“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag directeur

  • Hoe je als directeur ontslagen mag worden ligt aan de rechtspositie.
  • Schakel altijd juridische hulp in! Wij helpen je!
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Lees voor

De directeur van een bedrijf is verantwoordelijk voor de uiteindelijke resultaten. Vallen deze resultaten tegen, dan kan het zijn dat de directeur hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld en uiteindelijk ontslag krijgt. Het ontslag van een directeur heeft nogal wat impact op het bedrijf. Er komt iemand anders aan het roer en de kans is groot dat deze nieuwe bestuurder het heel anders gaat aanpakken.

Op welke manier het ontslag van de directeur kan plaatsvinden is afhankelijk van zijn rechtspositie. Er zijn namelijk twee soorten directeuren. Je hebt de titulair directeur en de statutair directeur. Wij leggen je uit wat het verschil is tussen deze twee soorten directeuren.

Ontslag titulair directeur

Een titulair directeur is wel directeur, maar is daartoe niet officieel benoemd. Eigenlijk ben je in zo’n geval ook gewoon een werknemer, in dienst van het bedrijf. Een titulair directeur heeft daardoor een betere ontslagbescherming dan een statutair directeur en kan dus op dezelfde manieren worden ontslagen als een gewone werknemer. De volgende situaties zijn hierin mogelijk:

Ontslag statutair directeur

Bij een statutair directeur ligt dit anders. Een statutair directeur is iemand die door de aandeelhouders of de raad van commissarissen is benoemd. Hierdoor hebben ze een bijzondere rechtspositie en loopt het ontslag op een andere manier dan bij een gewone werknemer of bij een titulair directeur. Alles over het ontslag van een statutair directeur vind je op de pagina statutair directeur.

Juridische hulp nodig?

Bespaar kosten en neem direct vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Zij nemen jouw situatie met je door en adviseren welke juridische vervolgstappen verstandig zijn om te nemen. Zo voorkom je problemen en weet je direct waar je aan toe bent. Onze adviseurs zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 bereikbaar op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Je kan ook ons contactformulier invullen. Onze medewerkers bellen jou dan zo snel mogelijk terug.

Meer informatie