“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Eerste hulp bij ontslag

  • Krijg je ontslag? Vraag altijd om advies.
  • Je staat er niet alleen voor. Wij helpen je graag!
9,5
Klanten vertellen

1368 beoordelingen

Lees voor

Heb je te maken met ontslag en zit je met vragen? Onze juridische medewerkers zitten voor je klaar. Bel ons vrijblijvend op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Wij geven gratis advies waar je mee verder kunt. Onze juristen controleren gratis jouw vaststellingsovereenkomst. Als er hulp nodig is van een arbeidsrechtadvocaat kunnen wij dit ook voor je regelen. Tot slot vind je op onze website veel informatie en tips.

Wat te doen bij ontslag?

Je bent ontslagen….schrik, paniek, boosheid en verdriet! Een begrijpelijke reactie, want veel mensen hebben niet vaak met ontslag te maken gehad. Vaak weet je niet goed wat je moet doen. Onze site helpt je op weg.

Heb je vragen of zit je met twijfels? Neem dan direct contact met ons op. Iedere ontslagzaak is anders. Daarom vinden wij het belangrijk om jou advies te geven aan de hand van jouw verhaal. Wij kunnen aan de hand van jouw verhaal advies geven over de verder te nemen stappen. Is er verdere hulp nodig, dan kunnen we je in contact brengen met een specialist bij jou in de buurt.

Contact met onze medewerkers is altijd kosteloos. Bel ons gerust op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) om jouw situatie door te spreken. Wij bieden de juiste hulp bij ontslag.

Tip:
Maak geen fouten! Een verkeerde reactie kan ervoor zorgen dat je je WW-uitkering in gevaar brengt!

Ga niet direct akkoord

Het belangrijkste advies dat wij kunnen geven is om nooit zomaar akkoord te gaan met jouw ontslag. Teken vooral niets! Dit kan jouw recht op een WW-uitkering in gevaar brengen. Laat jouw werkgever direct weten dat je het er niet mee eens bent en maak altijd schriftelijk bezwaar tegen het ontslag. 

Komt de werkgever met een voorstel? Neem dit dan in ontvangst en geef aan dat je hier op terug komt. Laat je niet onder druk zetten en neem geen overhaaste beslissingen. Wij controleren jouw vaststellingsovereenkomst gratis voor je. Zo kan je met een gerust hart tekenen.

voorbeeldbrief bezwaar tegen ontslag

Download onze voorbeeldbrief om bezwaar te maken tegen jouw ontslag!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Zorg dat je hier zo goed mogelijk uit komt!

Jij bent straks je baan en dus je inkomen kwijt. Het is voor jou belangrijk om hier zo goed mogelijk uit te komen. Hoe? Dat ligt aan de manier waarop je ontslagen wordt. Ontslag kan op vier manieren:

  1. Op staande voet;
  2. Met wederzijds goedvinden;
  3. Via het UWV;
  4. Via de kantonrechter.

1. Op staande voet

Ontslag op staande voet is wel de meest vervelende vorm van ontslag. Hier moet altijd een dringende reden voor zijn. Hierbij kan je denken aan diefstal, ernstige ruzie op de werkvloer of fraude. Krijg je om een van deze redenen ontslag op staande voet, dan ben je niet alleen je baan, maar ook meteen jouw recht op een uitkering kwijt. Het is belangrijk om hier direct bezwaar tegen te maken. Is er niet genoeg bewijs, dan kan het ontslag wellicht van tafel worden geveegd. Is het bewijs er wel en heeft de werkgever een goede reden voor ontslag, dan lukt het een jurist of advocaat vaak wel om het ontslag om te buigen naar een andere vorm van ontslag. Zo kan je jouw recht op een uitkering behouden. Schakel bij ontslag op staande voet altijd een specialist in! Neem hiervoor gerust contact met ons op.

2. Met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden is de vorm van ontslag die het vaakst voorkomt. De werkgever geeft jou een vaststellingsovereenkomst en wil graag dat jij je handtekening zet. Teken nooit direct. Er valt in de meeste gevallen goed te onderhandelen over bijvoorbeeld de hoogte van de transitievergoeding, vrijstelling van arbeid en bijvoorbeeld het concurrentiebeding.

Onze juristen controleren jouw VSO gratis en pakken ook de onderhandelingen op. 

3. Via het UWV

Gaat het financieel niet goed met het bedrijf waar jij werkt, dan kan de werkgever een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Hierbij moet de werkgever met cijfers kunnen laten zien dat ontslag echt noodzakelijk is. Ook mag de werkgever niet zelf kiezen welke werknemers ontslagen worden. Dit moet worden bepaald aan de hand van het afspiegelingsbeginsel. Helaas houden werkgever zich hier niet altijd aan. Check dit dus altijd. Daarnaast is het altijd verstandig om bezwaar te maken tegen het ontslag. Je krijgt hiervoor een brief van het UWV. 

4. Via de kantonrechter

Is er sprake van disfunctioneren of een arbeidsconflict, dan kan de werkgever naar de kantonrechter stappen. Er moet dan wel een flink dossier zijn. Schakel in dit soort gevallen altijd de hulp in van een arbeidsrecht advocaat. Die zorgt ervoor dat je hier zo goed mogelijk uitkomt!

Vragen of hulp nodig?

Eigenlijk verlenen onze juridische adviseurs eerste hulp bij ontslag. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je advies over de stappen die je moet nemen. Zij vertellen je wat je wel en vooral niet moet doen. Ook kunnen zij jou in contact brengen met de juiste jurist of advocaat die je verder kan helpen.

Leg jouw situatie geheel vrijblijvend aan ons voor. Je kan ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Vul ons contactformulier in, dan bellen wij jou meestal dezelfde werkdag terug. 

Meer informatie