Het is slim om je goed te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding). De ontslagvergoeding kan namelijk op verschillende manier worden uitbetaald. Ga voor jezelf bekijken wat voor jou de beste optie zou zijn, wat belastingtechnisch de beste optie is en ga vervolgens het gesprek aan met de werkgever. Heb je hier advies over nodig, dan helpen onze medewerkers je graag verder.

Ontslagvergoeding in een stamrecht BV

De ontslagvergoeding onderbrengen in een stamrecht BV was altijd een populaire mogelijkheid. Hierdoor kon je de afdracht van de belasting als het ware uitstellen. Dit uitstellen was helaas de overheid een doorn in het oog. In het kader van de bezuinigingen is vorig jaar dan ook besloten om de stamrecht BV af te schaffen.

Per 1 januari 2014 is het oprichten van een stamrecht BV dan ook niet meer mogelijk. In enkele situaties kon in 2014 nog wel een stamrecht BV worden opgericht. Werknemers moesten dan aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uiterlijk op 31 december 2013 was de vaststellingsovereenkomst met de werkgever getekend, waarin de hoogte van de ontslagvergoeding en de ontslagdatum waren vastgelegd.
  • Uiterlijk 31 december 2013 stond op schrift vast dat de ontslagvergoeding gebruikt wordt voor banksparen of een stamrecht BV.
  • Werknemer ging uiterlijk 30 juni 2014 uit dienst.

Tip: lees meer over de afschaffing van de stamrecht bv.

Wat is wel mogelijk met de ontslagvergoeding?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het uitbetalen van de gouden handdrukOnze medewerkers staan voor je klaar.