelijk bezig met ontslagzaken en is dan ook helemaal op de hoogte van alle regels, ontwikkelingen en jurisprudentie. Krijg je te maken met ontslag, dan kan een arbeidsrecht advocaat je helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen. Over het algemeen is er bij ontslagzaken veel voordeel te halen door het inschakelen van een advocaat. Met de kennis en deskundigheid van een arbeidsrecht advocaat kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen.

Waar kan een arbeidsrecht advocaat bij helpen?

Een advocaat arbeidsrecht kan je altijd helpen als je problemen hebt met jouw werkgever. Zo kan een arbeidsrecht specialist helpen bij:

Kosten arbeidsrecht advocaat

In het arbeidsrecht worden, in negen van de tien keer, de kosten van jouw arbeidsrecht advocaat of jurist uiteindelijk betaald door de werkgever. Er zijn ook veel werkgevers die van tevoren al een bedrag beschikbaar stellen voor juridische kosten. Maak hier zeker gebruik van. De kans dat je er financieel meer uithaalt als je een advocaat of jurist inschakelt is heel groot. Wil de werkgever hier niet aan meewerken, dan is het misschien mogelijk om de bruto-netto methode toe te passen. Zo hou je de kosten zo laag mogelijk.

Voordelen arbeidsrecht advocaat

Het inschakelen van een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht heeft veel voordelen. Wij raden in de meeste gevallen dan ook aan om een arbeidsspecialist in de arm te nemen. De voordelen op een rijtje:

 • Een arbeidsrecht advocaat helpt een procedure te voorkomen.
  Werkgevers laten het liever niet op een procedure aankomen. Een procedure kost tijd en geld. Door te onderhandelen met de werkgever is een procedure vaak wel te voorkomen. Een advocaat arbeidsrecht kan je helpen bij deze onderhandelingen.
 • Betere ontslagregeling.
  Met de hulp van een advocaat arbeidsrecht kom je vaak tot een betere ontslagregeling. Ga je de onderhandelingen alleen in, dan word je vaak minder serieus genomen. Daarnaast kan onderhandelen best lastig zijn met alle emoties die meespelen. Het is dan prettig om dit gedeelte uit handen te kunnen geven.
 • Hogere vergoeding of andere tegemoetkomingen.
  Een arbeidsrecht specialist draagt argumenten aan, die in jouw voordeel werken bij het vaststellen van de hoogte van de ontslagvergoeding. Een arbeidsrecht advocaat zal altijd proberen het maximale er voor je uit te halen.
 • WW-uitkering zeker stellen.
  Vooral bij ontslag op staande voet is het erg belangrijk een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Als je het ontslag niet aanvecht, krijg je geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering. Je bent dan volgens het UWV verwijtbaar werkloos. Maar ook bij uit elkaar gaan met wederzijds goedvinden is het heel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst die jullie uiteindelijk gaan tekenen goed in elkaar zit. Zitten hier fouten in, dan kan dat er ook voor zorgen dat je WW-uitkering op het spel komt te staan. Een arbeidsrecht advocaat zorgt ervoor dat alles goed op papier komt te staan.

Mediation bij conflicten

Is er een conflict met de werkgever en willen jullie toch proberen om in goed overleg tot een oplossing te komen? Dan kan mediation een optie zijn. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar. Deze bemiddelaar leidt jullie gesprekken in goede banen en zorgt ervoor dat jullie samen een goede oplossing vinden voor de situatie die is ontstaan. In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig. Hij/zij zal dus geen standpunt innemen of knopen doorhakken. De mediator begeleidt jullie dus om samen tot een oplossing te komen. Het voordeel van mediation is dat de verstandhouding goed blijft en dat ook niet-juridische aspecten in de gesprekken meegenomen kunnen worden. Daarnaast is mediation vaak een goedkoper dan een procedure bij de rechter. De meeste advocatenkantoren hebben ook een mediator in dienst. Wil jij in contact komen met een goede mediator, dan helpen wij je hier graag bij.

Rechtsbijstand inschakelen

Natuurlijk is het in sommige gevallen ook mogelijk de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Vaak is er echter een verschil in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Wij horen vaak dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekering zich niet 100% inzetten. Hoe meer tijd zij aan jouw zaak besteden, hoe meer het ze kost. Ze zullen dus altijd proberen om zo snel mogelijk tot een schikking te komen. Dit betekent dat je vaak al snel wordt geadviseerd om akkoord te gaan met het voorstel van de werkgever, terwijl er misschien veel meer uit te onderhandelen valt. Als je zelf een arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt, kun je zelf kiezen wie jouw belangen mag behartigen. Daarnaast weet je zeker dat deze specialist er voor de volle 100% voor gaat.

Wij helpen je graag een goede keuze te maken.Neem contact op met onze juridische medewerkers

Meer informatie