“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag aanvragen

  • Kom je er niet uit met de werkgever en heb je een hele goede reden voor ontslag, dan kun je naar de kantonrechter stappen.
  • Jij moet dan bewijzen dat er goede redenen zijn voor ontslag.
  • Laat je hierin altijd bijstaan door een advocaat!
9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

Lees voor

In sommige gevallen kun je zelf ontslag aanvragen via de kantonrechter. Dit kun je alleen doen als de werkgever niet wil meewerken aan het ontslag, maar je wel een goede reden hebt. De werkgever heeft zich bijvoorbeeld onfatsoenlijk gedragen of er is een conflict dat maar niet wordt opgelost. Je eigen ontslag aanvragen bij de kantonrechter is een lastige procedure.

Bewijslast ligt bij jou!

Jij bent degene die aan moet tonen dat je goede redenen hebt voor het ontslag en dat je een ontslagvergoeding verdient. Hiervoor moet je met goede argumenten komen. De kantonrechter vraagt ook de werkgever om zijn verhaal. Vervolgens bekijkt de kantonrechter of het ontslag inderdaad gegeven wordt. Ook bepaalt de kantonrechter of er recht is op een vergoeding en of je jouw recht op WW kunt behouden.

Tip:
Omdat dit een lastige procedure is, adviseren wij je om hulp in te schakelen van een advocaat. Zij weten exact of je kans maakt en op welke manier je dit het beste aan kunt tonen. Wanneer je ons contactformulier invult bellen wij je vrijblijvend terug en nemen we jouw situatie door. Wij kunnen je vervolgens ook in contact brengen met een advocaat die jouw zaak oppakt.

Hulp bij ontslag aanvragen

Bij ontslag aanvragen via de kantonrechter staat er nogal wat op het spel. Het is een lastige en ingewikkelde procedure, waar nogal wat haken en ogen aan zitten. Vooral het behoud van je recht op een WW-uitkering is bij deze manier van ontslag aanvragen een moeilijk punt. Voor je het weet zit je zonder inkomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dan ook in veel gevallen verstandig om hulp in te schakelen. Een ontslagspecialist heeft de juiste kennis om je bij deze procedure te begeleiden. De kans dat je dan een ontslagvergoeding zult krijgen en je WW kunt behouden is vele malen groter.

Wil jij jouw situatie bespreken? Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij helpen je graag vrijblijvend verder. Samen bespreken we jouw situatie en indien nodig brengen we je in contact met een ervaren advocaat uit ons netwerk.

Meer informatie