“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Arbeidsrecht advocaat

 • Een arbeidsrecht advocaat haalt eruit wat erin zit!
 • Juridische kosten worden vaak door de werkgever betaald.
 • Wij brengen je graag in contact met een goede arbeidsrecht advocaat die je kan helpen met jouw zaak!
9,3
Klanten vertellen

347 beoordelingen

Een arbeidsrecht advocaat is een specialist die je kan helpen op het gebied van ontslagrecht. Vooral bij ontslagzaken is er voordeel te halen door het inschakelen van een advocaat. Met de kennis en deskundigheid van een arbeidsrecht advocaat kan je proberen de maximale transitievergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen.

Kosten arbeidsrecht advocaat

In het arbeidsrecht worden, in negen van de tien keer, de kosten van jouw arbeidsrecht advocaat of jurist uiteindelijk betaald door de werkgever. Er zijn ook veel werkgevers die van tevoren al een bedrag beschikbaar stellen voor juridische kosten. Maak hier zeker gebruik van. De kans dat je er financieel meer uithaalt als je een advocaat of jurist inschakelt is heel groot. Wil de werkgever hier niet aan meewerken, dan is het misschien mogelijk om de bruto-netto methode toe te passen. Zo hou je de kosten zo laag mogelijk.

Voordelen arbeidsrecht advocaat

Het inschakelen van een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht heeft veel voordelen. Wij raden in de meeste gevallen dan ook aan om een arbeidsspecialist in de arm te nemen. De voordelen op een rijtje:

 • Een arbeidsrecht advocaat helpt een procedure te voorkomen.
  Werkgevers laten het liever niet op een procedure aankomen. Een procedure kost tijd en geld. Door te onderhandelen met de werkgever, is een procedure vaak wel te voorkomen. Een advocaat arbeidsrecht kan je helpen bij deze onderhandelingen.
 • Betere ontslagregeling.
  Met de hulp van een advocaat arbeidsrecht kom je vaak tot een betere ontslagregeling. Ga je de onderhandelingen alleen in, dan word je vaak minder serieus genomen. Daarnaast kan onderhandelen best lastig zijn met alle emoties die meespelen. Het is dan prettig om dit gedeelte uit handen te kunnen geven.
 • Hogere vergoeding of andere tegemoetkomingen.
  Een advocaat draagt argumenten aan, die in jouw voordeel werken bij het vaststellen van de hoogte van de ontslagvergoeding. Een arbeidsrecht advocaat zal altijd proberen het maximale er voor je uit te halen.
 • WW-uitkering zeker stellen.
  Vooral bij ontslag op staande voet is het erg belangrijk een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Als je het ontslag niet aanvecht, krijg je geen ontslagvergoeding en geen WW-uitkering. Je bent dan volgens het UWV verwijtbaar werkloos. Maar ook bij uit elkaar gaan met wederzijds goedvinden is het heel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst die jullie uiteindelijk gaan tekenen goed in elkaar zit. Zitten hier fouten in, dan kan dat er ook voor zorgen dat je WW-uitkering op het spel komt te staan. Een arbeidsrecht advocaat zorgt ervoor dat alles goed op papier komt te staan.

Rechtsbijstand

Natuurlijk is het in sommige gevallen ook mogelijk de rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. Vaak is er echter een verschil in kwaliteit, kennis, kunde en vooral inzet. Wij horen vaak dat de juristen van de rechtsbijstandsverzekering zich niet 100% inzetten. Hoe meer tijd zij aan jouw zaak besteden, hoe meer het ze kost. Ze zullen dus altijd proberen om zo snel mogelijk tot een schikking te komen. Dit betekent dat je vaak al snel wordt geadviseerd om akkoord te gaan met het voorstel van de werkgever, terwijl er misschien veel meer uit te onderhandelen valt. Als je zelf een arbeidsrecht advocaat of jurist inschakelt, kun je zelf kiezen wie jouw belangen mag behartigen. Daarnaast weet je zeker dat deze specialist er voor de volle 100% voor gaat.

Wij helpen je graag een goede keuze te maken. Neem contact op met onze juridische medewerkers.

Meer informatie