“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“De advocaat heeft mij goed geholpen bij het ontslag op staande voet. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik toch nog een transitievergoeding kreeg”

Ik werkte al een aantal jaren voor mijn werkgever. Tussen mij en de manager klikte het niet. Ik heb haar in een aantal beslissingen gepasseerd en dat werd mij niet in dank afgenomen. Als donderslag bij heldere hemel werd ik ineens op staande voet ontslagen en beschuldigd van diefstal. Dit had ik niet gedaan en de werkgever had hier ook geen bewijs voor. Ik kwam terecht bij op Ontslagkrijgen.nl en besloot contact te leggen. Ik werd meteen gebeld en al snel bleek dat ik een sterke zaak had. Zij brachten mij in contact met een goede advocaat bij mij in de buurt. Deze heeft de zaak opgepakt. Het ontslag op staande voet werd omgezet naar ontslag met wederzijds goedvinden. Ik kreeg zelfs nog een transitievergoeding mee. Ik ben erg tevreden en ben ook erg blij dat ik weg ben bij de werkgever.

Casus: Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet is een zware straf en mag door de werkgever alleen gegeven worden als hier een dringende reden voor is. Een aantal van deze redenen zijn fraude, diefstal, mishandeling of bijvoorbeeld werkweigering. Bij ontslag op staande voet ben je niet alleen direct je baan en dus je inkomen kwijt, maar verlies je ook je recht op een uitkering. Het is altijd verstandig om in verweer te gaan tegen ontslag op staande voet. In veel gevallen is het namelijk toch nog mogelijk om het ontslag om te zetten in een andere vorm van ontslag, waardoor je toch je recht op een uitkering kunt behouden. In andere gevallen is de reden voor ontslag op staande voet eigenlijk geen goede reden, waardoor je naar je recht op een uitkering wellicht ook nog een transitievergoeding kunt gaan ontvangen. Een advocaat of jurist kan hier goed bij helpen.

Heb je zelf hulp nodig bij de onderhandelingen over het ontslag, neem dan gerust vrijblijvend even contact met ons op.