“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Hulp juridisch loket bij ontslag

  • Hulp nodig bij ontslag?
  • Wij bieden direct en vrijblijvend hulp!
9,5
Klanten vertellen

1293 beoordelingen

Lees voor

Heb je een juridisch probleem waar je niet uitkomt, dan is het inschakelen van een advocaat, mediator of jurist bijna onvermijdelijk. Maar hoe kom je bij zo iemand terecht en bij wie moet je dan zijn? En hoe weet je of jij in je recht staat en je een zaak hebt, vóórdat je kosten moet maken?

Tip:
Wij kunnen jou altijd bijstaan. Wanneer je met ons contact opneemt geven we je gratis en vrijblijvend advies over jouw situatie. Is er meer hulp nodig? Ook dat regelen we vrijblijvend voor je. Bespaar kosten en neem direct contact met ons op via 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in en we bellen jou terug!

Hulp van het Juridisch Loket

Wij krijgen vaak de vraag of wij van het Juridisch loket zijn. Het antwoord is nee! Wij zijn niet het juridisch loket, maar een op zichzelf staande instantie. Toch lijken onze werkzaamheden wel op elkaar. We geven allebei juridisch advies en kunnen je in contact brengen met een advocaat, jurist of mediator. Toch zijn er ook een aantal belangrijke verschillen. Het Juridisch Loket is een stichting waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen voor juridisch advies. Wij helpen daarentegen iedereen. Of je een laag of een hoog inkomen hebt, maakt daarbij niet uit.

Pro deo advocaat of niet?

Het juridisch loket werkt samen met een groot aantal pro deo advocaten. Ons netwerk bestaat niet alleen uit pro deo advocaten, maar ook uit tal van andere advocatenkantoren, juristen, mediators en zelfs een aanbieder voor online scheiden. Kom jij dus in aanmerking voor een toevoeging (pro deo) dan kunnen wij je helpen. Lukt dat niet, dan kan je ook gewoon bij ons terecht met al jouw juridische vragen.

Welke advocaat past het best bij jouw zaak?

Bij een doorverwijzing zal je in de meeste gevallen van het Juridisch Loket een lijst krijgen met kantoren waarmee je contact op kunt nemen om jou verder te helpen. Wij doen dit anders. Doordat wij de advocaten waar wij mee samenwerken goed kennen, weten wij ook als geen ander wie jou het beste kan helpen. Met jouw toestemming sturen wij jouw gegevens en je verhaal door naar de juiste advocaat bij jou in de buurt. Zij nemen vervolgens vrijblijvend contact met je op. Zo heb je altijd snel contact met de beste advocaat voor jouw zaak!

Waar helpt het Juridisch Loket je niet bij?

Je kunt bij ons terecht met al jouw juridische vragen. Dit is niet het geval bij het Juridisch Loket. Zij helpen jou niet als het gaat om:

  • bedrijven, stichtingen en verenigingen;
  • zakelijke verhuurders;
  • belangenbehartiging;
  • ondernemersvragen;
  • vragen over vermogen, pacht en onroerend goed;
  • vragen over buitenlands recht.

Verschillen De NAB en het Juridisch Loket

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de dienstverlening van ons en het Juridisch Loket:

  De Nationale Adviesbalie Het Juridisch Loket
Directe doorverwijzing naar de juiste specialist  
Hulp voor iedereen  
Advocaten op toevoegingsbasis
Kantoren door heel Nederland
Specialist neemt contact met jou op  
Specialist is op de hoogte van jouw zaak  
Meteen hulp zonder wachttijd  
Geen extra belkosten  
Advocaten en mediators

Wij helpen jou graag bij je ontslagzaak!

In tegenstelling tot het Juridisch Loket is De Nationale Adviesbalie is er voor iedereen. Wij zijn er voor mensen die in aanmerking komen voor een toevoeging, mensen die een advocaat zelf moeten betalen, bedrijven, stichtingen en voor mensen die (zelfstandig) ondernemer zijn. Kortom je kunt altijd bij ons terecht! Bel ons direct voor meer informatie op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Je kan ook ons contactformulier invullen. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug om jouw situatie te bespreken.

Onze werkwijze bij ontslag

Krijg je ontslag of heb je vragen over een arbeidskwestie? Wij voorzien jou van passend vrijblijvend juridisch advies. Wij zijn op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 bereikbaar op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) en helpen jou direct verder. Je hoeft dus niet te wachten, zoals in de meeste gevallen bij het Juridisch Loket wel het geval is.

Soms blijkt dat je aan ons advies voldoende hebt om zelf verder te kunnen. Dat is fijn! Maar het kan ook zijn dat je verdere hulp nodig hebt van een specialist. In dat geval kunnen wij je in contact brengen met een ervaren specialist bij jou in de buurt. Wij kijken hierbij altijd welke advocaat, mediator of jurist bij jou past. Dit is belangrijk voor een succesvol verloop van jouw zaak. Ook kijken wij of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Als dat het geval is, dan informeren wij jou direct over de hoogte van jouw eigen bijdrage voor de advocaat als dat mogelijk is.

De specialist zal vervolgens het doorgestuurde dossier bekijken en binnen 1 werkdag vrijblijvend contact met je opnemen om jouw zaak door te spreken. Al onze kantoren bieden een gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek zal de specialist bespreken wat hij of zij voor jou kan betekenen en wat de kosten zijn. 

Hulp nodig?

Zit jij met een probleem op jouw werk in je maag? Blijf er vooral niet mee rondlopen. Wij helpen je graag. Je kunt ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of een berichtje achterlaten op ons contactformulier. Wij bellen je dan zo snel mogelijk even op. 

Vaststellingsovereenkomst checken?

Heb jij van jouw werkgever een vaststellingsovereenkomst gekregen, dan is het belangrijk om deze niet zomaar te ondertekenen. Dit document bepaalt namelijk straks of je een uitkering kan krijgen of niet. Daarnaast valt er vaak nog goed te onderhandelen over de hoogte van de transitievergoeding die je meekrijgt na ontslag. 

Om je hierbij verder te helpen kunnen wij deze overeenkomst gratis voor je checken! Stuur jouw overeenkomst in via onze beveiligde omgeving en wij bellen jou zo snel mogelijk even op om hem met je door te spreken. 

Meer informatie