“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Toevoeging

  • Een laag inkomen? Dan krijg je misschien een toevoeging.
  • Op zoek naar een advocaat die je kan helpen? Wij hebben altijd iemand bij jou in de buurt.
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

Gelukkig is het in het arbeidsrecht vaak zo dat de werkgever de juridische kosten van een ontslagzaak op zich neemt. Toch moet je deze kosten wel vaak eerst zelf voorschieten. Dit is niet altijd even makkelijk, want juridische hulp kan soms best wat kosten met zich meebrengen. Heb je een wat lager inkomen, dan kom je misschien in aanmerking voor een toevoeging. Veel mensen kennen dit onder de term Pro Deo advocaat. Een toevoeging is een soort subsidie van de overheid. De overheid betaalt de advocaatkosten en zelf hoef je alleen een eigen bijdrage te betalen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een toevoeging?

Niet iedereen komt in aanmerking voor een toevoeging. Of je in aanmerking komt is afhankelijk van je inkomen. Ben je alleenstaand en heb je een inkomen boven de 29.400 euro per jaar, dan kom je niet in aanmerking voor een toevoeging. Ben je gehuwd, samenwonend of een eenoudergezin, dan ligt het maximum op 41.600 euro. Daarnaast wordt er ook gekeken naar jouw vermogen. Dit mag niet hoger zijn dan 31.747 euro.

Zit je hierboven, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een toevoeging. Gelukkig is het in het arbeidsrecht wel zo geregeld dat de kosten van jouw advocaat uiteindelijk voor rekening komen van de werkgever. Onze advocaten kunnen je hier eventueel meer over vertellen. 

Tip:
Op zoek naar een goede advocaat die je kan helpen op basis van een toevoeging? Wij kunnen je altijd in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.

Eigen bijdrage

Kom je in aanmerking voor een toevoeging, dan betaalt de overheid jouw advocaatkosten. Wel moet je altijd zelf nog een eigen bijdrage betalen aan de advocaat. Hoe hoog deze eigen bijdrage is, is afhankelijk van jouw inkomen. Hoe hoger jouw inkomen, hoe hoger de eigen bijdrage. Op dit moment ligt de eigen bijdrage tussen de €214,- en €901,-.

Welke advocaat?

Niet alle advocaten kunnen werken op basis van een toevoeging. Wij hebben een uitgebreid netwerk van advocaten, die je wel op toevoegingsbasis kunnen helpen. Zij zijn allemaal aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wij brengen je graag met hen in contact. De advocaat bekijkt dan met jou of je in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming van de overheid en hoe hoog je eigen bijdrage zal zijn.

Meer informatie