Ontslag informatie is belangrijk. Of je nu zelf ontslag neemt of door de werkgever ontslagen wordt. Sommige informatie is in beide ontslagsituaties van belang. Zo heb je altijd recht op een getuigschrift en kan je in beide situaties met een concurrentiebeding te maken krijgen. Het is belangrijk om te weten wat jouw rechten en plichten zijn als werknemer. En zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de rechten en plichten van jouw werkgever, zodat je krijgt waar je recht op hebt.

Wat is ontslag?

Ontslag betekent dat een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Zowel een werknemer als een werkgever kan het initiatief nemen tot ontslag. Je kan zelf ontslag nemen, maar je kan ook ontslagen worden. Wanneer een tijdelijk contract niet verlengd wordt is er eigenlijk geen sprake van ontslag. Het contract stopt dan gewoon. Toch heb je ook in die situatie soms recht op bijvoorbeeld een transitievergoeding. Neem je zelf ontslag, dan heb je nergens recht op. Niet op een vergoeding, maar ook niet op een WW-uitkering. De regels met betrekking tot het ontslag zijn vastgelegd in het ontslagrecht of arbeidsrecht. Wil je een jurist of advocaat inschakelen om je te helpen bij een ontslagzaak, dan moet deze gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht.

Ontslag informatie voor elke situatie

Ontslag-krijgen.nl biedt jou alle relevante ontslag informatie. Of je nu ontslag krijgt, midden in een arbeidsconflict zit of zelf ontslag neemt, alle informatie is op Ontslag-Krijgen.nl te vinden. De ontslag informatie is onderverdeeld in algemene informatie en specifieke informatie bij ontslag krijgen en ontslag nemen.

Daarnaast zijn onze juridische medewerkers op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 0900 – 44 55 600 of via het contactformulier.

Hulp bij ontslag

Het is belangrijk om ontslagzaken goed te regelen. Als jouw ontslag niet goed geregeld wordt loop je zelfs het risico het recht op een WW-uitkering te verliezen. Heb je vragen over ontslag? Neem vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij nemen jouw situatie met je door en kunnen je zo nodig in contact brengen met een arbeidsrechtsdeskundige bij jou in de buurt.