Veel ondernemers hebben het zwaar in deze bijzondere tijd van het coronavirus. De uitdagingen zijn voor elk bedrijf weer anders. Ook worden er door elk bedrijf andere keuzes gemaakt. De komende weken zetten we een aantal ondernemers in de spotlights. Ze stellen zich aan je voor en vertellen jou hoe zij in deze periode omgaan met hun werkzaamheden. Laat je vooral door deze verhalen inspireren!

In dit artikel maken we kennis met Reinders huizen en hypotheken uit Apeldoorn, zij houden zich bezig met de aan- en verkoop van huizen en geven hypotheekadvies. Wat merken zij van de coronacrisis en hoe spelen zij hier op in? Jeroen Reinders vertelt…

Familiebedrijf

De historie van Reinders huizen en hypotheken gaat terug naar 1974. Vader Frits (oprichter) startte het bedrijf al in 1964, het jaar dat de Beatles doorbraken, dus heel lang geleden!! Een echt lokaal Apeldoorns familie bedrijf, dat vroeger met zus Marjolein en nu met de broers Frank en Jeroen Reinders voor de uitdaging staat het door te geven aan de volgende generatie, ook Reinders. Personeel is lang in dienst, neem Sylvia met meer dan 25 jaar dienstjaren, Cheriette vanaf 1998 in dienst, en Loes vanaf haar 17e werkzaam voor vaders, nu 53 jaar jong en nog altijd werkzaam in de woningmakelaardij.

Sinds de jaren 80 verhuisde het familie bedrijf naar de huidige locatie aan de Arnhemseweg 261. Waar nu de ruime entree is, was vroeger een fietsenzaak gevestigd genaamd Vosselman. In 1999 namen Jeroen en Frank de zaak over van vader Frits,
Nu, in deze tijd, is onze makelaardij zeer actief in het Apeldoornse en is de naam Reinders een gevestigde naam als makelaar in Apeldoorn. Daar zijn we trots op! Met meer dan 56 jaar ervaring in de werkzaamheden als verkoop makelaar/ aankoopmakelaar, bedrijfsmakelaar en op hypotheekgebied hebben we alles onder een dak, bij Reinders. Je doet geen zaken met een makelaarskantoor maar met een familiebedrijf, iets wat 24/7 on- en offline altijd doorgaat, ook op social.

Welkom bij Reinders uw makelaar in Apeldoorn.

_JJV5737 web

Heeft het coronavirus grote impact op jullie bedrijf?

Het coronavirus heeft op onze werkzaamheden gelukkig (nog) weinig impact. Er zijn nog genoeg mensen die een leuk huis nodig hebben, of het willen verkopen door werk, relatie of groter /kleiner wensen te wonen. Ook is de rente (nog) laag genoeg, zodat het lenen van geld betrekkelijk goedkoop is. De verwachting is overigens wel dat deze licht zal gaan stijgen. Wat ons wel zorgen baart is de financierbaarheid. We merken

dat banken terughoudend zijn bij het verstrekken van hypotheken. Daarnaast is het aanbod van huizen vrij laag. Onze grootste uitdaging momenteel is om woningen in de verkoop te blijven krijgen. Dus gogogo!

Werken jullie werknemers thuis of nog (deels) op kantoor?

De binnendienst werkt deels thuis. De buitendienst is met vijf personen nog altijd volop up and running. Gelukkig is het nog lekker druk. Onze medewerkers vinden het erg prettig om te kunnen blijven doorwerken in deze tijden, iets wat in andere branches nu een probleem en zorg is. Er is gelukkig geen onrust omtrent het virus. Wel volgen wij het nieuws op de voet en overleggen wij dagelijks/wekelijks hoe wij hiermee om gaan qua veiligheid en gezondheid, ook voor onze klanten. Gelukkig heeft de bond van NVM makelaars protocollen voor bezichtigingen. 

Welke tips hebben jullie voor andere ondernemers?

Blijf positief! Realistisch, maar positief. Zie kansen en uit deze op sociale media. Wees authentiek en enthousiast, maar blijf eerlijk, oprecht en integer als makelaar in je adviesrol. Daarnaast is het belangrijk om zichtbaar te blijven. Blijf dus actief op social media en zorg dat je ook op alle andere platvormen aanwezig bent. Wij plaatsen bijvoorbeeld dagelijkse updates over onze werkzaamheden en het aanbod. Je hebt nu de kans om creatief te zijn en je enthousiasme over te brengen. Maak daar gebruik van! Daarom bestaan wij als Reinders als sinds 1965.

Wat zouden jullie je klanten willen meegeven?

Blijf gezond, heb vertrouwen en wees alert. Bel Reinders als er plannen zijn omtrent koop/verkoop/hypotheek en we geven eerlijk advies omtrent de kansen, en dat is maatwerk.