“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Beëindiging arbeidsovereenkomst

  • Een werkgever moet een goede reden hebben voor ontslag.
  • Hulp nodig? Wij controleren jouw VSO gratis!
9,5
Klanten vertellen

1368 beoordelingen

Lees voor

Jouw arbeidsovereenkomst kan stoppen omdat het contract afloopt (dit heet van rechtswege) of door ontslag. Als werknemer heb je bepaalde rechten op basis van het Nederlandse arbeidsrecht. Hierdoor is beëindiging van jouw arbeidsovereenkomst niet zomaar mogelijk. Wil een werkgever jou ontslaan, dan moet hij zich bij aan hele specifieke regels houden. Ook moet er altijd een goede reden zijn voor ontslag.  Sommige werknemers hebben zelfs ontslagbescherming.

Helaas houden niet alle werkgevers zich altijd even goed aan de regels. Houd dus altijd zelf ook goed in de gaten of alles wel op de juiste manier verloopt bij de beëindiging van jouw dienstverband en zorg dat je krijgt waar je recht op hebt! Krijg je een VSO dan helpen wij je direct vrijblijvend verder!

Schriftelijke bevestiging beëindiging arbeidsovereenkomst

Krijg je ontslag, dan moet de werkgever dit altijd direct schriftelijk aan je bevestigen. Heb je een schriftelijke bevestiging van jouw ontslag of een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst ontvangen? Dan adviseren we je om die te laten beoordelen door een ontslagspecialist. Onze jurist controleert dit gratis voor jou. Onze jurist bekijkt of jouw VSO aan alle eisen voldoet en of je hiermee ook je recht op een WW-uitkering behoudt.

Ook is het belangrijk om te bekijken of je eventueel een transitievergoeding kan vragen en of de voorgestelde transitievergoeding redelijk is. Vaak valt er meer uit te halen. Onze juristen handelen in 95% van de zaken betere voorwaarden uit.

Tip:
Krijg je niets op papier en moet je wel vertrekken van je werkplek? Laat je niet zomaar wegsturen.
Neem direct contact op met onze juridisch adviseurs. Zij helpen jou direct!

Tips bij beëindiging dienstverband

Zet nooit direct jouw handtekening wanneer jouw werkgever jou een ontslagvoorstel doet! Jouw VSO is een belangrijk document. De inhoud van jouw vaststellingsovereenkomst bepaalt namelijk of jij een WW-uitkering kan krijgen of niet. Staan hier fouten in, dan kan dat dus grote gevolgen hebben. Laat jouw vaststellingsovereenkomst altijd eerst controleren door een jurist. Onze juristen controleren jouw VSO gratis. Ook kunnen zij gratis de onderhandelingen oppakken. Hoe kan dit? Wij verhalen deze kosten in de meeste gevallen op de werkgever. Zij houden hier al vaak rekening mee. Lukt het niet dan ligt dit risico bij ons.

In vrijwel alle gevallen valt er meer uit te halen dan in eerste instantie geboden wordt. Onze juristen hebben hier alle ervaring mee. Zij pakken de onderhandelingen kosteloos voor jou op. Zo ben je verzekerd dat je alles eruit haalt wat erin zit. Het gaat desnoods om jouw toekomst.

Wat doen onze juristen?

Ten eerste controleren zij jouw VSO. Vaak blijken dingen er juridisch niet juist in te staan. Dit kan problemen opleveren. Daarnaast kunnen ze voor jou ook de onderhandelingen met de werkgever oppakken. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld proberen de transitievergoeding omhoog te krijgen, kijken ze of het concurrentiebeding kan worden geschrapt, onderhandelen ze over de opzegtermijn of ze kijken of het mogelijk is om te worden vrijgesteld van werk met behoud van loon. 

Transitievergoeding bij ontslag

Krijg je ontslag, dan heb je in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding). Krijg je ontslag op staande voet, neem je zelf ontslag of is er sprake van faillissement, dan kan je hier geen aanspraak op maken. In alle andere gevallen wel!

Hoeveel je meekrijgt van jouw werkgever is van een aantal factoren afhankelijk en wordt berekend aan de hand van een speciale formule. Over het algemeen valt er flink te onderhandelen over de hoogte van de transitievergoeding. Laat je dus niet met een kluitje het riet insturen. Wil je hier zo goed mogelijk uitkomen? Schakel dan vrijblijvend de hulp in van onze juristen voor het beste resultaat. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Welke ontslagsituaties zijn terecht?

Check of jouw ontslag wel terecht is. Jouw werkgever kan namelijk niet zomaar roepen dat je bent ontslagen. Hier moet echt een goede reden voor zijn! Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen:

Tip:
Al deze verschillende manieren om je baan kwijt te raken hebben zo hun eigen aanpak nodig. Er zijn altijd de nodige haken en ogen. Het is daarom altijd slim om juridisch advies te vragen. Neem gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en vertellen je wat je in jouw situatie het beste kan doen.

Vertrek bij de werkgever

Als je bij jouw werkgever vertrekt, moet je aan een aantal dingen denken. Zo moet je ervoor zorgen dat je een eindafrekening ontvangt van jouw werkgever. Als je dit wil, kan je de werkgever vragen om een getuigschrift te maken. Dit kun je gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan. Ga daarnaast altijd na of er met de beëindiging van jouw dienstverband niet automatisch één of meer verzekeringen worden beëindigd. Vergeet ook niet te controleren wat je vertrek betekent voor jouw pensioen.

Hulp nodig?

Krijg je te maken met ontslag, dan staat je wereld op zijn kop. Op zo’n moment kun je wel wat goede tips en adviezen gebruiken. Onze juridische medewerkers helpen je hier graag bij. Bel ze op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in.

Meer informatie