“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Juridische kosten ontslag

  • Werkgevers betalen vaak de juridische kosten bij ontslag.
  • Laat dus altijd je voorstel nakijken. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.
  • Wil jij je voorstel laten checken? Wij helpen je verder!
Lees voor

Het komt helaas maar al te vaak voor dat er fouten in een ontslagvoorstel staan. Hierdoor krijg je als werknemer niet waar je recht op hebt. Het kan zelfs zo ernstig zijn dat je door een fout in het ontslagvoorstel uiteindelijk geen WW-uitkering kunt krijgen. Voorkom dit soort problemen! Laat jouw ontslagvoorstel nakijken door een specialist. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Juridische kosten bij ontslag

De meeste problemen ontstaan doordat mensen bang zijn voor hoge juridische kosten. Door deze angst laten zij eigenlijk juist geld liggen, want in veel gevallen is er een hogere transitievergoeding mogelijk. Wees niet bang voor juridische kosten. Veel advies is gratis en moet je uiteindelijk toch juridische kosten maken, dan draait de werkgever hier in de meeste gevallen voor op. 

Juridische hulp zonder kosten

Bij ons kan je altijd terecht voor gratis juridisch advies. Jij legt jouw situatie voor aan onze juridische medewerkers en zij zullen jou vertellen wat jij het beste kan doen. Heb jij een ontslagvoorstel gekregen? Dan kunnen wij deze vaststellingsovereenkomst gratis voor je checken. Zo maak je nog geen juridische kosten voor jouw ontslag, maar weet je wel zeker dat je jouw eigen glazen niet ingooit. 

Wanneer krijg je wel te maken met juridische kosten?

Blijkt dat het voorstel dat jij van jouw werkgever gekregen hebt eigenlijk helemaal niet zo gunstig voor jou is, dan kan het goed zijn om een advocaat of jurist in te schakelen om voor jou te gaan onderhandelen. Op die manier kan je een hogere transitievergoeding meekrijgen, kan je worden vrijgesteld van werk met behoud van loon en kan jouw concurrentiebeding worden geschrapt.

Onze specialisten zullen altijd eerst met jou doorspreken welke mogelijkheden zij zoal zien en wat er voor jou meer uit te halen valt. Ook in dit geval is de kans klein dat jij uiteindelijk met juridische kosten zit, want de specialist zal altijd proberen zijn/haar kosten ook uit te onderhandelen. Uiteindelijk draait de werkgever hier dus voor op.

Stapt de werkgever naar de rechter of krijg jij ontslag op staande voet, dan is het zeker verstandig om iemand in te schakelen. De advocaat zal proberen te redden wat er te redden valt en kan er vaak wel voor zorgen dat jij bijvoorbeeld jouw recht op een uitkering kunt behouden. 

Let op:
Juridische hulp hoeft niet duur te zijn! Laat jouw ontslagvoorstel vandaag nog gratis controleren!

Werkgever betaalt vaak de juridische kosten bij ontslag

Vaak wordt er geen hulp ingeschakeld bij ontslag, omdat mensen denken dat de juridische kosten hiervan erg hoog zijn. Maar wist je dat zo’n 90% van de werkgevers bereid is om bij te dragen in de juridische kosten van jouw ontslag? Vaak wordt er in het ontslagvoorstel al een bedrag ter vergoeding van juridische kosten meegenomen. Is dit niet het geval, vraag hier dan gerust naar bij de werkgever.

Toch voordeel als werkgever niet betaalt

In de meeste gevallen worden de gemaakte kosten door de werkgever vergoed. Blijkt het dat jouw werkgever toch niet bereid is om de juridische kosten te vergoeden? Dan kan een ontslagspecialist er in veel gevallen voor zorgen dat er gebruik gemaakt wordt van de zogenaamde bruto/netto methode.

De werkgever betaalt dan de factuur van de ontslagspecialist en brengt deze vervolgens in mindering op de transitievergoeding. Voor de werkgever maakt dit geen verschil, maar voor jou wel! Door dit belastingvoordeel betaal je namelijk minder juridische kosten.

Bekijk hier een rekenvoorbeeld van de bruto/netto methode.

Heb jij vragen of hulp nodig bij jouw ontslag?

Heb je vragen over de kosten van een specialist of wil je meer weten over jouw ontslag? Onze juridische medewerkers zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bel onze juridische medewerkers op telefoonnummer 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul het contactformulier in.

Meer informatie