“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Toevoeging

  • Heb je een laag inkomen? Dan krijg je misschien een toevoeging.
  • De overheid betaalt de advocaatkosten, jij alleen een eigen bijdrage.
  • Wij werken samen met een groot aantal gespecialiseerde toevoegingsadvocaten en brengen je graag in contact!
9,4
Klanten vertellen

684 beoordelingen

Lees voor

Gelukkig is het in het arbeidsrecht vaak zo dat de werkgever de juridische kosten van een ontslagzaak op zich neemt. Of kan de bruto-netto methode worden toegepast. Toch moet je deze kosten wel vaak eerst zelf voorschieten. Dit is niet altijd even makkelijk, want juridische hulp kan soms best wat kosten met zich meebrengen. Heb je een wat lager inkomen, dan kom je misschien in aanmerking voor een zogenaamde toevoeging. Veel mensen kennen dit onder de term Pro Deo. Een toevoeging is een soort subsidie van de overheid. De overheid betaalt de advocaatkosten en zelf hoef je alleen een eigen bijdrage te betalen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een toevoeging. Of je in aanmerking komt is afhankelijk van je inkomen en eventuele vermogen. Ben je alleenstaand en heb je een inkomen boven de 28.600 euro per jaar, dan kom je niet in aanmerking voor een toevoeging. Ben je gehuwd, samenwonend of een eenoudergezin, dan ligt het maximum op 40.400 euro.

Eigen bijdrage toevoeging

De hoogte van de eigen bijdrage die betaald moet worden is afhankelijk van je inkomen. Hoe hoger je inkomen, hoe hoger je eigen bijdrage. Ook wordt er gekeken naar vermogen. Dit jaar liggen de eigen bijdrages tussen de €208 en €875 euro. Deze eigen bijdrages veranderen ieder jaar. Een arbeidsrecht advocaat bekijkt samen met jou of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je kunt de voorwaarden voor het krijgen van een toevoeging nalezen op de site van de Raad voor Rechtsbijstand.

Tip:
Op zoek naar een goede advocaat die je kan helpen op basis van een toevoeging? Wij kunnen je altijd in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.

Welke advocaat?

Niet alle advocaten kunnen werken op basis van een toevoeging. Wij hebben een uitgebreid netwerk van advocaten, die je wel op toevoegingsbasis kunnen helpen. Zij zijn allemaal aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wij brengen je graag met hen in contact. De advocaat bekijkt dan met jou of je in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming van de overheid en hoe hoog je eigen bijdrage zal zijn.

Meer informatie