“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslagrecht

  • Krijg je te maken met ontslag? Zorg dat je weet wat je rechten zijn!
  • Wij helpen je hier graag bij en geven je gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

Lees voor

Onder het ontslagrecht vallen alle regels en wetten die de rechten en plichten bepalen van werkgevers en werknemers. Het ontslagrecht wordt ook wel arbeidsrecht genoemd.

Let op:
Op onze website vind je veel informatie over ontslag en alles wat hiermee te maken heeft. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Of wil je ons vrijblijvend jouw situatie voorleggen? Dat kan! Bel direct met onze juridische medewerkers op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Zij nemen de tijd om naar jouw verhaal te luisteren en adviseren je graag.

Ontslagrecht beschermt werknemers

Werknemers kunnen over het algemeen vrij gemakkelijk ontslag nemen. Als je je maar netjes aan de opzegtermijn houdt. Ontslag geven is voor werkgevers veel ingewikkelder. De werkgever moet zich hierbij aan heel wat regels houden.

Het ontslagrecht zorgt ervoor dat je als werknemer goed beschermd bent. Zo is er bijvoorbeeld de wettelijke opzegtermijn, heeft een werknemer in sommige gevallen ontslagbescherming en komt er bij ontslag vaak een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding) om de hoek kijken.

Belangrijke regels

Het ontslagrecht bestaat uit veel regels waar veel mensen weinig van weten. Het is voor zowel werknemer als werkgever belangrijk dat deze regels worden nageleefd. Houdt de werkgever zich bijvoorbeeld niet aan de opzegtermijn, dan krijg jij problemen met het aanvragen van een WW-uitkering. Hou jij je niet aan jouw concurrentiebeding, dan kan je een flinke boete krijgen. Ga je zonder te onderhandelen direct akkoord met een voorstel van de werkgever, dan laat je waarschijnlijk flink wat geld liggen. 

Ken jij jouw rechten en plichten niet goed, dan kan dit dus vervelende gevolgen hebben. Daarom is het heel belangrijk om bij problemen op het werk goed na te gaan waar je precies staat en wat je rechten zijn. Daarvoor mag je altijd contact opnemen met onze juridische medewerkers. 

Stel gratis je vragen!

Krijg je te maken met ontslag of dreigend ontslag, dan komt er heel wat op je af. Je kunt dan ongetwijfeld wel wat advies en tips gebruiken! Wij helpen je graag om te bekijken of alle regeltjes netjes worden nageleefd. Wij hebben specialisten op het gebied van ontslagrecht, die je hier alles over kunnen vertellen.

Heb jij twijfels over de manier waarop jouw werkgever omgaat met het ontslag of wil je zeker weten dat alles klopt, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij kunnen jouw situatie met je doorspreken en bekijken wat in jouw situatie wijsheid is.

Meer informatie