“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Juridisch advies UWV ontslagaanvraag

  • Ontslag via het UWV kan als het niet goed gaat met een bedrijf.
  • Ga altijd in verweer tegen jouw ontslag! Wij helpen je!
9,5
Klanten vertellen

1294 beoordelingen

Lees voor

juridisch advies UWV ontslagaanvraag nodig? Onze medewerkers adviseren je en leggen je uit wat te doen. Ga altijd in verweer en zorg dat je krijgt waar je recht op hebt.

Wanneer ontslag via het UWV?

Een werkgever kan alleen bij het UWV terecht als er sprake is van ontslag om bedrijfseconomische redenen of als een werknemer twee jaar ziek is. De meest voorkomende ontslagreden via het UWV is ontslag om bedrijfseconomische redenen. Je hebt altijd het recht om in verweer te gaan. Wij raden je aan dit altijd te doen.

UWV ontslagaanvraag

Gaat het financieel niet goed met het bedrijf en denkt de werkgever dat dit is op te lossen door mensen te ontslaan, dan kan de werkgever een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Deze aanvraag moet met de nodige cijfers worden onderbouwd. De werkgever moet dus wel kunnen aantonen dat het echt slecht gaat met het bedrijf. Daarnaast mag de werkgever niet zelf kiezen wie er ontslagen worden. Hiervoor moet het afspiegelingsbeginsel toegepast worden. Het UWV gaat bekijken of het ontslag terecht is en of de ontslagvergunning wordt verstrekt.

In verweer gaan tegen ontslagaanvraag UWV

Voor dit besluit wordt genomen krijg je als werknemer ook de kans om in verweer te gaan. Hierbij kun je bijvoorbeeld aangeven dat de cijfers niet juist zijn of dat het afspiegelingsbeginsel niet goed is toegepast. Hoe beter je verweer op papier staat, hoe groter de kans dat het UWV hier ook daadwerkelijk iets mee doet. Wij raden dan ook aan om het verweer te laten voeren door een specialist.

Hoger beroep

Ben je het niet eens met het oordeel van het UWV, dan kun je in hoger beroep. Het besluit wordt dan door de kantonrechter opnieuw getoetst. Ook hierbij is het inschakelen van juridische hulp zeker verstandig.

Gratis juridisch advies UWV ontslagaanvraag 

Heb je juridisch advies nodig over jouw ontslagaanvraag? Of heb je besloten bezwaar te maken tegen jouw ontslagaanvraag? Dan kun je de juridische hulp van een advocaat goed gebruiken. Wij geven gratis juridisch advies en kunnen je in contact brengen met de juiste advocaat bij jou in de buurt.

Vul het contactformulier in. De medewerkers van Ontslag-Krijgen.nl nemen dan contact met je op en kunnen jouw zaak met je doorspreken.

Meer informatie