Schaam je niet voor ontslag op staande voet,
maar zoek hulp!

Je krijgt ontslag op staande voet. Wat nu? Misschien ben je boos of schaam je jezelf voor wat er is gebeurd. Wij hebben al veel lotgenoten geholpen. Daardoor begrijpen wij precies wat er door je heen gaat. Het is belangrijk om, ondanks het feit dat je het hele gebeuren misschien het liefst zo snel mogelijk achter ja laat, wel actie te ondernemen. Er staat veel op het spel. Wat er ook is gebeurd er valt eigenlijk altijd wel iets te winnen. Neem contact met ons op, dan helpen wij jou om de schade zoveel mogelijk te beperken!

Ik ben onterecht op staande voet ontslagen

Ontslag op staande voet doet iets met je. Het is een zware straf. Heb jij het idee dat jij onterecht ontslag op staande voet hebt gekregen, dan snappen wij dat je hier erg kwaad om bent. En terecht. Het is nogal wat. Laat het er dan ook niet bij zitten. Vecht het ontslag op staande voet aan! Er staat veel op het spel. Schakel daarom altijd hulp in van een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat die jou helpt bij het aanvechten van het ontslag op staande voet. Zij weten wat jouw rechten zijn bij (onterecht) ontslag op staande voet en helpen jou om het aan te vechten en alsnog te krijgen waar je recht op hebt! 

Ik schaam me voor mijn situatie

Ook als het ontslag wel terecht is kan een advocaat jou helpen. Schaam je niet, maar zorg dat je de juiste hulp inschakelt. Wij krijgen dagelijks mensen aan de telefoon die op staande voet ontslagen zijn. Een lastige situatie en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wat er ook is gebeurd. Je hebt altijd recht op hulp! Het is zonde om hier geen gebruik van te maken. Er kan vaak namelijk meer dan je denkt.

Wij oordelen niet, maar helpen je de schade te beperken. Ook behandelen we jouw aanvraag discreet en vertrouwelijk. Vul ons contactformulier in en wij bellen je vrijblijvend terug om jouw situatie te bespreken.

Direct hulp

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Direct contact? Bel ons op:088-6002814ma t/m vr 9:00 - 17:15, gebruikelijke belkosten

Wat vinden onze klanten?

Waarom is het altijd belangrijk om hulp in te schakelen bij ontslag op staande voet?

Het is altijd belangrijk om ontslag op staande voet aan te vechten. Of het nou terecht is of niet. Wij snappen dat de drempel om hulp te zoeken vrij hoog kan zijn. Soms schaam je voor wat er gebeurd is. Of je denkt dat er niets meer te redden valt. Maar niets is minder waar.

Door bezwaar te maken tegen het ontslag en hier de juiste hulp bij in te schakelen, valt er meestal nog heel wat te redden. Zo lukt het vaak om in ieder geval het recht op een ww-uitkering te behouden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat het ontslag totaal onterecht gegeven is, waardoor de werkgever uiteindelijk een transitievergoeding en een billijke vergoeding moet betalen.

Ontslag op staande voet is een serieuze zaak. Er staat veel op het spel. Onze advocaten zijn er voor je en helpen je om hier zo goed mogelijk uit te komen! Wij geven je vrijblijvend advies over de juiste vervolgstappen.

Tip:
Schaam je niet en bel ons gerust om jouw situatie te bespreken. Wij snappen wat er door je heen gaat en begrijpen dat je vragen hebt. Je staat er niet alleen voor. Wij leggen je alles uit, geven gratis advies en helpen je verder. Vervolgens is het mogelijk om een gratis kennismakingsgesprek te krijgen bij een van onze advocaten. Samen pakken wij jouw zaak op!

Wij proberen de schade te beperken!

Vul onderstaand formulier in om de beste vervolgstappen voor jouw situatie te bespreken:

  • Wij behandelen jouw aanvraag discreet
  • Vul onderstaand contactformulier in voor gratis advies
  • Vervolgens heb je recht op een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een van onze advocaten
Bellen kan ook voor direct gratis advies
088-6002814 (gebruikelijke belkosten)

  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,5
Klanten vertellen

1387 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"

Waarom een advocaat inschakelen bij ontslag op staande voet?

Bij ontslag op staande voet staat er veel op het spel. Je zit ineens acuut zonder inkomen en kunt ook geen ww-uitkering aanvragen. Daarnaast kan je fluiten naar je transitievergoeding en staat jouw goede reputatie op het spel. Daarom is het belangrijk om ontslag op staande voet aan te vechten. Vaak valt er zeker nog wat te redden. Of het ontslag terecht is of niet maakt daarbij eigenlijk niet uit. 

Het eerste dat de advocaat doet is bekijken of de werkgever aan alle voorwaarden voor ontslag op staande voet heeft voldaan en of er een geldige ontslagreden is, want ontslag op staande voet mag je niet zomaar geven. Er zijn maar een aantal geldige redenen voor ontslag op staande voet. Ook moet een werkgever met de juiste bewijzen komen.

Jouw advocaat zal aan de hand van de juiste argumenten een standpunt naar de werkgever innemen. Zo kan de insteek zijn om te onderhandelen over het ontslag om op die manier de ww-uitkering te behouden. Is het ontslag totaal onterecht gegeven, dan kan een gang naar de rechter verstandig zijn om op die manier een transitievergoeding en misschien zelfs een billijke vergoeding te krijgen. Ook luisteren rechters vaak wel naar persoonlijke omstandigheden, waardoor er vaak wel wat te winnen valt!

Conclusie: alle bovenstaande zaken luisteren heel nauw! Je moet exact weten wat ieders rechten en plichten zijn en hoe je dit in jouw situatie het beste kan verwoorden. Het is belangrijk om dit direct goed te doen. Je kan er vanuit gaan dat jouw werkgever namelijk ook een advocaat heeft ingeschakeld. Een goed bezwaar tegen ontslag op staande voet kan en moet je zelf niet willen doen.

Wat kost het inschakelen van een specialist?

Het inschakelen van een advocaat is niet gratis. Maar het kan je vooral bij ontslag op staande voet wel veel voordeel opleveren. Wanneer je op staande voet ontslagen wordt verlies je in principe al jouw rechten op een ww-uitkering. Een advocaat helpt het ontslag op staande voet aan te vechten. Dit kan je dus financieel voordeel opleveren in de vorm van een ww-uitkering en eventuele transitievergoeding en billijke vergoeding als  het ontslag op staande voet onterecht is.

Daarnaast probeert een advocaat ook altijd reputatieschade te voorkomen. Je moet ook weer werk vinden na ontslag op staande voet. Met nieuw werk verzeker je jezelf weer van een inkomen. Ook op dit vlak verdient het inschakelen van een advocaat zich gauw terug.

De overheid betaalt, afhankelijk van jouw inkomen, mee aan de advocaatkosten. Dit noemen we een toevoeging. Een advocaat gaat altijd na of je hiervoor in aanmerking komt. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaal je alleen een eigen bijdrage. Kom je niet in aanmerking, dan zal de advocaat altijd proberen om zijn/haar kosten uit te onderhandelen en bij de werkgever neer te leggen. 

Ben jij op zoek naar hulp en brengen wij je in contact met een goede advocaat bij jou in de buurt? Dan zal deze altijd van te voren het kosten- batenplaatje met je doorspreken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of in jouw geval het inschakelen van de specialist een goed idee is of niet. 

Hoe zit het met de transitievergoeding na ontslag op staande voet?

Krijg je ontslag op staande voet, dan ben je niet alleen direct jouw inkomen kwijt, maar heb je ook geen recht meer op een transitievergoeding. Vooral als je al langere tijd in dienst bent, kan dat behoorlijk zuur zijn. Heeft de werkgever zich echter niet goed aan de voorwaarden voor ontslag op staande voet gehouden of ben jij onterecht op staande voet ontslagen? Dan kan het zijn dat je alsnog aanspraak kunt maken op een transitievergoeding en soms zelfs op een billijke vergoeding. 

Er zijn genoeg voorbeelden van rechtszaken waarbij de werkgever bijvoorbeeld niet genoeg bewijs had voor het ontslag op staande voet en de werknemer alsnog zijn/haar transitievergoeding moest uitbetalen. Heeft de werkgever er echt een potje van gemaakt of heeft jouw reputatie ernstige schade opgelopen? Dan kan de rechter ook besluiten nog een billijke vergoeding vast te stellen. Dit is een soort extra schadevergoeding die de werkgever jou moet uitbetalen bovenop de transitievergoeding. 

Op staande voet ontslag: geen ww-uitkering!

Word jij op staande voet ontslagen? Dan heeft dit nogal wat gevolgen. Je bent direct jouw baan en dus je inkomen kwijt, maar doordat het ontslag jouw eigen schuld is kun je ook geen ww-uitkering meer aanvragen. Eigenlijk zit je dus acuut zonder geld, terwijl jouw vaste lasten natuurlijk wel gewoon doorlopen. Er zijn maar weinig mensen die zich dit kunnen veroorloven. Onderneem dan ook direct actie om jouw ww veilig te stellen. Wij helpen je!

Onterecht ontslag op staande voet

Krijg je onterecht ontslag op staande voet, dan ben je je waarschijnlijk rot geschrokken. Je bent je van geen kwaad bewust en wordt ineens van iets ernstigs beschuldigd. Dat doet wat met je. Je bent verdrietig en kwaad. Daarnaast is jouw vertrouwen in de werkgever helemaal weg. Laat je niet uit het veld slaan en maak bezwaar tegen het ontslag op staande voet. Als jij hetgeen waar je van beschuldigd wordt niet hebt gedaan kan er immers ook geen sluitend bewijs zijn. Een arbeidsrecht advocaat helpt je om jouw recht te behalen en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt!

Wat te doen na ontslag op staande voet?

Op het moment dat je te horen krijgt dat je op staande voet bent ontslagen, dan ben je waarschijnlijk behoorlijk overdonderd. Juist op dat moment is het belangrijk om niet direct in je emotie te reageren. Je bent verdrietig en boos en de kans dat je iets zegt dat je beter niet kan zeggen is groot. 

Neem bij ontslag op staande voet direct gratis contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je tips en advies waar je mee verder kan. Ook brengen zij jou vrijblijvend in contact met een goede advocaat die past bij jouw zaak. Deze zal contact met je opnemen om door te spreken wat zij voor jou kunnen doen en hoe nu verder. 

De advocaat zal namens jou bezwaar maken bij de werkgever. Je hoeft zelf dus niet meer met de werkgever om tafel. Dat scheelt, want daar zit je waarschijnlijk ook niet op te wachten. De advocaat zal met de werkgever gaan onderhandelen en is het ontslag onterecht naar de rechter stappen om er voor jou een goede regeling uit te slepen. Op die manier kun je uiteindelijk zonder reputatieschade en vanuit een ww-uitkering weer op zoek naar een andere baan. 

Voorbeelden ontslag op staande voet

Medewerkster Jumbo krijgt 70.000 euro na ontslag op staande voet

Onlangs werd een medewerkster van de Jumbo op staande voet ontslagen wegens diefstal. Er zouden camerabeelden zijn, waarop te zien was dat zij een armband uit de la met gevonden voorwerpen pakte. De vrouw was al 20 jaar in dienst en had een onberispelijke staat van dienst. Zij was zich van geen kwaad bewust en stapte naar de rechter en uiteindelijk naar het Hof. Zij kreeg gelijk. Er waren inderdaad camerabeelden, maar die waren niet duidelijk genoeg. Er was niet te zien wat zij precies uit de la pakte. Hierdoor werd het ontslag op staande voet omgezet naar gewoon ontslag en kreeg zij zowel een transitievergoeding als een billijke vergoeding mee. Jumbo moest haar uiteindelijk zo’n 70.000 euro betalen. 

Toch ww-uitkering na vechtpartij op het werk

Een man van 35 was werkzaam bij een transportbedrijf. Hij had al langere tijd problemen met een collega. Op een middag ging het op de werkvloer helemaal mis. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de man de ander flink wist te raken. De werkgever kon niets anders doen dan hem op staande voet ontslaan. De man besloot een advocaat in te schakelen en die dook in de zaak. Al snel bleek dat de man financieel al de nodige problemen had. Dit ontslag op staande voet en het kwijtraken van zijn recht op een uitkering zou voor hem echt heel ingrijpend zijn. De advocaat ging om tafel met de werkgever en wist het zo te draaien dat het ontslag op staande voet werd omgezet naar een andere vorm van ontslag, waardoor hij toch zijn recht op een uitkering kon houden en niet verder in de problemen kwam. 

Ontslag op staande voet na niet afrekenen flesje water

Een wat oudere man was al 15 jaar in dienst bij een supermarkt. Op een dag vergeet hij een flesje water af te rekenen. De werkgever hanteert een zero tolerance-beleid en ontslaat hem direct op staande voet. De man is volledig in paniek. Hij is kostwinner en was echt niet van plan om iets te stelen. Hij is het gewoon vergeten. Ook hier wist de advocaat de supermarkt ervan te overtuigen dat ontslag op staande voet wel een hele zware straf was voor zoiets onschuldigs. De straf stond niet in verhouding tot het vergrijp. Uiteindelijk besloten zij met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan, want door het ontslag was de arbeidsverhouding wel flink verstoord. De man behield zijn recht op ww en kreeg zelfs nog een transitievergoeding mee. 

Wanneer ontslag op staande voet?

Een werkgever kan je niet zomaar op staande voet ontslaan. Hier moet echt een dringende reden voor zijn. Redenen voor ontslag op staande voet kunnen zijn:

  • Diefstal/fraude
  • Mishandeling op de werkvloer
  • Werkweigering
  • Schending van de geheimhoudingsplicht
  • Ernstige onbekwaamheid voor het uit te voeren werk

De werkgever moet goede redenen hebben voor het ontslag op staande voet. Deze reden moet ook direct medegedeeld worden aan de werknemer en moet schriftelijk worden vastgelegd. Daarnaast moeten er ook bewijzen zijn en moet de werkgever aan de nodige voorwaarden voldoen om ontslag op staande voet te kunnen geven.