Krijg je ontslag, dan gebeurt dat negen van de tien keer door middel van een vaststellingsovereenkomst. De werkgever doet jou een voorstel en vraagt je de vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het liefst zo snel mogelijk! Maar staat het allemaal wel goed op papier? Houdt de werkgever zich aan alle regels? En krijg je eigenlijk wel waar je recht op hebt?

Als je zoiets nog niet eerder bij de hand hebt gehad, is het heel lastig om dat te beoordelen. Dat terwijl het ontzettend belangrijk is dat de overeenkomst goed in elkaar zit. Is dit niet zo, dan loop je wellicht een transitievergoeding mis. Daarnaast kunnen fouten in de overeenkomst ook gevolgen hebben voor jouw WW-uitkering en dat risico moet je natuurlijk niet lopen.

Laat jouw vaststellingsovereenkomst checken!

Zet nooit een handtekening onder een vaststellingsovereenkomst voordat je deze hebt laten checken! Pas dan weet je zeker dat alles klopt en dat je achteraf niet in de problemen komt. Wij helpen je daar graag bij. Vul ons contactformulier in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. De juristen waar wij mee samenwerken controleren of de overeenkomst goed is opgesteld, of je hier een WW-uitkering mee kunt krijgen, of de transitievergoeding die je krijgt hoog genoeg is en of al jouw rechten gewaarborgd zijn. Deze check is helemaal gratis en vrijblijvend.

En wat als er iets niet klopt?

Komen onze juristen tot de conclusie dat de transitievergoeding niet hoog genoeg is, of staat er iets in de beëindigingsovereenkomst dat jouw WW-uitkering in gevaar kan brengen? In dat geval zal de jurist je hier advies over geven. Wil jij dat je jurist de overeenkomst voor jou aanpast en een tegenvoorstel doet richting de werkgever, dan komen er pas kosten bij kijken. In de meeste gevallen is het zo dat jouw werkgever deze kosten uiteindelijk op zich neemt.

Onderhandelen

Op het moment dat jouw werkgever jou het voorstel doet, houdt hij/zij er eigenlijk al rekening mee dat er waarschijnlijk een tegenvoorstel zal komen. Dit betekent dat er over het algemeen nog de nodige ruimte is om te onderhandelen over bijvoorbeeld de transitievergoeding. Vind jij het lastig om deze onderhandelingen te voeren? Onze juristen nemen dit graag van je over. Zij weten als geen ander hoe zij dit moeten aanpakken en zorgen ervoor dat zij voor jou eruit halen wat erin zit.

Doe de gratis check!

Door de gratis check te doen weet je snel of de overeenkomst wel of niet aan alle eisen voldoet en of de juiste vergoeding wordt geboden. Zo weet je zeker dat jij krijgt waar je recht op hebt of dat je verdere actie moet ondernemen om jouw recht te halen. Vul op onderstaand contactformulier jouw gegevens in, dan neemt één van onze juristen zo snel mogelijk contact met jou op.

 

Laat jouw vaststellingsovereenkomst controleren!

  • Vul vrijblijvend onderstaand formulier in
  • Er wordt zo snel mogelijk contact met jou opgenomen zodat we jouw vaststellingsovereenkomst kunnen bespreken.

  • Documenten worden via een HTTPS versleuteling naar een beveiligde omgeving verstuurd. Onze juristen kunnen vanaf hier het bestand benaderen voor het verder verwerken van de aanvraag.

    Het document wordt na verloop van de retentie periode uiteindelijk automatisch verwijderd. Zie ons privacystatement voor meer details.
    Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Jouw document wordt geupload naar een beveiligde omgeving en wordt vertrouwelijk behandeld door onze juristen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,5
Klanten vertellen

1258 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"