“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Redenen voor ontslag

  • Vraag altijd naar de reden van het ontslag.
  • Soms is er een ontslagverbod en mag je niet ontslagen worden.
  • Ben jij het niet eens met de reden van het ontslag? Maak bezwaar! Wij helpen je daar graag bij.
9,4
Klanten vertellen

694 beoordelingen

Lees voor

Een werkgever mag jou niet zomaar ontslaan. De werknemer is in Nederland goed beschermd. Een werkgever moet altijd een goede reden voor het ontslag hebben en moet dit ook kunnen aantonen. Zo kan een werkgever iemand niet van disfunctioneren beschuldigen zonder dit met een dossier aan te tonen. Als een werkgever iemand om economische redenen wilt ontslaan, moeten er betrouwbare cijfers zijn om de noodzaak van dit ontslag aan te tonen. Ga dus nooit zomaar akkoord als de werkgever jou ontslaat! Zorg dat onderzocht wordt of het ontslag terecht in. En dat je weet welke stappen jij als werknemer het beste kunt zetten. Schakel hiervoor hulp in van een deskundige! Wij helpen je hier graag bij.

Hulp bij jouw ontslag situatie

Twijfel je of de reden van jouw ontslag wel klopt? Onze medewerkers luisteren graag naar jouw verhaal. Zij kunnen adviseren welke vervolgstappen je het beste kunt nemen in jouw situatie. Dit brengt vaak wat rust en vertrouwen in een hectische tijd. Wij werken daarnaast ook samen met arbeidsrecht advocaten door heel Nederland. Als het nodig is kunnen wij je in contact brengen met een ervaren advocaat bij jou in de buurt. Een arbeidsrecht advocaat weet wat jouw rechten en plichten zijn en kan jou helpen het ontslag aan te vechten. Ook kan een advocaat jou helpen je recht op een ww-uitkering te behouden. Dit is vaak toch een geruststellend idee. Ontslag kan ook enorme impact hebben op je financiële situatie en dan is het prettig om een ww-uitkering te ontvangen.

Welke verschillende redenen zijn er voor ontslag?

Een werkgever kan verschillende redenen hebben om een werknemer te ontslaan. De volgende redenen voor ontslag zijn mogelijk:

Niet eens met reden voor ontslag

Geef het duidelijk aan als je het niet eens bent met de reden die de werkgever aangeeft voor het ontslag. Het is belangrijk niet zomaar akkoord te gaan. Doe je dat wel, dan was je het er schijnbaar mee eens en is het volgens het UWV je eigen schuld. Je krijgt dan geen WW-uitkering.

Duidelijkheid over redenen voor ontslag

De werkgever is verplicht jou te laten weten wat de reden is van het ontslag. Het is prettig als de werkgever dit op papier zet. Dan kan je er ook daadwerkelijk iets mee. Komt de werkgever hier niet uit zichzelf mee? Vraag er dan gewoon naar. Je hebt het recht om te weten waarom de werkgever van je af wil. Daarnaast is die informatie ook nodig om het ontslag te kunnen aanvechten. De redenen voor ontslag zijn essentieel om te bekijken hoe jij het beste kunt reageren.

Tip:
Sommige redenen van ontslag wegen zwaarder dan anderen. Ontslag op staande voet en ontslag wegens disfunctioneren zijn behoorlijk zware straffen, waarbij je niet alleen direct je baan kwijt bent, maar ook je recht op een uitkering. Schakel in dat soort gevallen altijd de hulp in van een specialist!

Ontslagverbod

In sommige gevallen mag je simpelweg niet worden ontslagen. Of de werkgever dat nou leuk vindt of niet. Op de pagina ontslagverbod lees je hier alles over. Zorg dat je in deze gevallen direct hulp zoekt.

Word jij zonder goede reden door de werkgever ontslagen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag en kunnen bekijken wat je hiertegen kunt doen.

Meer informatie