Veel ondernemers hebben het zwaar in deze bijzondere tijd van het coronavirus. De uitdagingen zijn voor elk bedrijf weer anders. Ook worden er door elk bedrijf andere keuzes gemaakt. De komende weken zetten we een aantal ondernemers in de spotlights. Ze stellen zich aan je voor en vertellen jou hoe zij in deze periode omgaan met hun werkzaamheden. Laat je vooral door deze verhalen inspireren!

In dit artikel maken we kennis met Ans Brands van DZU Uitvaartkisten. Wat voor invloed heeft de coronacrisis op deze branche?

De juiste uitvaartkist bij ieder afscheid

DZU Uitvaartkisten heeft een meer dan 100-jarige geschiedenis. Wij leverden rond het jaar 1910 al op maat gemaakte meubelen aan Paleis het Loo. Inmiddels is er natuurlijk veel veranderd en zijn we honderd procent toegelegd op de vervaardiging en levering van uitvaartkisten. We staan sinds jaar en dag in de markt bekend als een consistente en kwalitatieve leverancier van uitvaartkisten. In Apeldoorn hebben wij een eigen volledig uitgeruste houtbewerkingsfabriek, waardoor wij bijna alle fabricagestappen in eigen hand hebben en op onze eigen locatie kunnen uitvoeren.

Onze ‘mannen van hout’, zoals wij onze kistenmakers ook wel noemen, zijn elke dag gepassioneerd aan het werk om mooie houtproducten te maken en met zorg en aandacht te regelen dat onze uitvaartkisten tijdig op de plaats van bestemming komen. Wij leveren over de volle breedte en naar alle tevredenheid van onze klanten nagenoeg alle mogelijkheden in kistmodellen, (kleur)afwerkingen, montages, bekledingen en maatvoeringen. Wij blijven ook altijd zoeken naar de juiste persoonlijke stijl uitvaartkist bij ieder afscheid.

DZU onderscheidt zich als een bedrijf dat kwaliteit en de persoonlijke benadering van de klant als hoogste in het vaandel heeft staan. Wij behandelen daarom onze klanten: ‘Hoogstpersoonlijk’.

Mijn klanten geven mij energie. Dagelijks ben ik bezig om te begrijpen waar hun behoeften liggen en hierbij passende oplossingen te vinden. Directe en eerlijke communicatie zijn mijn handelsmerk en dit past perfect bij de doelstellingen van DZU.

Heeft het coronavirus grote impact op jullie bedrijf?

Corona heeft grote impact op ons bedrijf. Onze klanten zijn de uitvaartondernemingen. Zij staan nu onder hoge druk.
Daardoor willen ze natuurlijk alles goed voorbereiden en klaar hebben, dus de bestellingen zijn groter dan normaal.
Ook de onrust: wanneer komt de piek, en wanneer krijgen wij ermee te maken, dat is waar deze ondernemingen mee moeten dealen. Hierdoor ligt de werkdruk bij ons ook hoger. De aantallen zijn ook hoger dan normaal.

Werken jullie werknemers thuis of nog (deels) op kantoor?

Wij verzorgen onze eigen logistiek waardoor onze chauffeur overal komt, hem is strikt opgedragen naar de richtlijnen van het RIVM. Dit verloopt prima, en gelukkig zijn wel allemaal fit. Wij kunnen uiteraard niet van huis uit werken, voor mij als account-manager zou dat mogelijk moeten zijn, maar onlangs is mijn collega Eddy overleden. Hij was hoofd productie. Ik heb een deel van zijn taken overgenomen één daarvan is aansturen van het personeel.

Tegen welke uitdagingen lopen jullie aan?

De uitdaging waar wij tegen aan lopen: is alles op tijd af hebben. Wij hebben een groot assortiment, en we maken de buitenmaat van de kisten op verzoek. Dit soort verzoeken komen nu meer binnen dan normaal.

Welke kansen biedt het coronavirus jullie?

Ik zie bij elke crisis wel kansen, zo zit ik als mens in elkaar (ik ben namelijk doodsbang van doemdenken, altijd in oplossingen denken is mijn overleving). Wij als DZU kunnen ons profileren en kunnen laten zien dat wij ons woord nakomen en dat wij iedereen willen en kunnen bedienen.

Wat ervaren jullie werknemers als de grootste uitdaging?

Uitvaartondernemingen staan voor grote uitdagingen. Wij proberen zoveel mogelijk mee te denken met de uitvaartondernemingen en deze adviseren, de mogelijkheden te bespreken en bespreekbaar maken. Wij als DZU staan bekend om onze goede service, ook in deze tijd is dat ons moto. Niet leveren is bij DZU geen optie.

Wat zouden jij je klanten willen meegeven?

Voor iedereen: blijf gezond en fit, dan kunnen we ook veel voor andere betekenen die onze steun en nodig hebben.