“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Vaststellingsovereenkomst burn-out

  • Slim om je vaststellingsovereenkomst te tekenen bij een burn-out?
  • Wij leggen je uit wat de risico's zijn!
9,5
Klanten vertellen

1301 beoordelingen

Lees voor

Heb jij burn-out klachten en heb jij je ziek gemeld? In dat geval heb je in principe twee jaar lang de tijd om te herstellen. Je hebt ontslagbescherming. Toch kan het zijn dat jouw werkgever ondanks jouw ziekmelding toch met een vaststellingsovereenkomst op de proppen komt. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn de risico’s? En waar moet je in jouw situatie extra op letten? 

Risico’s vaststellingsovereenkomst bij burn-out

Misschien wil jij niets liever dan de vaststellingsovereenkomst tekenen om maar van jouw werkgever af te zijn. Toch is dat niet altijd verstandig. Je loopt in jouw situatie namelijk wel een bepaald risico. Het is goed om je hier van bewust te zijn. Zo is het belangrijk om te weten dat jij weer beter gemeld moet worden voor je jouw handtekening zet. Dit betekent ook dat je na het ontslag direct aan de sollicitatieplicht moet voldoen om voor een WW-uitkering in aanmerking te komen. Kun je dit (nog) niet, omdat je nog niet genoeg hersteld bent? Dan is het beter om nog even te wachten. Richt je op je herstel. Dat ontslag kan altijd nog.

Heb jij het idee dat jouw burn-out alles te maken heeft met het werk en denk je dat er een last van je schouders valt als het ontslag is geregeld? Dan heb je wellicht wel een goede reden om te tekenen. Laat je hier echter altijd goed over informeren!

Twijfel je of het in jouw situatie slim is om akkoord te gaan met een VSO? Wij geven je gratis advies over jouw situatie!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Zit de vaststellingsovereenkomst goed in elkaar?

Ben je tot de conclusie gekomen dat het voor jou toch beter is om er een punt achter te zetten en de vaststellingsovereenkomst te tekenen? Dan is het belangrijk om te checken of de overeenkomst goed in elkaar zit. Kan je met deze overeenkomst wel een WW-uitkering krijgen en krijg je wel waar je recht op hebt?

Het is lastig om dit zelf te bepalen. Juridisch gezien zijn er aardig wat haken en ogen waar je op moet letten. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze juristen helpen je hier graag bij en kijken gratis jouw vaststellingsovereenkomst na. Zij checken of de overeenkomst WW-vriendelijk is en of er wellicht nog punten zijn waar je over kunt onderhandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrappen van een concurrentiebeding, het uitbetalen van vakantiedagen, vrijstellen van werk of een hogere transitievergoeding

Heb je vervolgens hulp nodig bij de onderhandelingen, dan kunnen wij je daar ook bij helpen. Ook dit is gratis. Op die manier weet je 100% zeker dat je krijgt waar je recht op hebt en dat je met een gerust hart jouw handtekening kan zetten. 

Hoe zit het met de kosten? 

Misschien vraag je je af hoe het kan dat wij dit gratis voor je kunnen doen? In veel gevallen zullen werkgevers al een vergoeding voor de juridische kosten opnemen in de vaststellingsovereenkomst. Wij kunnen onze kosten dus bij de werkgever neerleggen. Staat dit niet in jouw overeenkomst, dan zullen wij de werkgever vragen om een vergoeding. Meestal lukt dit. Zo niet, dan is dat ons risico. Jij komt dus nooit met juridische kosten te zitten. 

Hoe werkt het?

Stuur gerust jouw vaststellingsovereenkomst naar ons toe. Wij nemen dan eerst telefonisch contact met je op om door te spreken wat er is voorgevallen en wat wij precies kunnen doen. Geef jij ons toestemming, dan gaan we met jouw vaststellingsovereenkomst aan de slag en hoor je zo snel mogelijk van ons of de overeenkomst aan alle voorwaarden voldoet of dat er toch nog de nodige aanpassingen nodig zijn. Opnieuw met jouw toestemming sturen wij een verzoek naar de werkgever om deze zaken aan te passen. Is het nodig, dan gaan we voor je onderhandelen. 

Check vaststellingsovereenkomst

  • Documenten worden via een HTTPS versleuteling naar een beveiligde omgeving verstuurd. Onze juristen kunnen vanaf hier het bestand benaderen voor het verder verwerken van de aanvraag.

    Het document wordt na verloop van de retentie periode uiteindelijk automatisch verwijderd. Zie ons privacystatement voor meer details.
    Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Jouw document wordt geupload naar een beveiligde omgeving en wordt vertrouwelijk behandeld door onze juristen.
  • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,5
Klanten vertellen

1301 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"

Meer informatie