“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagbrief

  • Neem altijd schriftelijk ontslag.
  • Jouw brief moet aan bepaalde eisen voldoen, download onze voorbeeldbrief.
9,5
Klanten vertellen

1385 beoordelingen

Lees voor

Wil je ontslag nemen? Dan moet dit altijd schriftelijk. Je moet dus een ontslagbrief schrijven. Deze brief moet een aantal gegevens bevatten om rechtsgeldig te zijn. Zorg dat jouw ontslagbrief aan deze eisen voldoet. Ontslag-krijgen.nl biedt een gratis voorbeeld ontslagbrief aan.

Inhoud ontslagbrief

Jouw arbeidsovereenkomst is een juridische overeenkomst. Met jouw ontslagbrief wil je deze overeenkomst ontbinden. Omdat een arbeidsovereenkomst een officieel document is, moet jouw brief aan een aantal voorwaarden voldoen. Alleen dan is de brief rechtsgeldig. De volgende zaken moeten in een ontslagbrief staan:

  • Het adres van het bedrijf waarmee je de arbeidsovereenkomst hebt.
  • Een zin waarin je duidelijk schrijft dat je de arbeidsovereenkomst opzegt en per welke datum je dat doet. Let hierbij ook op de wettelijke opzegtermijn. Deze is meestal een maand, maar kijk dit altijd even na in de overeenkomst. Is de opzegtermijn een maand en verstuur je de brief op 11 maart. Dan is april de opzegmaand en ben je per 1 mei officieel uit dienst.
  • Je eigen naam (met alle voorletters) en adres.
  • De brief onderteken je met: plaats, datum, naam en handtekening. De datum is belangrijk omdat daaruit blijkt dat je de opzegtermijn in acht neemt.
Let op:
Is er een conflict? Stuur je ontslagbrief dan aangetekend naar de werkgever en bewaar het verzendbewijs. Bewaar zelf ook altijd een kopie van de brief. Zo kun je altijd aantonen dat de werkgever jouw brief heeft ontvangen!

Getuigschrift

Je kan eventueel ook om een getuigschrift vragen in je brief. Dit is niet verplicht. Het kan wel handig zijn wanneer je gaat solliciteren naar een nieuwe baan.

Voorbeeld nodig?

Download hier dan gratis onze voorbeeld ontslagbrief. Pas hem aan met je eigen gegevens.
Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Wat mag nog meer in een ontslagbrief staan?

Eigenlijk is één regel genoeg. Bijvoorbeeld: “Hiermee beëindig ik onze arbeidsovereenkomst d.d. 1 augustus 2004 per 1 februari 2019.” Toch is het vaak goed de brief iets uitgebreider te maken. Geef bijvoorbeeld aan dat je altijd met veel plezier hebt gewerkt, maar dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Of geef aan dat je het bedrijf het allerbeste wenst. Op deze manier zorg je ervoor dat je op een prettige manier uit elkaar gaat. En wie weet wat daar uit voort kan komen. Misschien heb je elkaar nog eens nodig.

Meer informatie