Onder het ontslagrecht vallen alle regels en wetten die de rechten en plichten bepalen van de werknemer en de werkgever bij ontslag. Ontslagrecht wordt ook wel arbeidsrecht genoemd.

Ontslagrecht beschermt werknemers

Werknemers kunnen over het algemeen vrij gemakkelijk ontslag nemen. Ontslag geven is voor een werkgever veel ingewikkelder. De werkgever moet zich hierbij aan heel wat regels houden. Het ontslagrecht in Nederland bestaat uit veel regels die de werknemer beschermen. Zo is er bijvoorbeeld de wettelijke opzegtermijn, heeft een werknemer in sommige gevallen ontslagbescherming en komt er bij ontslag vaak een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) om de hoek kijken. Wanneer je zelf ontslag neemt heb je ook een wettelijke opzegtermijn, zodat de werkgever tijd heeft om een nieuwe medewerker in dienst te nemen.

Naleven regels ontslagrecht

Het ontslagrecht bestaat uit veel regels waar veel mensen weinig van weten. Het is voor zowel werknemer als werkgever belangrijk dat deze regels worden nageleefd. Houdt de werkgever zich bijvoorbeeld niet aan de opzegtermijn, dan krijg jij problemen met het aanvragen van een WW-uitkering.

Stel gratis je vragen!

Wij helpen je graag om te bekijken of alle regeltjes netjes worden nageleefd. Wij hebben specialisten op het gebied van ontslagrecht, die je hier alles over kunnen vertellen. Heb je twijfels over de manier waarop jouw werkgever omgaat met het ontslag of wil je  zeker weten dat alles goed is, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij kunnen jouw situatie met je doorspreken en bekijken wat in jouw situatie wijsheid is.

1012 klanten beoordelen de NAB met gemiddeld een 8,6.