“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ik ben / word ontslagen wat nu?

 • Heb je te maken met ontslag? Zorg dat je weet waar je recht op hebt.
 • Ga nooit zomaar akkoord met het ontslag!
 • Een ontslagspecialist kan je helpen met de onderhandelingen.
9,5
Klanten vertellen

652 beoordelingen

Lees voor

Je bent / wordt ontslagen wat nu? Er komt nogal wat op je af als je wordt ontslagen. De beslissingen die je maakt, hebben allemaal gevolgen voor je toekomst! Meestal weet je zelf niet zo goed wat de regels precies zijn. Daarom is het belangrijk om bij ontslag juridische hulp in te schakelen van een ontslagspecialist. Zo weet je zeker dat je hier zo goed mogelijk uit komt.

Welke arbeidsspecialisten kunnen mij helpen bij ontslag?

Wanneer je bent ontslagen is het belangrijk de hulp in te schakelen van een arbeidsspecialist. Verschillende specialisten kunnen jou bijstaan en adviseren zoals:

Heb je het gevoel dat je ten onrechte wordt ontslagen of dat de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) te laag is? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs. Zij kunnen de zaak met je doorspreken en bekijken of het zinvol is om verdere actie te ondernemen of niet. Ook kunnen zij je eventueel in contact brengen met een goede arbeidsrecht advocaat of jurist bij jou in de buurt. Ben je directeur of statutair directeur? Dan gelden er andere regels.

Heb jij van jouw werkgever een vaststellingsovereenkomst gekregen met de vraag om deze zo snel mogelijk te tekenen? Laat deze overeenkomst dan gratis door ons checken. Onze juristen kijken of de overeenkomst goed in elkaar steekt, maar ook of je wel krijgt waar je recht op hebt.

Tip:
Heb je te horen gekregen dat je wordt ontslagen? Dan kun je wel wat tips gebruiken! Op onze site vind je alle informatie die je nodig hebt. En heb je specifieke vragen over jouw situatie? Dan mag je altijd vrijblijvend even contact opnemen met onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis advies waar je weer mee verder kunt.

De ontslagspecialist

Een ontslagspecialist is een in arbeidsrecht gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat of jurist, die vooral ontslagzaken behandelt. Door hun specifieke kennis en ervaring kunnen ontslag specialisten ervoor zorgen dat je hier zo goed mogelijk uit komt. Zij weten precies hoe ze moeten onderhandelen met werkgevers en zullen altijd proberen eruit te halen wat erin zit. Het is daarom altijd verstandig om de hulp in te schakelen van een specialist. Wij werken samen met ontslagspecialisten door heel heel Nederland. Er zit dus altijd wel iemand bij jou in de buurt. Bel ons gerust om te overleggen wat verstandig is in jouw situatie.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

In onderstaande situaties is het slim om een ontslagspecialist in de arm te nemen:

 • Bij ontslag op staande voet:
  Bij ontslag op staande voet kan de ontslagspecialist zo snel mogelijk het ontslag aanvechten voor loonbehoud en WW-uitkering.
 • WW-uitkering zeker stellen:
  Zorgen dat je  jouw recht op een WW-uitkering behoudt.
 • Transitievergoeding:
  Vechten voor de maximale transitievergoeding.
 • Dreigend ontslag
 • Collectief ontslag
 • Minder dan 70% WW-uitkering:
  Dit inkomensverlies meenemen in de onderhandelingen over jouw transitievergoeding.
 • Ontslag om persoonlijke redenen:
  Het ontslag aanvechten en zorgen dat jou niets te verwijten valt!
 • Ontslag op basis van je levensovertuiging of situatie (bijv. zwangerschapsverlof):
  Het ontslag nietig laten verklaren, voor baanbehoud of ontslagvergoeding.
 • Hoger beroep:
  Het indienen van een verzoek tot schadevergoeding of een hogere ontslagvergoeding bij de rechter.

Wat doet een ontslagspecialist voor mij?

Een ontslagspecialist is een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in ontslag en zich hier dagelijks mee bezig houdt. Zo vecht een ontslagspecialist het ontslag aan met de juiste kennis, met de juiste papieren en op het juiste moment. Een ontslagspecialist weet precies wanneer een werkgever buiten zijn boekje is gegaan en doet er alles aan de situatie zo goed mogelijk voor je af te ronden.

Een ontslagspecialist vecht voor het behoud van jouw baan als je onterecht ontslagen bent en zorgt ervoor dat jij je recht op een WW-uitkering niet kwijt raakt. Bovendien kan de ontslagspecialist gaan onderhandelen met de werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de transitievergoeding die je mee krijgt en de manier van uitbetalen. Maar ook over de opzegtermijn of het vrijstellen van werk. Als jij dat wil kan een ontslagspecialist je de hele zaak uit handen nemen. Dit kan erg prettig zijn. Vaak spelen bij ontslag emoties een grote rol. Het is heel logisch dat je boos en verdrietig bent. Helaas helpen deze emoties vaak niet bij de onderhandelingen. Een ontslagspecialist kan de onderhandelingen op zich nemen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Bas werkt al 12 jaar bij een ICT-bedrijf. Onlangs is er een nieuwe leidinggevende gekomen. Sindsdien kan Bas niets meer goed doen. Er volgt een gesprek waarin Bas te horen krijgt dat de leidinggevende afscheid van hem wil nemen. Er wordt hem meteen een vaststellingsovereenkomst onder zijn neus geschoven. Bas is overdonderd. Dit had hij nooit verwacht. Hij is ook boos. Na 12 jaar mag je toch wel wat meer respect verwachten. Hij besluit niet te tekenen, maar neemt de vaststellingsovereenkomst mee naar huis. Een verstandige beslissing! Zo kan hij rustig bekijken wat er zoal in de overeenkomst staat, nadenken over wat hij zelf eigenlijk wil en juridisch advies inwinnen.

Soms doen werkgevers alsof je meteen moet tekenen. Dit is niet het geval. Teken nooit meteen, want dit kan nogal wat gevolgen hebben voor je toekomst! Neem het document in ontvangst en geef aan dat je er later op terug zult komen. Vervolgens kun je ons altijd bellen om samen de overeenkomst door te nemen.

Heb ik een ontslagspecialist nodig?

Twijfel je of het verstandig is om in jouw situatie een ontslagspecialist in te schakelen? Neem contact met ons op en wij geven je vrijblijvend advies. De deskundige medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je de situatie juridisch inzichtelijk te maken. Je weet daardoor meteen of je een ontslagspecialist nodig hebt en waar je terecht kan.

Wij hebben goede contacten met ontslagspecialisten in heel Nederland. Of je nu in Rotterdam, Utrecht, Groningen, Almelo of Amsterdam woont, wij hebben altijd een ontslagspecialist voor je in de buurt.

Meer informatie