“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Oprotpremie bij ontslag

  • Krijg je ontslag, dan kun je vaak een 'oprotpremie' meekrijgen.
  • Over de hoogte van de ontslagvergoeding kun je onderhandelen.
  • Heb jij hulp nodig bij de onderhandelingen? Wij geven je gratis advies!
9,5
Klanten vertellen

721 beoordelingen

Lees voor

Als een werkgever een werknemer wil ontslaan, kan het zijn dat de werknemer een geldbedrag meekrijgt bij zijn ontslag. In de volksmond wordt dit vaak een oprotpremie genoemd. Het woord oprotpremie heeft een wat negatieve klank. Wij hebben het dan ook liever over een transitievergoeding. Voorheen werd dit ook wel de ontslagvergoeding of een gouden handdruk genoemd.

Oprotpremie berekenen

Voor het berekenen van de transitievergoeding wordt vaak gebruikgemaakt van een standaard formule. Wil je weten hoeveel “oprotpremie” je kunt krijgen? Je kan bij ons gratis je transitievergoeding berekenen.

Ga je in goed overleg uit elkaar, dan valt er altijd nog te onderhandelen over de vergoeding en kun je in goed overleg bepalen dat de kantonrechtersformule toch wordt toegepast.

Tip:
Wil je een maximale oprotpremie mee naar huis nemen? Laat je dan adviseren door een ontslagspecialist. Vaak kunnen de kosten voor een ontslagspecialist zelfs op de werkgever worden verhaald!

Juridische hulp

Onze medewerkers luisteren graag naar jouw verhaal en geven je advies waar je echt wat mee kunt. Bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 gerust op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Meer informatie