Als je zelf weg wil bij de werkgever moet je goed uitkijken wat je doet. Als je het op de verkeerde manier aanpakt, kan je jouw recht op een WW-uitkering verliezen. Zelf ontslag nemen is eigenlijk nooit verstandig. Behalve als je al een nieuwe baan hebt of als je tijdelijk wil stoppen met werken om bijvoorbeeld voor de kinderen te zorgen. In alle andere gevallen is zelf ontslag nemen eigenlijk geen optie. Als je zelf ontslag neemt, dan kies je hier heel duidelijk zelf voor en ben je dus verwijtbaar werkloos volgens het UWV. Dit betekent dat je jouw recht op WW-uitkering verliest.

WW-uitkering behouden?

Als jouw werkgever wil meewerken aan ontslag met wederzijds goedvinden en de vaststellingsovereenkomst zit goed in elkaar, dan moet het geen probleem zijn om de uitkering te behouden. Bij een procedure via de kantonrechter is de kantonrechter degene die bepaalt of de WW-uitkering behouden blijft of niet.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen, waarbij het UWV wel een WW-uitkering verstrekt na het nemen van ontslag:

  • De reistijd van en naar het werk is meer dan drie uur, doordat je met je partner moest verhuizen naar een andere woonplaats. Dit kan bijvoorbeeld wanneer het bedrijf van je partner verhuist of je partner moet verhuizen vanwege een reorganisatie.
  • Je bent ziek geworden door problemen op het werk, bijvoorbeeld omdat je op de werkvloer wordt gepest, de werkdruk te hoog is of omdat de werkgever maar blijft dreigen met ontslag.
  • Je moet onder zeer uitzonderlijke omstandigheden werken en de werkgever wil hier niets aan doen ter verbetering.

Heb je het idee dat op jouw situatie een bijzondere omstandigheid van toepassing is? Neem dan altijd eerst contact op met het UWV voordat je daadwerkelijk ontslag neemt.

Wil je werkgever meewerken aan ontslag en heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat deze altijd nakijken door een specialist. Alleen dan weet je 100% zeker dat je je recht op een uitkering veilig hebt gesteld. Wij helpen je hier graag bij.