Een mediator helpt in eerste instantie vaak bij conflicten. Als er een conflict ontstaat tussen werknemer en werkgever heeft dit aan alle kanten een negatieve uitwerking. De werknemer gaat niet meer met plezier naar zijn werk en kan door het conflict zelfs gezondheidsklachten krijgen. De werkgever ziet op zijn beurt dat het conflict spanningen met zich meebrengt, die niet goed zijn voor het bedrijf. In sommige gevallen is ontslag geen goede oplossing of wordt er geen toestemming voor het ontslag gegeven door de kantonrechter of het UWV. In die gevallen moet je toch proberen het probleem onderling op te lossen. Mediation kan hierbij helpen en helpt in sommige gevallen ook bij ontslag (exit-mediation).

Arbeidsmediation bij conflict

Een mediator met kennis van het arbeidsrecht kan met beide partijen om tafel gaan zitten. Het doel is om het conflict uit te praten en begrip voor elkaar te krijgen. Op die manier moet er weer een normale werksituatie ontstaan. De mediator is de neutrale derde, die de leiding heeft in het gesprek en ervoor zorgt dat jullie allebei je verhaal kwijt kunnen.

Exitmediation bij ontslag

Wanneer er toch ontslag volgt zal de mediator exit-mediation voorstellen. Dit komt voor wanneer de gesprekken met de mediator het probleem niet hebben opgelost. Soms komen beide partijen tijdens mediation tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan. De mediator gaat in zo’n geval samen met de werknemer en de werkgever bekijken op welke manier zij het beste uit elkaar kunnen gaan. Het inschakelen van een mediator zorgt er in zo’n geval vaak voor dat het ontslag in goede harmonie kan plaatsvinden.

Mediator kiezen

Bij het kiezen van een mediator is het vooral belangrijk diegene neutraal is. Dit is bij arbeidsmediation vaak lastig. De werkgever betaalt de mediator, dus is deze wel neutraal? Mocht je het idee krijgen dat de mediator meer partij van de werkgever kiest, dan gaat er iets niet goed. Wellicht kun je met de werkgever afspreken dat jij de arbeidsmediator mag uitkiezen. Daardoor heb je wellicht ook meer vertrouwen in het verdere proces. Ben je op zoek naar een goede arbeidsmediator of heb je vragen over arbeidsmediation, bel ons dan op 0900 4455600 (40 cent per minuut) of vul het contactformulier in.