“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Jareneis

  • Je krijgt minimaal 3 maanden WW, als je aan voorwaarden voldoet.
  • Heb je vragen over je uitkering? Neem contact op met het UWV.
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Je moet onder andere aan de jareneis voldoen om in aanmerking te komen voor een uitkering. Als je in aanmerking komt voor een WW-uitkering, krijg je in ieder geval 3 maanden WW. Dit is de minimale uitkering waar je recht op hebt. Jouw uitkering wordt verlengd als je voldoet aan de jareneis en als je aan de andere voorwaarden voldoet (bijvoorbeeld de sollicitatieplicht).

Wanneer voldoe je aan de jareneis?

Je voldoet aan de jareneis als je in de vijf jaar voor jouw werkloosheid minimaal vier kalenderjaren hebt gewerkt. Bovendien moet je in elk van deze vier jaren minimaal 208 uur hebben gewerkt.

Wat houdt het in?

Voldoe je aan de jareneis? Dan kreeg je in het verleden voor elk jaar arbeidsverleden één maand WW. De maximale WW-duur was 38 maanden. Vanaf 1 januari 2016 is de versobering van de WW-duur ingezet. Vanaf dat moment bouw je de eerste tien jaar een maand WW op per gewerkt jaar. Hierna nog maar een halve maand per gewerkt jaar. De maximale WW-duur wordt zo stapsgewijs teruggebracht naar 24 maanden. Na zes maanden wordt al het werk als passend gezien. Meer over de wijzigingen en de opbouw van de WW vind je op de pagina wijzigingen WW-uitkering.

Vragen of juridische hulp nodig?

Heb je vragen over de jareneis of wil je weten of jij aan de jareneis voldoet? Neem dan contact op met het UWV. Wij kunnen jou hier niet mee verder helpen. Heb je juridisch advies nodig of hulp van een juridische specialist? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen je graag verder.

Meer informatie