De Nationale Adviesbalie zichtbaar in de media!

Veel mensen benaderen De Nationale Adviesbalie voor juridisch advies over allerlei onderwerpen. Hierdoor hebben wij veel zicht op wat er zoal speelt en kunnen wij ontwikkelingen en trends snel constateren. Daarnaast vragen wij onze bezoekers regelmatig om hun mening via een poll. De input van onze bezoekers en de mensen die wij aan de telefoon hebben, gebruiken wij zo nu en dan om persberichten te schrijven over onderwerpen die mensen bezighouden. We halen hiermee regelmatig de pers. Hier een overzicht van De Nationale Adviesbalie in de media.

The only way to do great work, is to love what you do! – Steve Jobs

Veel slachtoffers denken niet aan schadevergoeding

1 oktober 2021

Ieder jaar krijgen heel wat mensen in Nederland te maken met schade. Dit kan zijn door een verkeersongeval, maar ook bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval of omdat zij het slachtoffer zijn van een misdrijf. Een groot deel van deze slachtoffers kan aanspraak maken op een schadevergoeding. Toch maakt maar 1 op de 3 slachtoffers hier gebruik van. Hoe komt dat? Wanneer kun je een schadevergoeding krijgen? En waarom is het eisen van een schadevergoeding zo belangrijk? Wij  hadden het hier over in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland. Terugluisteren? Dat kan hier!

Wil jouw werkgever weten of jij gevaccineerd bent?

17 september 2021

Werkgevers hebben aangegeven dat zij graag willen weten of een werknemer gevaccineerd is of niet. Ergens logisch, want zij hebben natuurlijk de verantwoordelijkheid om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Toch druist dit wel in tegen alle regels omtrent de privacy. Hoe dit zit en hoe je ermee omgaat als jouw werkgever dit van jou wil weten bespraken wij in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland. Terugluisteren? Dat kan hier!

De Dag van de Scheiding

10 september 2021

De uitzending van het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland stond 10 september in het teken van de Dag van de Scheiding. Ook wij waren weer te gast. Op dit moment lopen veel mensen die te maken hebben met een scheiding aan tegen de krapte op de huizenmarkt. Zie maar eens een ander huis te vinden. Hoe ga je daar mee om en welke oplossingen zijn er? Luister de uitzending hier terug. 

Van uurtje-factuurtje naar betaling voor resultaat

Besparen op de advocaatkosten

25 juni 2021

Bij het woord advocaat denken veel mensen vooral aan hele hoge rekeningen. Toch kom je er soms niet onderuit om toch een advocaat in te schakelen. Hoe kan je er nou voor zorgen dat die advocaatkosten zo laag mogelijk blijven? In het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland gaven wij een paar belangrijke tips!

Van uurtje-factuurtje naar betaling voor resultaat

Vakantie opnemen: waar heb je recht op?

11 juni 2021

Doordat werknemers het afgelopen jaar maar weinig redenen hadden om vakantiedagen op te nemen, hebben veel mensen een groot aantal dagen over. Nu we langzaamaan terug gaan naar normaal en alles weer open gaat, willen werkgevers hiervan profiteren en zitten zij er niet op te wachten dat personeel ineens vakantie wil opnemen. Hier kan makkelijk een conflict over ontstaan. Maar wat zijn nou precies je rechten als het gaat om vakantie opnemen? Wij vertelden er alles over in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland!

Van uurtje-factuurtje naar betaling voor resultaat

NRC: Van uurtje-factuurtje naar betaling voor resultaat

8 juni 2021

Steeds meer ZZP-ers kiezen ervoor om niet meer per uur te factureren, maar om dit op een andere manier te doen. Ook onze advocaten zijn steeds meer aan het kijken naar andere manieren van factureren. Zo kunnen zij er onder anderen voor kiezen om deel te nemen aan onze site pakketprijsadvocaat.nl. Hieraan wordt aandacht besteed in dit stuk van de NRC

Erfbelasting

Bespaar op jouw erfbelasting!

28 mei 2021

Komt een dierbare van jou te overlijden en ben jij erfgenaam, dan betaal je over de erfenis een flink bedrag aan erfbelasting. Ouderenbond KBO-PCOB roept de overheid op om de erfbelasting te verlagen. Dit omdat hier onder ouderen eigenlijk nauwelijks draagvlak voor bestaat. De ouderenbond hield een enquete onder haar leden waaruit naar voren kwam dat veel ouderen de belasting te hoog vinden of van mening zijn dat een erfenis of schenking helemaal niet moet worden belast. Dit omdat over dit geld al eens belasting is betaald. Gelukkig kan je ook besparen op de erfbelasting. Wij hadden het over dit onderwerp in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland. Luister dit gerust even terug via de link.

Zoek hulp bij ontslag

Zoek hulp bij ontslag

19 mei 2021

Soms worden mensen om wel hele vreemde redenen ontslagen of is er niet eens een goede reden voor het ontslag. Toch blijkt in dit soort situaties dat veel mensen niet goed weten waar zij recht op hebben. Zij hebben hierdoor nogal de neiging om te vertrouwen op de welwillendheid van de werkgever. De werkgever zal het immers wel weten. Toch is het nooit verstandig om hier vanuit te gaan. Werkgevers denken over het algemeen vooral aan zichzelf en aan hun eigen portemonnee. Krijg je te maken met ontslag, dan is het altijd verstandig om hulp te zoeken! Je kan jouw verhaal altijd vrijblijvend aan ons voorleggen. Zo weet je zeker dat je doet wat je moet doen en je je eigen glazen niet ingooit als je ergens mee akkoord gaat. We hadden het hierover in het programma Spitstijd van NH Radio. Klik op de link om het item terug te luisteren.

Werkgevers corona

Werkgevers proberen corona-rekening bij werknemers neer te leggen

14 mei 2021

Onlangs kwam de Wibra in het nieuws doordat zij van plan waren hun werknemers in de zomer extra te laten werken om de misgelopen uren in de lockdown in te halen. Vakbond FNV gaf meteen aan naar de rechter te stappen, waarna Wibra bakzeil haalde. Helaas zijn er meerdere werkgevers die op zo’n manier de corona-rekening bij hun werknemers proberen neer te leggen. Zo vragen zij werknemers om vakantiedagen in te leveren of besluiten zij het vakantiegeld later uit te betalen. Mag dat zomaar? Wij hadden het erover in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland.

Misbruik levenstestament

Op vakantie met de kinderen na de scheiding

30 april 2021

Zo langzamerhand beginnen we na te denken over de zomervakantie. Waar gaan we naartoe dit jaar en kunnen we überhaupt wel naar het buitenland? Besluit je inderdaad naar het buitenland op vakantie te gaan met de kinderen en ben je gescheiden? Dan is het wel belangrijk om officieel toestemming te vragen aan de ex. Je hebt tegenwoordig heel wat formulieren nodig om als gescheiden ouder met de kinderen de grens over te gaan. In het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland leggen wij het allemaal uit en vertellen we ook wat je kan doen als jouw ex geen toestemming geeft. 

Misbruik levenstestament

Misbruik levenstestament

16 april 2021

Er worden steeds meer levenstestamenten afgesloten. In een levenstestament leg je vast wat er moet gebeuren als jij bijvoorbeeld in coma komt te liggen of gaat dementeren of wie voor jou beslissingen mag nemen als je dit zelf niet meer kan. Veel mensen geven via zo’n levenstestament ook iemand die zij vertrouwen een volmacht om hun financiën te beheren en hier gaat het nog wel eens fout. Het komt steeds vaker voor dat er misbruik wordt gemaakt van die volmacht en dat de rekeningen van ouderen worden leeggeplukt. Gelukkig kan je dit ook voorkomen. Wij vertelden er meer over in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland

Wat als de werkgever jouw loon niet betaalt?

Foto’s van de kinderen op social media

2 april 2021

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven en veel ouders posten zo nu en dan foto’s van hun grote trots: de kinderen. Toch loopt dit niet altijd goed af. Want wat als de andere ouder het niet eens is met het feit dat jij een foto van jullie zoon of dochter op Facebook zet? Hier kunnen flinke discussies over ontstaan die zelfs voor de rechter moeten komen. Helaas komt dit steeds vaker voor. Wij vertelden erover in het Radio Gelderland radioprogramma Lunchpauze.

Wat als de werkgever jouw loon niet betaalt?

Wat als jouw werkgever je loon niet betaalt?

19 maart 2021

Doordat werkgevers het ondertussen steeds zwaarder krijgen, komt het steeds vaker voor dat werknemer hun loon niet op tijd uitbetaald krijgen. Krijg jij hier als werkgever mee te maken, dan is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen. Wat je precies kunt doen hoor je in onze bijdrage aan het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland. Ben je op zoek naar de voorbeeldbrief om loon te vorderen, dan vind je die hier

Alimentatie van nu

Hoe vind je een goede pro-deo advocaat?

5 maart 2021

Heb je een wat lager inkomen, maar heb je wel de hulp van een advocaat nodig? In dat geval is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. De meeste mensen kennen dit onder de naam pro- deo advocaat. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaal je alleen een eigen bijdrage. De overheid betaalt de verdere advocaatkosten. Toch is het lang niet altijd makkelijk om een goede pro-deo advocaat te vinden. Veel advocaten willen dit soort zaken namelijk niet meer oppakken. Hoe dat komt en hoe je toch een goede advocaat kan vinden hoor je in onze bijdrage aan het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland.

Alimentatie van nu

Alimentatie van nu

19 februari 2021

De wetten en regels over de alimentatie zijn decennia geleden opgesteld. Ondertussen is onze wereld behoorlijk veranderd. In plaats van te gaan trouwen, gaan we steeds vaker samenwonen. Daarnaast zijn er nu veel samengestelde gezinnen die er vroeger eigenlijk nauwelijks waren. De alimentatieregels zijn dan ook eigenlijk niet meer van deze tijd. Op dit moment wordt onderzocht of de regels aangepast moeten worden en of het een goed idee is om ook samenwoners voortaan partneralimentatie te laten betalen als zij uit elkaar gaan. In het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland hadden we het over dit onderwerp. Luister het hier rustig even terug!

Corona en alimentatie

Het effect van corona op de alimentatie

5 februari 2021

Er zijn heel wat mensen die door corona hun baan kwijtraken, hun bedrijf ten onder zien gaan of minder uren werken en dus ook minder inkomen hebben. Betaal je alimentatie en krijg jij te maken met zo’n daling van het inkomen, dan is het verstandig om te bekijken of de alimentatie hier ook op aangepast kan worden. In het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland leggen wij uit wat je in zo’n situatie het beste kan doen

Werknemers en vaccinatie

Scheiden en een huis vinden

22 januari 2021

Veel stellen die uit elkaar gaan of willen gaan hebben problemen met het vinden van een andere woning. Wij hadden het erover in het radioprogramma Lunchpauze van Omroep Gelderland. Welke problemen zijn er precies en is er ook een oplossing te bedenken? Luister het item hier terug. 

Werknemers en vaccinatie

Wat als je diep in de schulden komt door je ex?

21 januari 2021

Marloes is gescheiden. Helaas bleek na de scheiding dat haar ex veel schulden had gemaakt. Doordat zij in gemeenschap van goederen waren getrouwd, is Marloes mede verantwoordelijk voor de aflossing van deze schulden. Haar ex houdt zich echter niet aan de betalingsregelingen, waardoor de schuldeisers telkens weer bij haar aankloppen. In het tv-programma “In het vizier van De Jager” aandacht voor de situatie van Marloes. Daarnaast leggen wij uit hoe zo’n situatie kan ontstaan en wat je eraan zou kunnen doen. Kijk de uitzending hier terug. Het gaat om het tweede item. 

Werknemers en vaccinatie

Werknemers en vaccinatie

8 januari 2021

Nu het vaccineren langzamerhand gaat beginnen, neemt ook het aantal vragen over dit onderwerp toe. Vooral werknemers lopen tegen vragen aan. Mag een werkgever je bijvoorbeeld dwingen om je te laten vaccineren? Mag een werkgever überhaupt weten of je gevaccineerd bent of niet en mag een werkgever jouw werkzaamheden beperken als je niet bent gevaccineerd? Wij hadden het erover in het radioprogramma lunchpauze van Omroep Gelderland. Luister het item hier terug op klik op de foto!

Minder echtscheidingen in coronajaar

Minder echtscheidingen in coronajaar

3 januari 2021

Toen de coronacrisis begon liet de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) al snel weten dat zij een stijging van het aantal echtscheidingen zagen aankomen. Toch blijkt nu dat het met het aantal scheidingen eigenlijk wel meeviel. Wij hadden het erover met het Noordhollands Dagblad. Kan je het artikel niet lezen? Klik dan hier

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Niet blij met jouw kerstcadeau? Wat zijn je rechten?

11 december 2020

De kerst is een tijd van geven en dat doen we onder andere door elkaar te verrassen met kerstcadeaus. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat nou als jij een cadeau krijgt waar je helemaal niet op zit te wachten. Kan je dat dan nog terugbrengen of ruilen voor iets anders? Wij vertelden er alles over in het radioprogramma Lunchpauze van Radio Gelderland. Benieuwd wat je rechten zijn? Luister dan het fragment rustig even terug. 

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Laat jouw vaststellingsovereenkomst checken!

27 november 2020

Door de coronacrisis krijgen steeds meer mensen te maken met ontslag. Helaas pakken werkgevers dit niet altijd even netjes aan. Werknemers worden om onbenullige redenen op staande voet ontslagen of werknemers worden met een tekenbonus bijna gedwongen om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Uiteindelijk blijkt meestal dat zij vervolgens heel wat geld mislopen omdat de transitievergoeding totaal niet klopt of ontbreekt. Onze tip is dan ook: Laat jouw vaststellingsovereenkomst altijd even checken! Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Wij checken de overeenkomst gratis, zodat je met gerust hart kan tekenen. We hadden het hierover in het radioprogramma Lunchpauze van Radio Gelderland. Luister het fragment gerust even terug. 

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Conflicten bij het verdelen van de erfenis

13 november 2020

Vandaag is het de Dag van de Erfenis. In het radioprogramma Lunchpauze van Radio Gelderland staan wij even stil bij conflicten die kunnen ontstaan bij het verdelen van de erfenis. Hoe kun je dit voorkomen en hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Let op de alimentatie indexering!

30 oktober 2020

Vanaf 1 januari 2021 moet de alimentatie weer een stukje worden verhoogd namelijk met 3 procent. Dit heet de indexering. Toch kan die indexering nogal wat discussie teweeg brengen. We hadden het erover in het radioprogramma Lunchpauze van Radio Gelderland.

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Meer burenruzies door thuiswerken

16 oktober 2020

Bij het radioprogramma Lunchpauze van Radio Gelderland ging het vanmiddag over burenruzies. Net als tijdens de lockdown in maart begint ook nu het aantal telefoontjes over burenruzies langzaam op te lopen. Doordat we thuiswerken irriteren we ons meer aan elkaar. Maar wat kan je nou eigenlijk doen in zo’n situatie? Wij vertelden erover in de uitzending.

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Kan de overheid ingrijpen als kerken zich niet aan de coronaregels houden?

5 oktober 2020

Ook vandaag was De Nationale Adviesbalie te horen in het programma Lunchpauze van Radio Gelderland. Dit keer ging het over de vraag waarom kerken een uitzonderingspositie hebben als het gaat om het aantal mensen dat naar binnen mag. Hierover ontstond een flinke discussie toen afgelopen weekend 600 gelovigen bijeen kwamen in een kerk in Staphorst. In hoeverre kan de overheid ingrijpen in zo’n situatie en waarom heeft de kerk zo’n uitzonderingspositie. Wij vertelden er meer over in de uitzending.

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag!

Let op dat je jouw transitievergoeding krijgt bij ontslag

2 oktober 2020

Iedere twee weken is De Nationale Adviesbalie te horen in het radioprogramma Lunchpauze bij Omroep Gelderland. Dit keer konden we niet om het nieuws heen dat er steeds meer reorganisaties plaatsvinden. Dit betekent dat heel veel mensen hun baan kwijt raken. Toch houden lang niet alle werkgevers zich aan de regels en er zijn dan ook veel werknemers die niet de transitievergoeding krijgen waar zij recht op hebben. Zorg ervoor dat ook jij krijgt waar je recht op hebt als je te maken krijgt met ontslag! Hoe? Wij vertellen het je in de uitzending.

Minder scheidingen komen voor de rechter, maar let goed op bij de keuze voor de mediator!

18 september 2020

Iedere twee weken is De Nationale Adviesbalie te horen in het radioprogramma Lunchpauze bij Omroep Gelderland. Dit keer hadden we het over het mooie nieuws dat steeds minder scheidingen voor de rechter komen. Het lijkt erop dat het steeds meer stellen lukt om samen afspraken te maken. Een mooie ontwikkeling die grotendeels te danken is aan de opkomst van mediation. Maar wist je dat iedereen zich mediator mag noemen en je dus wel goed moet opletten wie je inschakelt als jij jouw scheiding goed wil regelen. Wij vertellen er meer over. Klik op het logo van Omroep Gelderland om het interview te beluisteren.

Wie betaalt de schoolkosten als jullie uit elkaar zijn? De NAB vertelt erover bij Omroep Gelderland

4 augustus 2020

Vanaf deze week zal De Nationale Adviesbalie iedere twee weken te horen zijn in het radioprogramma Lunchpauze bij Omroep Gelderland. Deze week hadden we het over schoolkosten. Want wie moet nu eigenlijk de kosten voor school betalen als jullie uit elkaar zijn? Klik op het logo van Omroep Gelderland om het interview te beluisteren.

Ontslag door corona: Lees eerst dit! van Intermediair

23 juli 2020

Het aantal werklozen is de afgelopen maand explosief gestegen. Door de corona-crisis krijgen steeds meer mensen te maken met ontslag. Toch gaat dit niet altijd netjes volgens de regeltjes. Krijg jij ontslag? Let dan goed op! Misschien ben jij eigenlijk wel helemaal niet degene die eruit moet. Intermediair schreef hier een mooi artikel over met hierin een interview met De Nationale Adviesbalie: Ontslag door corona: Lees eerst dit!

De NAB in het NOS journaal over werkloosheid

16 juli 2020

Het aantal werklozen steeg de afgelopen tijd door de corona crisis explosief. Steeds meer mensen krijgen te maken met ontslag en dat merken onze juridische medewerkers aan de telefoon ook. Het aantal bezoekers op onze ontslagsite www.ontslag-krijgen.nl verdubbelde en ook het aantal telefoontjes nam flink toe. Het NOS Journaal kwam bij ons op kantoor langs voor een interview.

Hiernaast zie je in de video het resultaat.

Juist niet scheiden door de coronacrisis: waarom mensen massaal hun scheiding uitstellen. In Jan-Magazine.

8 juli 2020

Ons persbericht over het uitstellen van de scheiding werd ook breed opgepakt. Jan-Magazine schreef een mooi en duidelijk artikel, waarin wordt uitgelegd waarom mensen besloten hun scheiding uit te stellen en welke rol corona daarin speelde. Juist niet scheiden door de coronacrisis: waarom mensen massaal hun scheiding uitstellen. 

Door corona schuiven mensen een echtscheiding juist voor zich uit. Uit De Stentor

8 juli 2020

Het aantal aanvragen op onze site www.echtscheiding-wijzer.nl namen langzamerhand toe, maar al snel bleek dat mensen zich momenteel vooral aan het oriënteren zijn en de scheiding zelf liever nog even uitstellen. Wij schreven er een persbericht over dat door De Stentor werd opgepikt.

Het artikel lees je hier: Door corona schuiven mensen een echtscheiding juist voor zich uit.

Bedenk of je per se nu moet klussen. Een artikel over burenruzies op Nu.nl

3 april 2020

Doordat veel mensen thuis zitten door corona neemt ook het aantal burenruzies langzamerhand toe. Wij spraken hierover met een verslaggever van nu.nl.

Dit resulteerde in het volgende artikel: Hele buurt thuis: ‘Bedenk of je per se nu moet klussen’. 

Mag je als werkgever personeel verplicht vakantiedagen laten opnemen? In de Ondernemer.

27 maart 2020

Veel werkgevers zaten door corona met de handen in het haar. Bedrijven lagen stil, deuren gingen dicht en personeel bleef thuis. Al snel kwamen er bij onze juridische medewerkers telefoontjes binnen van werknemers die gedwongen werden om vakantiedagen op te nemen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn. De Ondernemer besteedde aandacht aan dit onderwerp in een artikel op hun site: Mag je als werkgever personeel verplicht vakantiedagen laten opnemen?

Juristen krijgen veel vragen over corona en omgangsregeling. Een mooi stuk in Mr. het platform voor juristen.

24 maart 2020

We zaten net in de coronacrisis toen er bij de juridische medewerkers van De Nationale Adviesbalie ineens heel veel telefoontjes binnenkwamen met vragen over de omgangsregeling. Gescheiden ouders waren bang voor een lockdown en wilden weten of zij hun kinderen thuis kon houden. Daarnaast zagen veel zzp’ers en flexwerkers hun inkomen wegvallen, waardoor ook alimentatie een belangrijk onderwerp werd. Mr. besteedde hier aandacht aan op zijn platform. Het artikel lees je hier: https://www.mr-online.nl/juristen-krijgen-veel-vragen-over-corona-en-omgangsregeling/

Als je door corona je kind niet meer mag zien. Podcast van de Dag NPO Radio 1.

27 maart 2020

Naarmate de coronacrisis vorderde liepen steeds meer mensen tegen problemen aan wat betreft de omgang. Ouders kregen hun kinderen niet meer te zien, omdat de ex bang was voor een lockdown of besmetting. NPO Radio1 besloot aandacht te besteden aan dit onderwerp en De Nationale Adviesbalie werkte mee aan een podcast. De podcast kun je hier terug luisteren.

M’n ex krijgt m’n kind niet mee wegens corona! Ouders worstelen met omgangsregeling. Uit De Stentor.

22 maart 2020

Toen de coronacrisis begon, maakten veel ouders zich ontzettend veel zorgen over de omgangsregeling. Aan de ene kant kregen onze juridisch adviseurs telefoontjes van ouders die benieuwd waren of ze hun kind thuis konden houden en aan de andere kant werden we gebeld door wanhopige ouders die hun kind niet te zien kregen. We besloten er een persbericht uit de doen om hierin duidelijk uit te leggen dat de coronacrisis geen vrijbrief is om de omgangsregeling naast je neer te leggen. Het bericht werd landelijk opgepakt. De Stentor was de eerste met het artikel: M’n ex krijgt m’n kind niet mee wegens corona! Ouders worstelen met omgangsregeling.

Veel vragen gescheiden ouders over corona en omgangsregelingen. Op Linda.nl.

22 maart 2020

Ook Linda.nl besteedde aandacht aan de discussies omtrent de omgangsregelingen die begonnen toen de intelligente lockdown een feit werd in een artikel op hun site: Veel vragen gescheiden ouders over corona en omgangsregelingen.