“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag nemen statutair bestuurder

  • Ook als statutair bestuurder mag je ontslag nemen.
  • Neem je zelf ontslag? Dan heb je geen recht op een uitkering!
  • Heb je vragen over ontslag als statutair bestuurder? Stel ze gerust aan onze medewerkers!
9,2
Klanten vertellen

219 beoordelingen

Ben je statutair bestuurder en wil je ontslag nemen, dan gelden er weer andere regels. Dit komt omdat een statutair bestuurder zowel werknemer in de zin van het arbeidsrecht is, maar ook bestuurder onder het vennootschap.

Eenzijdig ontslag nemen

Een statutair bestuurder kan eenzijdig zijn functie neerleggen. De aandeelhouders hoeven hier geen toestemming voor te geven. Wel is het een vereiste dat er een verklaring omtrent de ontslagneming aan de vennootschap wordt gericht. Zodra deze de verklaring hebben ontvangen is het ontslag een feit.

WW-uitkering

Ook als statutair directeur heb je normaal gesproken recht op een WW-uitkering. Helaas geldt ook hier dat je niet in aanmerking komt voor de uitkering als je zelf ontslag hebt genomen. Je bent kunt geen WW-uitkering krijgen.

Hulp nodig

Wil je als statutair bestuurder meer weten of heb je juridische hulp nodig? Neem contact op met onze juridische adviseurs. Zij helpen je vrijblijvend verder. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 het telefoonnummer 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) en stel jouw vragen.