“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Beëindiging arbeidsovereenkomst

  • Een werkgever moet altijd een goede reden hebben voor ontslag.
  • Laat een vaststellingsovereenkomst altijd checken!
  • Heb jij al gekeken of je recht hebt op een transitievergoeding?
9,4
Klanten vertellen

694 beoordelingen

Lees voor

Jouw arbeidsovereenkomst kan stoppen omdat het contract verloopt (dit heet van rechtswege) of door ontslag. Als werknemer heb je bepaalde rechten op basis van het Nederlandse arbeidsrecht. Hierdoor kan jouw werkgever jou niet zomaar ontslaan. Een werkgever moet zich bij ontslag aan hele specifieke regels houden en heeft ook een goede reden nodig voor ontslag. Sommige werknemers hebben zelfs ontslagbescherming. Helaas houden niet alle werkgevers zich altijd even goed aan de regels. Houd dus altijd zelf ook goed in de gaten of alles wel op de juiste manier verloopt bij de beëindiging van jouw dienstverband.

Schriftelijke bevestiging beëindiging arbeidsovereenkomst

Krijg je ontslag, dan moet de werkgever dit altijd direct schriftelijk aan je bevestigen. Heb je een schriftelijke bevestiging van jouw ontslag of een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst ontvangen? Dan is het slim om die te laten beoordelen door een ontslagspecialist. De specialist bekijkt dan of het document aan alle eisen voldoet en je hiermee ook je recht op een WW-uitkering kunt behouden. Ook is het belangrijk om te bekijken of je eventueel een transitievergoeding kan vragen en of de voorgestelde transitievergoeding redelijk is. Vaak valt er meer uit te halen.

Tip:
Krijg je niets op papier en moet je wel vertrekken van je werkplek?
Neem dan direct contact op met een juridisch adviseur en laat je niet zomaar wegsturen.

Transitievergoeding bij ontslag

De werkgever moet zich bij ontslag aan veel verschillende regels houden. Daarnaast heb je bij ontslag in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding). Deze vergoeding wordt berekend aan de hand van een speciale formule. Of je een transitievergoeding krijgt en hoe hoog deze zal zijn, is afhankelijk van veel factoren. Win daarom altijd juridisch advies in voor het beste resultaat. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Welke ontslagsituaties zijn terecht?

Check of jouw ontslag wel terecht is. Jouw werkgever kan namelijk niet zomaar roepen dat je bent ontslagen. Hier moet echt een goede reden voor zijn! Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen:

Tip:
Al deze verschillende manier om je baan kwijt te raken hebben zo hun eigen aanpak nodig. Er zijn altijd de nodige haken en ogen. Het is daarom altijd slim om juridisch advies te vragen. Neem gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en vertellen je wat je in jouw situatie het beste kan doen.

Hulp nodig?

Krijg je te maken met ontslag, dan staat je wereld op zijn kop. Op zo’n moment kun je wel wat goede tips en adviezen gebruiken. Onze juridische medewerkers helpen je hier graag bij. Bel ze op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten)  of laat een berichtje achter op ons contactformulier.

Meer informatie