“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Via ontslagkrijgen.nl kwam ik terecht bij een hele goede advocaat. Deze heeft ervoor gezorgd dat de transitievergoeding hoger werd en dat de werkgever de advocaatkosten moest betalen. Een advocaat die ik zeker bij anderen zou aanbevelen”

Ik was zes jaar in dienst bij de werkgever. Ineens kreeg ik te horen dat mijn functie in het kader van een reorganisatie kwam te vervallen en kreeg ik een vaststellingsovereenkomst onder mijn neus geschoven. Gelukkig heb ik niet meteen getekend. Ik ging op zoek naar informatie en kwam op ontslagkrijgen.nl terecht. Ik besloot een aanvraag in te dienen en kreeg al snel een telefoontje. Ik werd op een prettige manier te woord gestaan en werd doorverwezen naar een advocaat bij mij in de buurt. De advocaat heeft ervoor gezorgd dat de transitievergoeding hoger is geworden en dat de werkgever de advocaatkosten moest betalen. Ik was zeer tevreden en zou de advocaat zeker bij anderen aanbevelen.

Casus: Reorganisatie

Als het op financieel vlak niet goed gaat met een bedrijf kan een reorganisatie noodzakelijk zijn. Meestal wordt in zo’n geval een ontslagaanvraag ingediend bij het UWV. In veel gevallen is het echter ook zo dat de werkgevers voor die tijd al met voorstellen richting bepaalde werknemers komen. Zo ook in dit geval. Vaak is er na het eerste voorstel van de werkgever nog onderhandeling mogelijk over de hoogte van de transitievergoeding en bijvoorbeeld vrijstelling van werkzaamheden. Een advocaat of jurist kan je helpen om eruit te halen wat erin zit.

Heb je hulp nodig bij onderhandelingen of heb je vragen over je ontslag? Neem dan even contact op met onze helpdesk.