Heb je ontslag gekregen en een ontslagvoorstel ontvangen van je werkgever? Laat jouw ontslagvoorstel altijd controleren! Zo weet je zeker dat je met een gerust hart je handtekening kan zetten. Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis en vrijblijvend! Alle...
Lees meerNatuurlijk wil jouw werkgever het liefst zo snel mogelijk een handtekening. Dat scheelt hem vaak een hoop geld. Trap hier echter niet in. Zie de overeenkomst als een eerste voorstel van de werkgever. Neem het in ontvangst en geef aan dat je er nog wel op terug komt. Lees het document vervolgens zorgvuldig door en bekijk samen met een specialist of het een goed voorstel is en over welke punten je nog kunt onderhandelen.
Onderhandelen beëindigingsovereenkomst
Ontslag met wederzijds goedvinden is voor de werkgever de makkelijkste en goedkoopste manier om een werknemer te ontslaan. Om dit te kunnen doen hebben ze jouw handtekening nodig. Dit zorgt ervoor dat je dus best een goede onderhandelingspositie hebt. Er zijn veel punten waarover te onderhandelen valt. Zo kun je denken aan:
- De hoogte van de transitievergoeding die je meekrijgt
- Het laten vervallen van een concurrentiebeding of relatiebeding
- Een vergoeding voor juridische kosten
- Het uitbetalen van vakantiedagen en overuren
- Het vrijstellen van werk tijdens de opzegtermijn
- Wat gebeurt er met de laptop, telefoon en auto van de zaak
- Het kwijtschelden van een eventuele studieschuld
Je bent straks je baan kwijt. Krijg je een uitkering, dan zal je er sowieso financieel op achteruit gaan. Zorg er dus voor dat je zo goed mogelijk uit deze onderhandelingen komt. De ontslagvergoeding komt je ongetwijfeld goed van pas. Vind je het zelf moeilijk om te onderhandelen, geef dit dan uit handen aan een goede arbeidsrecht jurist of advocaat. Deze kan ervoor zorgen dat je eruit haalt wat erin zit en dat je krijgt waar je recht op hebt!
Als een beëindigingsovereenkomst eenmaal is getekend, heb je nog twee weken bedenktijd, hierna staan de afspraken over jouw ontslag vast. Krijg je daardoor later problemen? Dan kan je daar niets meer aan veranderen. Check daarom altijd je ontslagvoorstel en ga niet zomaar akkoord.
Beëindigingsovereenkomst controleren
Als jullie er qua afspraken eenmaal uit zijn, is het heel belangrijk dat alles ook op de juiste manier op papier wordt gezet. Zet je jouw handtekening en klopt er iets niet, dan kan dit ervoor zorgen dat je geen WW-uitkering kunt krijgen. Zet dus nooit te snel je handtekening en zorg dat je zeker weet dat alles klopt voordat je besluit te tekenen. Een ontslagspecialist kan je hierbij helpen door een ontslagcheck te doen. Vraag bij ons een gratis check aan van jouw beëindigingsovereenkomst.
Check door ontslagspecialist
Laat de beëindigingsovereenkomst altijd controleren door een ervaren ontslagspecialist. Je weet dan zeker dat jouw beëindigingsovereenkomst klopt en dat je krijgt waar je recht op hebt. Ook zorgt de ontslagspecialist ervoor dat je je recht op een uitkering kunt behouden.
Er zijn een aantal belangrijke punten die voor je gecontroleerd worden:
- Opzegtermijn. Wordt in de overeenkomst de wettelijke opzegtermijn niet aangehouden, dan krijg je in die periode geen uitkering of slechts een gedeeltelijke WW-uitkering.
- Transitievergoeding of ontslagvergoeding. Maak je aanspraak op een transitievergoeding of ontslagvergoeding? Vaak valt er te onderhandelen over de hoogte van het bedrag.
- Ontslagreden. De reden van jouw ontslag bepaalt of het UWV je verwijtbaar werkloos verklaart. Als dit gebeurt, heb je geen recht op een WW-uitkering.
Een juridische check kan heel wat problemen voorkomen! En wist je dat veel werkgevers bereid zijn om de kosten voor zo’n juridische check te betalen! Meer weten? Bel ons vrijblijvend op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).
Beëindigingsovereenkomst tekenen
Heb je onderhandeld over de ontslagvoorwaarden, ben je tevreden met de regeling die je wordt aangeboden en heb je de overeenkomst laten nakijken, dan kun je met een gerust hart je handtekening zetten. Na het tekenen heb je nog twee weken bedenktijd.
Hulp nodig?
Meestal komt ontslag toch onverwacht en ben je misschien een beetje overdonderd door alles wat er gebeurt. Het is dan ook helemaal niet gek als je met vragen zit. Leg jouw situatie gerust even voor aan onze juridische medewerkers. Zij geven je gratis juridisch advies en zorgen dat je precies weet waar je staat en wat jouw mogelijkheden zijn. Je kunt ze bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of even een berichtje achterlaten op ons contactformulier. Zij bellen je dan zo snel mogelijk even op.