“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag nemen statutair bestuurder

  • Je krijgt geen WW als je als statutair bestuurder ontslag neemt.
  • Heb je juridische vragen Stel ze gerust aan onze medewerkers!
9,5
Klanten vertellen

1299 beoordelingen

Lees voor

Ben je statutair bestuurder en wil je ontslag nemen, dan gelden er andere regels. Dit komt omdat een statutair bestuurder zowel werknemer in de zin van het arbeidsrecht is, maar ook bestuurder onder het vennootschap. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de rechten en plichten die in jouw situatie van toepassing zijn.

Wanneer ben je statutair directeur?

Als je door de aandeelhouders of de raad van commissarissen van de BV of NV waar je werkt tot bestuurder bent benoemd, dan ben je statutair directeur. Je hebt dan zowel een arbeidsrechtelijke verhouding en een vennootschapsrechtelijke verhouding met de vennootschap. Heeft er geen officiële benoeming plaatsgevonden? Dan is jouw functie officieel titulair directeur.

Let op:
Krijg je ontslag als statutair directeur? Ook in deze situatie helpen we jou graag. We bespreken jouw situatie en bespreken de juiste juridische vervolgstappen. Zo weet je waar je aan toe bent en welke acties je moet ondernemen.
Bespaar kosten en bel ons op werkdagen direct tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Eenzijdig ontslag nemen

Een statutair bestuurder kan eenzijdig zijn functie neerleggen. De aandeelhouders hoeven hier geen toestemming voor te geven. Wel is het een vereiste dat er een verklaring omtrent de ontslagneming aan de vennootschap wordt gericht. Zorg dat je deze ontslagneming altijd schriftelijk doet. Zodra de vennootschap de verklaring heeft ontvangen is het ontslag een feit.

WW-uitkering statutair bestuurder

Ook als statutair directeur heb je normaal gesproken recht op een WW-uitkering. Helaas geldt ook hier dat je niet in aanmerking komt voor de uitkering als je zelf ontslag hebt genomen. Je maakt dan zelf de keuze om te stoppen met je functie.

Advies op maat

Wil je als statutair bestuurder meer weten over ontslag nemen of heb je juridische hulp nodig? Neem contact op met onze juridische adviseurs. Zij helpen je vrijblijvend verder. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 het telefoonnummer 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) en stel jouw vragen.

Meer informatie