Ontslag om persoonlijke redenen heeft betrekking op het gedrag van de werknemer. Voorbeelden van ontslag om persoonlijke redenen zijn: langdurige arbeidsongeschiktheid, regelmatig ziekteverzuim en onvoldoende functioneren. De werkgever gaat er in ieder geval van uit dat jou iets te verwijten valt. Ontslag om persoonlijke redenen kan jouw uitkering in gevaar brengen. Het is dan ook extra belangrijk om je goed te laten informeren en op de juiste manier te reageren.

Reageren op ontslag om persoonlijke redenen

Probeer ondanks het vervelende nieuws kalm te blijven. Het is belangrijk om op de juiste manier te reageren. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je verwijtbaar werkeloos wordt. Dit betekent dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. De redenen bij ontslag om persoonlijke redenen zijn niet ernstig genoeg voor ontslag op staande voet.

Ontslag indienen

Een werkgever kan op verschillende manieren met het ontslag omgaan. Hij kan ervoor kiezen om de zaak voor te leggen aan de kantonrechter, maar dan moet er wel een behoorlijk dossier zijn. Iemand om deze reden ontslaan is behoorlijk lastig, want je moet direct met voldoende bewijs komen. Daardoor zien wij vaak dat werkgevers er voor kiezen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan.

Tip: De werkgever heeft vaak in de loop der tijd een dossier opgebouwd. Doe dit zelf ook. Houd je   gespreksverslagen bij, zodat je zelf ook iets in te brengen hebt als dit nodig is.

Heb je hulp nodig bij ontslag om persoonlijke redenen? Dan helpen onze medewerkers je graag verder. Als je je gegevens achterlaat op het contactformulier nemen zij vrijblijvend even contact met je op.