“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Transitievergoeding berekenen

  • Bereken gratis de hoogte van jouw transitievergoeding.
  • Heb je hulp nodig bij de onderhandelingen? Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1271 beoordelingen

Lees voor

Ontslagvoorstel ontvangen?

Heb je een ontslagvoorstel (vaststellingsovereenkomst) ontvangen of krijg je deze op korte termijn? Wij controleren deze gratis voor je. Zo weet je zeker dat alles juridisch klopt en je jouw recht op een WW-uitkering behoudt. Maar wist je ook dat je vaak betere voorwaarden kunt uit onderhandelen, zoals een hogere transitievergoeding? Onze juristen onderhandelen graag betere voorwaarden voor je uit. Neem contact op met ons voor vrijblijvende hulp!

Hulp bij onderhandelen transitievergoeding

Onze berekening geeft een goede indicatie van de hoogte van jouw transitievergoeding. Maar let op: dit bedrag is een leidraad. Het is verstandig om met jouw werkgever te onderhandelen over de hoogte van je uiteindelijke oprotpremie. Meestal zal de werkgever een eerste bod doen. Ga hier nooit zomaar mee akkoord. Heb je twijfels over het aanbod van de werkgever, wil je weten waar je op in kunt zetten of heb je hulp nodig bij de onderhandelingen? Wij helpen je! We controleren gratis jouw vaststellingsovereenkomst! Vul ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op om de verdere stappen te bespreken.

Transitievergoeding berekenen, hoe doe je dat?

De transitievergoeding werd vroeger ook wel de ontslagvergoeding of gouden handdruk genoemd. Op dit moment komt iedereen die 18 jaar of ouder is en gemiddeld meer dan 12 uur per week werkt, bij ontslag in aanmerking voor een transitievergoeding. Hoe lang je in dienst bent, maakt daarbij niet uit. Zelfs als je in je proeftijd wordt ontslagen of als je contract niet wordt verlengd, kun je een transitievergoeding mee krijgen. Ga je in goed overleg uit elkaar, dan kun je ook samen overeenkomen dat jullie de oude berekenmethode (de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule of abc-formule) gebruiken.

Waar kan ik de transitievergoeding voor gebruiken?

Officieel is het de bedoeling dat je de transitievergoeding gebruikt voor het vinden van een nieuwe baan. Maar in de praktijk kun je zelf bepalen waar je de vergoeding voor gebruikt. Fiscaal heeft dit wel wat haken en ogen. Gebruik je de transitievergoeding voor bijvoorbeeld omscholing, dan hoef je hierover geen belasting te betalen. Gebruik je het ergens anders voor, dan zul je wel een groot deel moeten afdragen aan de belastingdienst.

Meer informatie