“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Ontslag om persoonlijke redenen

  • Ontslag om persoonlijke redenen heeft te maken met het gedrag van de werknemer.
  • Het kan ervoor zorgen dat je je recht op een uitkering kwijt raakt.
  • Schakel hier altijd juridische hulp bij in!
9,4
Klanten vertellen

683 beoordelingen

Lees voor

Ontslag om persoonlijke redenen heeft betrekking op het gedrag van de werknemer. Voorbeelden van ontslag om persoonlijke redenen zijn: langdurige arbeidsongeschiktheid, regelmatig ziekteverzuim en onvoldoende functioneren. De werkgever gaat er in ieder geval van uit dat jou iets te verwijten valt. Pas op: ontslag om persoonlijke redenen kan jouw uitkering in gevaar brengen. Het is dan ook extra belangrijk om je goed te laten informeren en op de juiste manier te reageren.

Let op:
Schakel bij ontslag om persoonlijke redenen altijd een advocaat of jurist in. Deze kan ervoor zorgen dat je je recht op een WW-uitkering kunt behouden en zorgt ervoor dat je hier zo goed mogelijk uit komt!

Reageren op ontslag om persoonlijke redenen

Probeer ondanks het vervelende nieuws kalm te blijven. Het is belangrijk om op de juiste manier te reageren. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je verwijtbaar werkeloos wordt. Dit betekent dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. De redenen bij ontslag om persoonlijke redenen zijn niet ernstig genoeg voor ontslag op staande voet.

Ontslag indienen

Een werkgever kan op verschillende manieren met het ontslag omgaan. Hij kan ervoor kiezen om de zaak voor te leggen aan de kantonrechter, maar dan moet er wel een behoorlijk dossier zijn. Iemand om deze reden ontslaan is behoorlijk lastig, want je moet direct met voldoende bewijs komen. Daardoor zien wij vaak dat werkgevers er voor kiezen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Dit biedt gelukkig genoeg mogelijkheden om te onderhandelen over bijvoorbeeld een transitievergoeding en zorgt ervoor dat het recht op een WW-uitkering redelijk makkelijk veilig te stellen is.

Tip:
De werkgever heeft vaak in de loop der tijd een dossier opgebouwd. Doe dit zelf ook. Houd je gespreksverslagen bij, zodat je zelf ook iets in te brengen hebt als dit nodig is.

Hulp bij ontslag om persoonlijke redenen

Heb je hulp nodig bij ontslag om persoonlijke redenen? Dan helpen onze medewerkers je graag verder. Als je je gegevens achterlaat op het contactformulier nemen zij vrijblijvend even contact met je op. Zij zullen samen met jou jouw situatie bekijken en kunnen je vertellen hoe je hier het beste op kunt reageren en wie je hier het beste bij kan helpen.

Meer informatie