“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag aanvragen

  • Kom je er met de werkgever niet uit en heb je een hele goede reden voor ontslag, dan kun je naar de kantonrechter stappen.
  • Jij moet dan bewijzen dat er inderdaad redenen zijn voor ontslag
  • Laat je hierin altijd bijstaan door een advocaat!
9,5
Klanten vertellen

657 beoordelingen

Lees voor

In sommige gevallen kun je zelf ontslag aanvragen via de kantonrechter. Dit kun je alleen doen als de werkgever niet wil meewerken aan het ontslag, maar je wel een goede reden hebt. De werkgever heeft zich bijvoorbeeld onfatsoenlijk gedragen of er is een conflict dat maar niet wordt opgelost. Je eigen ontslag aanvragen bij de kantonrechter is een lastige procedure. Jij bent degene die aan moet tonen dat je goede redenen hebt voor het ontslag en dat je een ontslagvergoeding verdient. Hiervoor moet je met goede argumenten komen. De kantonrechter vraagt ook de werkgever om zijn verhaal. Vervolgens bekijkt de kantonrechter of het ontslag inderdaad gegeven wordt. Ook bepaalt de kantonrechter of er recht is op een vergoeding en of je jouw recht op WW kunt behouden.

Hulp bij ontslag aanvragen

Bij ontslag aanvragen via de kantonrechter staat er nogal wat op het spel. Het is een lastige en ingewikkelde procedure, waar nogal wat haken en ogen aan zitten. Vooral het behoud van je recht op WW is bij deze manier van ontslag aanvragen een moeilijk punt. Voor je het weet zit je zonder inkomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dan ook in veel gevallen verstandig om hulp in te schakelen. Een specialist heeft de juiste kennis om je bij deze procedure te begeleiden. De kans dat je dan een ontslagvergoeding zult krijgen en je WW kunt behouden is vele malen groter.

Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Meer informatie