“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mediator

  • Conflict op de werkvloer? Mediation kan een oplossing zijn.
  • Mediation kan ontslag voorkomen.
  • Op zoek naar een goede mediator? Wij hebben altijd een goede arbeidsmediator bij jou in de buurt!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Heb je een conflict met je baas, dan heeft dit nogal wat impact. De sfeer op het werk wordt er waarschijnlijk niet beter op. Misschien ga je niet meer met plezier naar je werk. Soms kun je door zo’n conflict zelfs gezondheidsproblemen krijgen. Aan de andere kant ziet de werkgever dat er spanningen zijn, die niet goed zijn voor het bedrijf. Soms is ontslag geen goede oplossing of krijgt een werkgever geen toestemming voor het ontslag. Toch moet er iets aan het conflict gebeuren. In dat geval kun je besluiten om een mediator in te schakelen. Deze kan jullie helpen om tot een oplossing te komen.

Tip:
Hebben jij en je werkgever een conflict waar jullie samen niet uitkomen? Misschien kan een mediator jullie helpen om tot een goede oplossing te komen.

Arbeidsmediation bij conflict

Een mediator met kennis van het arbeidsrecht kan met jullie om tafel gaan. Het doel is om het conflict uit te praten en begrip voor elkaar te krijgen. Op die manier moet er weer een normale werksituatie ontstaan. De mediator is de neutrale derde, die de leiding heeft in het gesprek en ervoor zorgt dat jullie allebei je verhaal kwijt kunnen. Zo kan het conflict worden opgelost, zonder dat er ontslag hoeft plaats te vinden.

Exit-mediation bij ontslag

Lukt het niet om tot een oplossing te komen, is het misschien toch beter om uit elkaar te gaan. Exit-mediation is dan een optie.  De mediator gaat in zo’n geval samen met jullie bekijken op welke manier jullie het beste uit elkaar kunnen gaan. Het inschakelen van een mediator zorgt er in zo’n geval vaak voor dat het ontslag in goede harmonie kan plaatsvinden.

Mediator kiezen

Bij het kiezen van een mediator is het vooral belangrijk diegene neutraal is. Dit is bij arbeidsmediation vaak lastig. De werkgever betaalt de mediator, dus is deze wel neutraal? Mocht je het idee krijgen dat de mediator meer partij van de werkgever kiest, dan gaat er iets niet goed. Wellicht kun je met de werkgever afspreken dat jij de arbeidsmediator mag uitkiezen. Daardoor heb je wellicht ook meer vertrouwen in het verdere proces. Ben je op zoek naar een goede arbeidsmediator of heb je vragen over arbeidsmediation, bel ons dan op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Meer informatie