Het komt helaas maar al te vaak voor dat er fouten in een ontslagvoorstel staan, waardoor je als medewerker niet krijgt waar je recht op hebt. Het kan zelfs zo ernstig zijn dat je door een fout in het voorstel uiteindelijk geen WW-uitkering kunt krijgen. Voorkom dit soort problemen door het ontslagvoorstel altijd door een specialist na te laten kijken. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Werkgever betaalt vaak de juridische kosten voor ontslag

Vaak wordt er geen hulp ingeschakeld bij ontslag, omdat men denkt dat de juridische kosten hiervan erg hoog zijn. Maar wist je dat zo’n 90% van de werkgevers bereid is om bij te dragen in de juridische kosten van jouw ontslag? Vaak wordt er in het ontslagvoorstel ook al een bedrag ter vergoeding van juridische kosten meegenomen. Is dit niet het geval, vraag hier dan gerust naar bij de werkgever.

Let op: Juridische hulp hoeft niet duur te zijn! Laat jouw ontslagvoorstel vandaag nog controleren!

Toch voordeel als werkgever niet betaalt

In de meeste gevallen worden de gemaakte kosten door de werkgever vergoed. Blijkt het dat jouw werkgever toch niet bereid is om de juridische kosten te vergoeden? Dan kan een ontslagspecialist er in veel gevallen voor zorgen dat er gebruik gemaakt wordt van de zogenaamde bruto/netto methode.

De werkgever betaalt dan de factuur van de ontslagspecialist en brengt deze vervolgens in mindering op de transitievergoeding. Voor de werkgever maakt dit geen verschil, maar voor jou wel! Door dit belastingvoordeel betaal je namelijk minder juridische kosten.

Bekijk hier een rekenvoorbeeld van de bruto/netto methode.

Meer weten over juridische kosten ontslag?

Heb je vragen over de kosten van een specialist of wil je meer weten over jouw ontslag? Onze juridische medewerkers zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden. Bel onze juridische medewerkers op telefoonnummer 0900 4455600 (40 cent per minuut) of vul het contactformulier in.