Ontslag krijgen kan niet zomaar. Een werkgever moet een goede reden hebben om tot ontslag over te gaan en moet dit ook kunnen bewijzen. Om je recht op WW niet in gevaar te brengen moet de manier waarop je ontslagen wordt aan bepaalde eisen voldoen. Veel mensen die met ontslag te maken krijgen, hebben dit nooit eerder bij de hand gehad en weten niet goed hoe zij moeten reageren. Zij weten niet wat hun rechten en plichten zijn. Wat moet je nou wel en wat moet je vooral niet doen? Hier een aantal belangrijke tips bij ontslag!

Onderteken niets

Het belangrijkste advies is om niets te ondertekenen. Ga nooit zomaar ergens mee akkoord. Al lijkt het voorstel nog zo mooi, schijn kan bedriegen. Sommige werkgevers proberen druk op de ketel te zetten, maar probeer hier niet in te trappen. Je bent niet verplicht om direct iets te ondertekenen. Teken je toch en krijg je spijt, dan kun je binnen twee weken de vaststellingsovereenkomst nietig verklaren. Je hebt officieel twee weken bedenktijd na het tekenen van het voorstel. In die twee weken heb je de tijd om goed te bekijken wat jouw rechten zijn en of je een goed voorstel hebt ontvangen. Laat een voorstel van de werkgever altijd nakijken door een specialist om er zeker van te zijn dat je straks ook een WW-uitkering kunt krijgen en zorg ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Blijf redelijk

Ontslag krijgen is nooit leuk, maar probeer redelijk te blijven. Natuurlijk mag je even boos zijn, maar probeer je emoties onder controle te houden. De kans is groot dat je nog met elkaar om tafel moet om goede afspraken te maken. Een goede verstandhouding met de werkgever maakt het maken van afspraken een stuk makkelijker. Vind je het lastig om te onderhandelen schakel hier dan hulp bij in. Het gaat tenslotte om jouw toekomst!

Doe zelf geen voorstel

Als je werkgever aan jou vraagt een voorstel op papier te zetten, ga hier dan niet op in. De werkgever moet als eerste zijn plannen op papier zetten. Laat bij onderhandelingen over een de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) en andere tegemoetkomingen ook altijd de werkgever met het eerste bod komen.

Blijf op de vlakte

Laat je niet teveel uit de tent lokken. Neem de “bioscoophouding” aan. Veel luisteren en kijken, maar niet teveel zeggen. Dan kan je ook niets verkeerds zeggen.

Maak schriftelijk bezwaar

Maak altijd schriftelijk bezwaar tegen het ontslag en geef hierbij aan dat je beschikbaar blijft voor werk. Zo laat je zien, dat jij wil blijven werken.

Alles op papier

Begint de werkgever mondeling over het ontslag, vraag hem dan altijd om dit op papier te zetten.

Laat je niet naar huis sturen

Maak bezwaar wanneer je werkgever je direct naar huis wil sturen of je direct je spullen moet inleveren. Ga niet zomaar akkoord en geef opnieuw aan dat je beschikbaar bent voor werk.

Schakel hulp in!

Neem vrijblijvend contact op met onze juridische adviseurs. Ontslag krijgen is vervelend en brengt een onzekere tijd met zich mee. Onze juridische adviseurs kunnen je verder helpen en begeleiden bij het ontslag. Ook kunnen zij je (als dat nodig is) in contact brengen met een jurist of arbeidsrecht advocaat om het ontslag aan te vechten.

1012 klanten beoordelen de NAB met gemiddeld een 8,6