Wij krijgen de afgelopen weken veel vragen over het coronavirus. Heel begrijpelijk, want wat mag nu wel en wat mag nu eigenlijk niet. De belangrijkste vragen hebben wij voor je gebundeld.

Staat jouw vraag er niet tussen of heb je juridische hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.15 op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten). Wanneer je ons contactformulier invult bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Frequently Asked Questions rondom het coronavirus:

Mijn werkgever wil dat ik mijn vakantiedagen opneem omdat hij geen werk voor mij heeft vanwege de coronauitbraak. Mag dat?

Door de uitbraak van het coronavirus kampen veel bedrijven met de gevolgen hiervan. Zo is de hoeveelheid werk sterk afgenomen. Voor werkgevers is dit een flinke schadepost. Zij proberen deze schade zoveel mogelijk te beperken door werknemers te vragen om hun vakantiedagen op te nemen.

Als jouw werkgever je vraagt om vrijwillig vakantiedagen op te nemen en je gaat daarmee akkoord, dan is er natuurlijk niets aan de hand. Toch hoef je hier niet mee akkoord te gaan. Een werkgever kan dit namelijk niet verplichten. Uitgangspunt is dat vakantie opnemen conform de wensen van de werknemer gebeurt, tenzij er zwaarwegende belangen zijn van de werkgever om hieraan geen gehoor te kunnen geven.

Verplichte vrije dagen die zijn geregeld via de CAO of in de arbeidsovereenkomst mag de werkgever natuurlijk wel hanteren.

Ik zit thuis vanwege de coronauitbraak. Mijn werkgever wil dat ik hiervoor mijn overuren inzet. Mag dat?

Ook het opnemen van overuren kan de werkgever jou niet verplichten. Dit kan alleen als dit binnen de CAO is vastgelegd. Dus, verplicht jouw je werkgever om jouw uren op te maken? Check je CAO!

Moet mijn werkgever mijn loon doorbetalen als ik thuis zit vanwege de coronauitbraak?

Ook als er geen werk is behoud jij als werknemer in principe het recht op salaris. Dus ook als er geen werk is door het coronavirus moet jij gewoon worden doorbetaald. Als het in de arbeidsovereenkomst of cao is afgesproken, kunnen er in deze situatie wel min-uren opgebouwd worden. De werknemer moet deze uren dan op een later moment inhalen, als dat redelijk is.

Ik heb een 0-urencontract. Moet mijn werkgever mij doorbetalen?

Bij 0-urencontracten geldt: geen arbeid, geen loon.
Ben je echter al meer dan drie maanden in dienst, dan heb je bepaalde rechten opgebouwd. Heb je de afgelopen drie maanden een vast aantal uren gewerkt, dan betekent dit dat je een vaste arbeidsomvang hebt. In dat geval kun je doorbetaling van dit gemiddelde aantal uren eisen ondanks dat je niet wordt ingezet.

Ik moet op het werk verschijnen maar maak me ernstige zorgen over mijn gezondheid. Mag ik thuis blijven?

Nee. Angst voor besmetting met het coronavirus is geen reden om niet op het werk te verschijnen. Alleen als er echt een reële dreiging is, zou dit te rechtvaardigen kunnen zijn.
Probeer in dit soort gevallen altijd te overleggen met jouw werkgever. Misschien zijn er andere oplossingen. Bijvoorbeeld thuiswerken.