“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagrecht

  • Het ontslagrecht bepaald de rechten en plichten van werkgevers en werknemers.
  • Het is belangrijk dat alle regels goed worden nageleefd.
  • Vragen over jouw situatie? Stel ze gerust aan onze medewerkers!
9,4
Klanten vertellen

683 beoordelingen

Lees voor

Onder het ontslagrecht vallen alle regels en wetten die de rechten en plichten bepalen van de werknemer en de werkgever bij ontslag. Ontslagrecht wordt ook wel arbeidsrecht genoemd.

Let op:
Op onze website vind je veel informatie over ontslag en alles wat hiermee te maken heeft. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Of wil je ons vrijblijvend jouw situatie voorleggen? Dat kan! Bel gerust met onze juridische medewerkers. Zij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en adviseren je graag.

Ontslagrecht beschermt werknemers

Werknemers kunnen over het algemeen vrij gemakkelijk ontslag nemen. Ontslag geven is voor werkgevers veel ingewikkelder. De werkgever moet zich hierbij aan heel wat regels houden. Het ontslagrecht in Nederland bestaat uit veel regels die de werknemer beschermen. Zo is er bijvoorbeeld de wettelijke opzegtermijn, heeft een werknemer in sommige gevallen ontslagbescherming en komt er bij ontslag vaak een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) om de hoek kijken. Wanneer je zelf ontslag neemt heb je ook een wettelijke opzegtermijn, zodat de werkgever tijd heeft om een nieuwe medewerker in dienst te nemen.

Naleven regels ontslagrecht

Het ontslagrecht bestaat uit veel regels waar veel mensen weinig van weten. Het is voor zowel werknemer als werkgever belangrijk dat deze regels worden nageleefd. Houdt de werkgever zich bijvoorbeeld niet aan de opzegtermijn, dan krijg jij problemen met het aanvragen van een WW-uitkering.

Stel gratis je vragen!

Krijg je te maken met ontslag of dreigend ontslag, dan komt er heel wat op je af. Je kunt dan ongetwijfeld wel wat advies en tips gebruiken! Wij helpen je graag om te bekijken of alle regeltjes netjes worden nageleefd. Wij hebben specialisten op het gebied van ontslagrecht, die je hier alles over kunnen vertellen. Heb jij twijfels over de manier waarop jouw werkgever omgaat met het ontslag of wil je zeker weten dat alles klopt, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij kunnen jouw situatie met je doorspreken en bekijken wat in jouw situatie wijsheid is.

Meer informatie