Word je ontslagen via de kantonrechter, dan is de kans groot dat je een transitievergoeding krijgt toegewezen. Blijkt uit de zaak dat de werkgever flink wat steken heeft laten vallen en ernstig verwijtbaar is, dan is er een mogelijkheid dat je ook nog een billijke vergoeding krijgt.

Schadevergoeding

De billijke vergoeding kun je eigenlijk zien als een soort schadevergoeding. Deze vergoeding kun je dan ook alleen krijgen als de werkgever zich niet als een goede werkgever heeft gedragen en het ontslag eigenlijk het gevolg is van het gedrag van de werkgever. Is er bijvoorbeeld een arbeidsconflict ontstaan door onbehoorlijk gedrag van de werkgever, is er sprake van discriminatie, komt de werkgever zijn verplichtingen niet na of komt de werkgever met valse redenen voor het ontslag, dan kunnen dit goede redenen zijn om een billijke vergoeding te eisen.

Hoogte billijke vergoeding

De hoogte van de billijke vergoeding wordt bepaald door de rechter. Er zijn geen wettelijke regels over de hoogte van het bedrag. Een rechter heeft dus alle vrijheid om de hoogte hiervan te bepalen. De hoogste billijke vergoeding die tot nu toe is toegekend was ruim een miljoen euro. Dit bedrag moest door John de Mol betaald worden aan een ontslagen Talpa directeur.

In dit geval gaf De Mol aan dat er sprake was van disfunctioneren en ontsloeg de creatief directeur. Hierbij ging hij iets te kort door de bocht. De werknemer werd te snel op straat gezet. Er was vanuit de werkgever geen moeite gedaan om de directeur beter te laten functioneren. Ook werd de directeur niet goed begeleid in een verbetertraject. Een goede reden voor de rechter om een billijke vergoeding toe te wijzen. Natuurlijk is dit wel een uitzondering. Gemiddeld liggen de billijke vergoedingen die worden toegekend tussen de nul tot 530.000 euro.

Kom jij in aanmerking?

Heb je te maken met ontslag en heb je het idee dat jouw werkgever verwijtbaar is? Misschien kom je dan wel in aanmerking voor een billijke vergoeding. Neem hierover gerust contact op met onze juridische medewerkers. Zij spreken de zaak met je door en kunnen goed inschatten wat jouw mogelijkheden zijn. Advies van onze medewerkers is helemaal gratis!