Je bent / wordt ontslagen wat nu? Bij ontslag kun je hulp en juridische hulp inschakelen van een ontslagspecialist. Verschillende specialisten staan voor je klaar zoals; een arbeidsrecht advocaat, je vakbond en/of je rechtsbijstandsverzekering. Heb je het gevoel dat je ten onrechte wordt ontslagen of dat de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) te laag is? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze juridisch adviseurs. Zij kunnen de zaak met je doorspreken en bekijken of het zinvol is om verdere actie te ondernemen of niet. Ook kunnen zij je eventueel in contact brengen met een goede arbeidsrechtadvocaat of jurist bij jou in de buurt.

De ontslagspecialist

Een ontslagspecialist is een in arbeidsrecht gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat of jurist, die vrijwel uitsluitend ontslagzaken behandelt. Door hun specifieke kennis en ervaring zijn ontslag specialisten in staat de best mogelijke onderhandelingsresultaten te boeken. Zij weten precies hoe ze moeten onderhandelen met werkgevers en zullen altijd proberen eruit te halen wat erin zit.

Wanneer heb ik een ontslagspecialist nodig?

Onderstaande situaties zijn voorbeelden rondom ontslag waarbij je een ontslagspecialist nodig hebt.

 • Ontslag op staande voet:
  Zo snel mogelijk het ontslag aanvechten voor loonbehoud en WW-uitkering.
 • WW-uitkering zeker stellen:
  Zorgen dat je  jouw recht op een WW-uitkering behoudt.
 • Transitievergoeding:
  Vechten voor de maximale transitievergoeding.
 • Minder dan 70% WW-uitkering:
  Dit inkomensverlies meenemen in de onderhandelingen over jouw transitievergoeding.
 • Ontslag op persoonlijke gronden:Het ontslag aanvechten en jouw verwijtbaarheid aan het ontslag proberen weg te nemen.
 • Ontslag op basis van je levensovertuiging of situatie, je bent bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof:
  Het ontslag nietig laten verklaren, voor baanbehoud of ontslagvergoeding.
 • Hoger beroep:
  Het indienen van een verzoek tot schadevergoeding of een hogere ontslagvergoeding bij de rechter.

Wat doet een ontslagspecialist voor mij?

Een ontslagspecialist is een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in alle facetten rondom ontslag. Zo vecht een ontslagspecialist het ontslag aan met de juiste kennis, met de juiste papieren en op het juiste moment. Een ontslagspecialist weet precies wanneer een werkgever buiten zijn boekje is gegaan en doet er alles aan de situatie zo gunstig mogelijk voor je af te ronden.

Een ontslagspecialist vecht voor het behoud van jouw baan als je onterecht ontslagen bent en voor het behoud van je recht op een WW-uitkering. Bovendien kan de ontslagspecialist in onderhandeling gaan met de werkgever. Die onderhandelingen kunnen gaan over de hoogte van de ontslagvergoeding en de manier van uitbetalen. Als jij dat wil kan een ontslagspecialist je de hele zaak uit handen nemen. Vaak spelen bij ontslag emoties een grote rol. Het is heel logisch dat je boos en verdrietig bent. Helaas helpen deze emoties vaak niet bij de onderhandelingen. Een ontslagspecialist kan de onderhandelingen op zich nemen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Heb ik een ontslagspecialist nodig?

Twijfel je of het verstandig is om in jouw situatie een ontslagspecialist in te schakelen? Neem contact met ons op en wij geven je vrijblijvend advies. De deskundige medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl helpen je de situatie juridisch inzichtelijk te maken. Je weet daardoor meteen of je een ontslagspecialist nodig hebt en waar je terecht kan.

Ons netwerk van deskundigen heeft een landelijke dekking. Of je nu in Rotterdam, Utrecht, Groningen of Amsterdam woont, wij hebben altijd een ontslagspecialist voor je in de buurt.