“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag om persoonlijke redenen

  • Dit ontslag heeft te maken met het gedrag van de werknemer.
  • Schakel hier altijd juridische hulp bij in!
9,5
Klanten vertellen

1365 beoordelingen

Lees voor

Ontslag om persoonlijke redenen heeft alles te maken met het gedrag van de werknemer. Zo kan de werkgever je bijvoorbeeld ontslaan als je heel vaak te laat komt, je je erg vaak ziek meldt of als je niet goed functioneert. De werkgever gaat er bij ontslag om persoonlijke redenen in ieder geval van uit dat jou iets te verwijten valt. Dit zorgt er ook voor dat deze vorm van ontslag jouw uitkering in gevaar kan brengen. Het is dan ook extra belangrijk om je goed te laten informeren en op de juiste manier te reageren. Hoe je moet reageren hangt af van de ontslagroute die de werkgever kiest. 

Let op:
Schakel bij ontslag om persoonlijke redenen altijd een advocaat of jurist in. Deze kan ervoor zorgen dat je je recht op een WW-uitkering kunt behouden en zorgt ervoor dat je hier zo goed mogelijk uit komt!

Reageren op ontslag om persoonlijke redenen

Probeer ondanks het vervelende nieuws kalm te blijven. Het is belangrijk om op de juiste manier te reageren. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je verwijtbaar werkeloos wordt. Dit betekent dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. De redenen bij ontslag om persoonlijke redenen zijn net niet ernstig genoeg voor ontslag op staande voet, maar wel ernstig genoeg om jou flink in de problemen te brengen.

Hulp nodig bij ontslag? Onze juridische medewerkers zitten voor je klaar!

Of bel ons voor vragen op 088-6002800
gebruikelijke belkosten

Ontslag om persoonlijke redenen via de kantonrechter

Een werkgever kan op verschillende manieren met het ontslag omgaan. Hij kan ervoor kiezen om de zaak voor te leggen aan de kantonrechter, maar dan moet er wel een behoorlijk dossier zijn. Iemand om deze reden ontslaan is behoorlijk lastig, want je moet direct met voldoende bewijs komen.

Is dit bewijs er, dan kan de werkgever een verzoekschrift indienen bij de rechter. Hierin staat precies wat de redenen zijn voor het ontslag. Jij krijgt hier een kopie van thuisgestuurd en krijgt de kans hier schriftelijk op te reageren. Op die manier kan de rechter zich goed voorbereiden op de zaak. Hierna wordt het ontslagverzoek mondeling behandeld in de rechtszaal en krijg ook jij de kans je zegje te doen. Uiteindelijk zal de rechter bepalen of het ontslag terecht is of niet en welke transitievergoeding jij mee krijgt. 

Laat je bij ontslag via de kantonrechter altijd bijstaan door een goede advocaat. Deze kan de schade zoveel mogelijk voor je beperken en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt. Wil je weten wie jou het beste kan helpen bij jouw ontslagzaak? Leg je verhaal aan ons voor, dan bekijken wij welke specialist hier het beste bij past. Je kan ons bellen op 088-6002800 (gebruikelijke belkosten).

Ontslag om persoonlijke redenen met wederzijds goedvinden

Doordat ontslag via de kantonrechter veel kosten met zich meebrengt en de uitkomst hiervan toch altijd vrij onzeker is, zien wij vaak dat werkgevers er voor kiezen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Dit biedt gelukkig genoeg mogelijkheden om te onderhandelen over bijvoorbeeld een ontslagvergoeding en zorgt ervoor dat het recht op een WW-uitkering redelijk makkelijk veilig te stellen is. Ga nooit meteen akkoord met het eerste de beste aanbod van de werkgever. Onderhandel! Zorg dat je hier zo goed mogelijk uitkomt. Vind je dit lastig? Laat je hierbij dan helpen door een jurist of advocaat!

Tip:
De werkgever heeft vaak in de loop der tijd een dossier opgebouwd. Doe dit zelf ook. Houd je gespreksverslagen bij, zodat je zelf ook iets in te brengen hebt als dit nodig is.

Hulp bij ontslag om persoonlijke redenen

Heb je hulp nodig bij ontslag om persoonlijke redenen? Dan helpen onze medewerkers je graag verder. Als je je gegevens achterlaat op het contactformulier nemen zij vrijblijvend even contact met je op. Zij zullen samen met jou jouw situatie bekijken en kunnen je vertellen hoe je hier het beste op kunt reageren en wie je hier het beste bij kan helpen.

Meer informatie