Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om jou te kunnen ontslaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Dat neemt niet weg dat er heel wat op je af komt op het moment dat je ontslagen wordt. De meeste mensen die ontslag krijgen, hebben...
Lees meerVoorbeeld uit de praktijk
Tom werkt zes jaar als ICT-er bij een grote organisatie als er een nieuwe leidinggevende komt. Het klikt helaas niet zo goed. Toch doet Tom zijn werk altijd goed. Hij zoekt er dan ook niets achter als hij een mail krijgt dat hij voor een gesprek bij zijn leidinggevende moet komen.
Paul, de leidinggevende, valt meteen met de deur in huis. “Tom, ik heb slecht nieuws voor je. Zoals je hebt gemerkt hanteer ik toch een andere manier van leiding geven en ik heb het idee dat dit niet bij jou past. Wij denken dat het beter is om afscheid van elkaar te nemen”.
Tom schrikt. Dit had hij niet aan zien komen. Door de schrik hoort hij eigenlijk helemaal niet wat Paul nog meer te vertellen heeft. 10 minuten later staat hij weer buiten met een ontslagregeling in zijn hand. Hij gaat naar huis en pas daar dringt het tot hem door wat er eigenlijk is gebeurd.
Hij pakt zijn laptop en gaat op zoek naar juridisch advies. Gelukkig komt hij al snel terecht op Ontslag-krijgen.nl. Tom neemt contact op en legt zijn situatie voor. Al pratend blijkt dat er in de ontslagregeling wel een hele lage transitievergoeding is opgenomen en dat er daarnaast nog een concurrentiebeding is dat Tom behoorlijk in de weg kan zitten bij het vinden van een andere baan. De jurist van De Nationale Adviesbalie controleert de VSO en start de onderhandeling met de werkgever. Op deze manier wordt het ontslag op een goede manier afgewikkeld.
De vaststellingsovereenkomst
Zijn de onderhandelingen over de ontslagvoorwaarden achter de rug en zijn jullie er helemaal uit, dan worden al jullie afspraken netjes op papier gezet in een vaststellingsovereenkomst. Voordat je deze overeenkomst ook daadwerkelijk gaat tekenen is het belangrijk dat je zeker weet dat hij juridisch goed in elkaar zit. Is dit niet het geval, dan kan dat ervoor zorgen dat je straks geen WW-uitkering kan aanvragen.
Heb jij al een jurist of advocaat ingeschakeld voor de onderhandelingen, dan zal deze de vaststellingsovereenkomst ook voor je nakijken. Heb jij nog geen specialist ingeschakeld, dan kunnen wij dit eventueel voor je doen. Onze juridische medewerkers kunnen jouw overeenkomst gratis voor je checken. Zo kan je met een gerust hart jouw handtekening zetten.
Hulp nodig om tot een goede ontslagregeling te komen?
Zit jij met vragen over jouw ontslag of heb je hulp nodig om tot een goede ontslagregeling te komen? Neem dan gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis advies en bekijken samen met jou wat je het beste kunt doen. Je kan ons bereiken op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten op ons contactformulier.