Een gouden handdruk is een ander woord voor transitievergoeding of ontslagvergoeding. Vanaf 1 juli 2015 heeft iedereen van 18 jaar en ouder, die twee jaar of langer in dienst is recht op een transitievergoeding. Bij ontslag met wederzijds goedvinden blijft er nog altijd goed onderhandeling mogelijk over de hoogte van deze vergoeding.

Gouden handdruk en WW

Een gouden handdruk en WW-uitkering staan los van elkaar. Op grond van de huidige regelgeving wordt een gouden handdruk niet gekort op een WW-uitkering. Wel kun je jouw zorg-, huur, en kinderopvangtoeslag kwijtraken. Dit kan het geval zijn wanneer jouw transitievergoeding als inkomen wordt gezien.

Uitbetalen gouden handdruk

Voor 2014 was het mogelijk de vergoeding onder te brengen in een zogenaamde Stamrecht bv. Door het geld hierin te storten en periodiek te laten uitbetalen was het mogelijk de belastingbetaling over de ontslagvergoeding uit te stellen. Sinds 1 januari 2014 mag dit niet meer en wordt er direct belasting afgedragen over de ontslagvergoeding. De werkgever houdt eenmalig de belasting in en maakt het netto bedrag over op jouw rekening. Let er wel op dat de transitievergoeding wordt opgeteld bij je inkomen. Hierdoor kun je al snel in de hoogste belastingschijf terechtkomen. Gebruik je de transitievergoeding voor bijvoorbeeld omscholing, dan hoef je er geen belasting over te betalen.

Middelen of jaarruimte

Soms zijn er fiscale voordelen te behalen met de transitievergoeding. Bijvoorbeeld door het middelen met de belasting over drie jaar en de extra jaarruimte, waarmee je wellicht belasting kan terugkrijgen. Lees hier meer over op de pagina belasting ontslagvergoeding.

Berekenen transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding is van meerdere factoren afhankelijk. Met onze berekenmodule krijg je een indicatie van de hoogte van de transitievergoeding.

Heb je vragen of wil je meer informatie over het uitbetalen van de gouden handdruk? Onze medewerkers staan voor je klaar.