“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Wekeneis

  • Je moet aan de wekeneis voldoen voor een WW-uitkering.
  • Heb je vragen over je WW? Bel het UWV!
9,5
Klanten vertellen

1336 beoordelingen

Lees voor

Voldoe jij aan de wekeneis? Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering moet je aan verschillende voorwaarden voldoen. Een van de voorwaarden voor een WW-uitkering is de wekeneis.

Wanneer voldoe je aan de wekeneis?

Je voldoet aan de wekeneis als je minimaal 26 weken hebt gewerkt in de 36 weken voorafgaand aan jouw werkloosheid. Dat is de zogenaamde ’26 uit 36 weken’ eis. Een week telt mee als je op minimaal één dag in die week hebt gewerkt. Dit hoeft geen hele dag te zijn.

Kortere wekeneis

Als je musicus, artiest, filmmaker of ondersteunend technicus bent, geldt voor jou mogelijk een kortere wekeneis. Je moet dan 16 weken hebben gewerkt van de 39 weken voorafgaand aan jouw werkloosheid.

Vragen of juridische hulp nodig?

Heb je vragen over jouw WW-uitkering of wil je meer weten over de eisen waaraan je moet voldoen? Neem dan contact op met het UWV. Zij zijn de aangewezen partij om je hierbij te helpen.

Heb je juridische hulp nodig? Dan staan onze medewerkers voor je klaar. We bespreken jouw situatie en adviseren welke juridische vervolgstappen je het beste kunt nemen. We brengen je indien nodig vrijblijvend in contact met een advocaat, jurist of mediator bij jou in de buurt. Vul ons contactformulier in of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie