“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Arbeidsrecht advocaat

 • Hulp nodig bij ontslag? De werkgever draait vaak op voor de kosten.
 • Kom vrijblijvend in contact met de juiste advocaat voor jouw zaak!
9,5
Klanten vertellen

1366 beoordelingen

Lees voor

Een arbeidsrecht advocaat is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en besteedt veel tijd aan ontslagzaken. Doordat de advocaat hierin is gespecialiseerd weet je zeker dat hij/zij helemaal op de hoogte is van alle regels, ontwikkelingen en jurisprudentie. Krijg je te maken met ontslag, dan kan een arbeidsrecht advocaat je helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen. Met de kennis en deskundigheid van een arbeidsrecht advocaat kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen. De kosten worden in veel gevallen bij de werkgever neergelegd.

Wij brengen in in contact met de juiste arbeidsrechtadvocaat voor jouw zaak. Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in!

Waar kan een arbeidsrecht advocaat bij helpen?

Een advocaat arbeidsrecht kan je helpen als je problemen hebt met jouw werkgever. Zo kan een arbeidsrecht specialist helpen bij:

Kosten arbeidsrecht advocaat

In het arbeidsrecht worden, in negen van de tien keer, de kosten van jouw arbeidsrecht advocaat of jurist uiteindelijk betaald door de werkgever. Er zijn ook veel werkgevers die van tevoren een bedrag beschikbaar stellen voor juridische kosten. Maak hier altijd gebruik van. De kans dat je er financieel meer uithaalt als je een advocaat of jurist inschakelt is heel groot. 

Voordelen arbeidsrecht advocaat

Het inschakelen van een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht heeft veel voordelen. De voordelen op een rijtje:

 • Een arbeidsrecht advocaat helpt een procedure te voorkomen
  Werkgevers laten het liever niet op een procedure aankomen. Een procedure kost tijd en geld. Door te onderhandelen met de werkgever is een procedure vaak te voorkomen. Een goede advocaat helpt je bij deze onderhandelingen en zorgt dat je eruit haalt wat erin zit.
 • Betere ontslagregeling
  Met de hulp van een advocaat arbeidsrecht kom je vaak tot een betere ontslagregeling. Ga je de onderhandelingen alleen in, dan word je vaak minder serieus genomen. Daarnaast kan onderhandelen best lastig zijn met alle emoties die meespelen. Het is dan prettig om dit gedeelte uit handen te kunnen geven.
 • Hogere vergoeding of andere tegemoetkomingen
  Een arbeidsrecht specialist draagt argumenten aan, die in jouw voordeel werken bij het vaststellen van de hoogte van de transitievergoeding. Een arbeidsrecht advocaat probeert altijd het maximale er voor je uit te halen.
 • WW-uitkering zeker stellen
  Vooral bij ontslag op staande voet is het belangrijk een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Als je het ontslag niet aanvecht, krijg je geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering. Je bent dan volgens het UWV verwijtbaar werkloos. Maar ook bij uit elkaar gaan met wederzijds goedvinden is het belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit. Zitten hier fouten in, dan kan dit ervoor zorgen dat je WW-uitkering op het spel komt te staan. Een arbeidsrecht advocaat zorgt ervoor dat alles juridisch goed op papier staat.

Mediation bij conflicten

Is er een conflict met de werkgever en willen jullie proberen om in goed overleg tot een oplossing te komen? Dan is mediation een optie. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar. Deze bemiddelaar leidt jullie gesprekken in goede banen en zorgt dat jullie samen een goede oplossing vinden voor de situatie die is ontstaan.

In tegenstelling tot een advocaat is de mediator onpartijdig. Hij/zij neemt geen standpunt in en neemt geen beslissingen. De mediator begeleidt jullie om samen tot een oplossing te komen. Het voordeel van mediation is dat de verstandhouding goed blijft en dat ook niet-juridische aspecten in de gesprekken meegenomen kunnen worden. Daarnaast is mediation vaak goedkoper dan een procedure bij de rechter. Wil jij in contact komen met een goede mediator, dan helpen wij je hier graag bij.

Rechtsbijstand inschakelen

Natuurlijk is het in sommige gevallen ook mogelijk de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Al zien wij n de praktijk vaak een verschil in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Wij horen regelmatig dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekering zich niet 100% inzetten. Hoe meer tijd zij aan jouw zaak besteden, hoe meer het ze kost. Ze zullen dus altijd proberen om zo snel mogelijk tot een schikking te komen. Dit betekent dat je vaak na een korte onderhandeling wordt geadviseerd om akkoord te gaan met het voorstel van de werkgever. Jammer want er valt vaak meer uit te onderhandelen valt. Als je zelf een arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt, kun je zelf kiezen wie jouw belangen mag behartigen. Daarnaast weet je zeker dat deze specialist er voor de volle 100% voor gaat.

Wie kan ik het beste inschakelen?

Iedere zaak is anders. Het is belangrijk om een specialist in te schakelen die ervaring heeft met de situatie waar jij in zit. Wij kennen de specialisten met wie wij samenwerken erg goed. Hierdoor kunnen wij goed inschatten welke specialist het beste past bij jouw zaak. Op die manier kunnen wij je helpen om een goede keuze te maken en weet je zeker dat je in goede handen bent.

Leg jouw situatie voor aan onze juridische medewerkers. Zij zullen samen met jou bekijken welke vervolgstappen nodig zijn en of het nodig is om hier een specialist voor in te schakelen. Is dat inderdaad het geval, dan brengen zij jou vrijblijvend in contact met de beste specialist bij jou in de buurt. Je kan onze adviseurs bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten op ons contactformulier

Meer informatie