Je kunt de hoogte van jouw transitievergoeding berekenen met onderstaande module. Op dit moment komt iedereen die twee jaar of langer in dienst is, 18 jaar of ouder is en gemiddeld meer dan 12 uur per week werkt, bij ontslag in aanmerking voor een transitievergoeding. Vanaf 1 januari 2020 wordt dit uitgebreid en kom je ook in aanmerking voor zo’n vergoeding als je korter in dienst bent of in je proeftijd wordt ontslagen. Ga je in goed overleg uit elkaar, dan kun je ook samen overeenkomen dat jullie de oude berekenmethode (de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule of abc-formule) gebruiken.

Officieel is het de bedoeling dat de transitievergoeding gebruikt wordt voor het vinden van een nieuwe baan. Maar in de praktijk kun je zelf bepalen waar je de vergoeding voor gebruikt. Fiscaal heeft dit wel wat haken en ogen. Onderstaande berekening geeft een indicatie van de hoogte van jouw transitievergoeding. Dit bedrag is een leidraad. Hier is dus onderhandeling over mogelijk.

Komt jouw werkgever met een veel lager aanbod, dan is het zeker verstandig om hier niet direct mee akkoord te gaan, maar hierover te onderhandelen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan gerust even contact met ons op.

Let op:
Per 2020 gelden er nieuwe rekenregels voor de transitievergoeding als onderdeel van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). In onderstaande berekenmodule kan je kiezen of je gebruik wil maken van de rekenregels t/m eind 2019 of vanaf 2020 (WAB).