Een werkgever mag je niet zomaar ontslaan.Een werkgever moet goede redenen voor ontslag hebben en dit ook kunnen aantonen. Zo kan een werkgever iemand niet van disfunctioneren beschuldigen zonder dit met een dossier te bewijzen. Als een werkgever iemand om economische redenen wil ontslaan moeten er cijfers zijn om de noodzaak van dit ontslag aan te tonen.

De volgende redenen voor ontslag zijn mogelijk:

Op onze andere pagina’s vind je een uitgebreide beschrijving van deze redenen voor ontslag.

Niet eens met reden voor ontslag

Geef het duidelijk aan wanneer je het niet eens bent met de reden die de werkgever aangeeft voor het ontslag. Het is belangrijk niet zomaar akkoord te gaan met het ontslag. Doe je dat wel, dan was je het er schijnbaar mee eens en is het volgens het UWV je eigen schuld. Je krijgt dan geen WW-uitkering.

Duidelijkheid over redenen voor ontslag

De werkgever is verplicht jou te laten weten wat de reden is van het ontslag. Het mooiste is wanneer een werkgever dit op papier zet, pas dan kan je er ook daadwerkelijk iets mee. Komt de werkgever hier niet uit zichzelf mee? Vraag er dan gewoon naar. Je hebt het recht om te weten waarom de werkgever van je af wil. Daarnaast is die informatie ook nodig om het ontslag te kunnen aanvechten. De redenen voor ontslag zijn essentieel om te bekijken hoe jij het beste kunt reageren.

Ontslagverbod

In sommige gevallen mag je simpelweg niet worden ontslagen. Of de werkgever dat nou leuk vindt of niet. Op de pagina ontslagverbod lees je hier alles over. Zorg dat je in deze gevallen direct hulp zoekt.

Word jij zonder goede reden door de werkgever ontslagen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag en kunnen bekijken wat je hiertegen kunt doen.

1012 klanten beoordelen de NAB met gemiddeld een 8,6.