Wij snappen dat het spannend kan zijn om juridische stappen te zetten. Graag helpen wij die twijfel of spanning weg te nemen. Wij leggen je aan de hand van “veel gestelde vragen” uit wat we doen en vooral, hoe we dat voor jou doen! Alles wat wij doen gaat in goed overleg met jou en vanzelfsprekend het liefst in goed overleg met de werkgever.

Veelgestelde vragen

Komt mijn vaststellingsovereenkomst niet op straat te liggen wanneer ik deze naar jullie toestuur?

Allereerst worden documenten die je via onze website toevoegt beveiligd verstuurd. Dit gaat via een HTTPS versleuteling naar een beveiligde omgeving. Onze juristen kunnen vanaf hier het bestand ophalen zodat zij jouw zaak kunnen oppakken.

Vanzelfsprekend is alleen jouw jurist in het bezit van jouw documenten. Zij zullen nooit zonder jouw toestemming contact opnemen met je werkgever. Alle documenten worden direct verwijderd wanneer deze niet meer nodig zijn. Alle overige privacy zaken vind je in onze privacy verklaring.

Ik heb een geheimhoudingsbeding. Mag ik mijn vaststellingsovereenkomst wel met jullie delen?

Jazeker mag dat! Het geheimhoudingsbeding is vooral bedoeld om elkaars goede naam hoog te houden. Het is dus inderdaad niet de bedoeling het over de inhoud van jouw vaststellingovereenkomst te hebben met derden zoals collega’s. Voor juridische adviseurs geldt dit geheimhoudingsbeding niet. Met ons kan en mag je dus alles bespreken.

Ik ben bang voor een verstoorde relatie met mijn werkgever. Hoe gaan jullie met mijn werkgever om?

Weet dat wij jouw werkgever altijd vriendelijk en professioneel benaderen. Daarbij komen wij makkelijker tot de oplossing omdat wij niet emotioneel betrokken zijn. Voor werkgevers is het logisch dat jij juridische bijstand zoekt. Als dit niet het geval is, leggen wij jouw werkgever dat uit.

Is jullie dienst wel echt gratis en vrijblijvend? Hoe kan dat?

Het klopt dat onze dienstverlening voor jou echt gratis is. Dus ook wanneer wij de onderhandeling met je werkgever aangaan. Dit kunnen wij doen, omdat de werkgever bijna altijd de juridische kosten vergoedt. Het risico dat de werkgever na de onderhandelingen niet betaalt, ligt bij ons.

Waarom is de werkgever vaak bereidt de kosten voor het controleren van de vaststellingsovereenkomst te vergoeden?

Vaak is dit een afspraak in de vaststellingsovereenkomst. Dit heeft te maken met goed werkgeverschap. Zo kan de werknemer een jurist vragen om te kijken of de vso geen rare dingen bevat. Daarbij is het voor de werkgever belangrijk dat de werknemer uit vrije wil en bij zijn volle verstand de vaststellingsovereenkomst tekent. Met andere woorden; het is belangrijk dat er een gelijkwaardige machtsverhouding is tussen werkgever en werknemer.

Ik heb haast, gaan jullie direct voor mij aan de slag?

Ja, ons team gaat direct voor jou aan de slag! Wij weten als geen ander dat jouw vaststellingsovereenkomst top prioriteit voor je is. Onze werkwijze is als volgt;

 • Wij nemen met spoed (meestal binnen een uur) contact met je op en bespreken gratis en vrijblijvend jouw situatie. We bepalen ook of een jurist jou verder kan helpen. 
 • Als je verder geholpen kan en wilt worden, gaat onze jurist direct voor je aan de slag. De jurist neemt zo snel mogelijk, in bijna alle gevallen dezelfde werkdag, contact met je op. Wij controleren jouw vaststellingovereenkomst gratis! Natuurlijk zit je nergens aan vast.
 • Misschien is alles dik voor elkaar. Wanneer dit niet het geval is zullen we de opties, jouw wensen en de consequenties bespreken. Zo weet je ook precies hoe sterk je staat. Je bepaalt dan zelf of je wilt dat de jurist een onderhandeling start. Ook deze onderhandeling pakken wij gratis op.
Als ik akkoord ga met de onderhandeling door een jurist van De Nationale Adviesbalie, wat gebeurt er dan precies?
 1. Als je wilt dat wij de onderhandeling met jouw werkgever aangaan, vragen wij jou de opdracht per mail te bevestigen en ons de ontbrekende stukken toe te mailen. Deze onderhandeling is voor jou gratis.
 2. Zonder jouw toestemming, nemen wij nooit contact op met jouw werkgever. Jij hoeft geen gesprekken met je werkgever aan te gaan, dat doen wij voor jou!
 3. Aan de hand van het gesprek met jou stellen wij een conceptbrief voor je werkgever op. Zonder jouw toestemming wordt deze niet verstuurd!
 4. Na jouw akkoord versturen we de brief en wachten we de reactie van de werkgever af. Alle communicatie die volgt, stemmen wij eerst met jou af. Ons doel is om jou zo goed mogelijk uit dit ontslag te laten komen.
 5. Als iedereen akkoord is, volgt er een aangepaste vaststellingsovereenkomst. Wij controleren of de gemaakte afspraken hier goed in verwerkt staan. Je kan de vaststellingsovereenkomst op afstand tekenen. Je hoeft hiervoor niet naar je werk te gaan.
 6. Als alles besproken en afgerond is, ontvang je van ons nog een mail met handige informatie voor het aanvragen van je WW-uitkering.

Wij behandelen meer dan 1500 VSO’s per jaar. In 95% van de gevallen onderhandelen wij betere voorwaarden uit.

Wij hopen antwoord op jouw vragen te hebben gegeven en dat je daardoor een betere kijk op onze werkwijze hebt.

Wil je gebruik maken van onze gratis dienst? Vul op het contactformulier hieronder jouw gegevens in en voeg jouw vaststellingsovereenkomst toe. Wij helpen jou graag verder.

Heb je toch nog vragen? Bel ons op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten) of vul ons contactformulier in. Onze collega’s beantwoorden graag de vragen die nog belangrijk voor jou zijn.

Aanvraagformulier gratis VSO check:

 • Stap 1: Vul vrijblijvend onderstaand formulier in. Jouw gegevens worden via een beveiligde omgeving verzonden. Wij gaan vertrouwelijk met jouw persoonlijke gegevens om. Dus, zonder jouw toestemming hebben wij GEEN contact met jouw werkgever!
 • Stap 2: We nemen met spoed contact met je op en bespreken jouw ontslagvoorstel. (Wij streven ernaar dit binnen een uur te doen).
 • Stap 3: Jouw vaststellingsovereenkomst wordt gratis gecontroleerd. Natuurlijk zit je nergens aan vast.

 • Documenten worden via een HTTPS versleuteling naar een beveiligde omgeving verstuurd. Onze juristen kunnen vanaf hier het bestand benaderen voor het verder verwerken van de aanvraag.

  Het document wordt na verloop van de retentie periode uiteindelijk automatisch verwijderd. Zie ons privacystatement voor meer details.
  Max. bestandsgrootte: 20 MB.
  Jouw document wordt geupload naar een beveiligde omgeving en wordt vertrouwelijk behandeld door onze juristen.
 • Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een reactie op jouw aanvraag en worden niet voor marketingdoeleinden ingezet.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,5
Klanten vertellen

1319 beoordelingen

"Door jullie vertrek ik nu met betere voorwaarden!

Bedankt! Het ontslag kwam onverwacht binnen en bracht veel onzekerheid mee. Linda zorgde voor goede voorwaarden in mijn VSO. Ik ga nu met een beter gevoel weg. "