“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

“Ik kon direct een afspraak maken om op kantoor langs te komen” Ik en mijn collega werkten al een behoorlijke tijd voor onze werkgever. We hebben de nodige opleidingen en ervaring in huis. Toen ineens moesten we bij de directie komen. De werkgever had een externe partij in de arm genomen om het imago van de organisatie op te krikken. Ik en mijn collega zouden hier niet genoeg expertise voor hebben. Of we er over na wilden denken of we nog wel voor de organisatie wilden werken. Natuurlijk waren wij het hier niet mee eens. Ik nam contact op via Ontslagkrijgen.nl en kwam razendsnel in contact met een goede jurist in de buurt. Deze belde al heel snel en ik kon direct een afspraak maken om op kantoor langs te komen. De jurist gaat mij hier verder in ondersteunen.

Casus: Ontslag zonder goede reden

Om iemand te kunnen ontslaan moet een werkgever een goede reden hebben. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van disfunctioneren, moeten er financiële problemen zijn of moet iemand twee jaar ziek zijn. In dit geval lijkt er geen enkele goede reden te zijn voor het ontslag. Beide dames werkten al lange tijd bij de betreffende werkgever en altijd met goede beoordelingen. Nu ineens wil de werkgever hen vervangen door een extern bureau. Dit kan niet zomaar. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door middel van onderhandelen. De werkgever heeft aangegeven hoe hij erin staat. Het is nu aan de werknemers om voor zichzelf te bepalen of zij hier willen blijven (terwijl je weet dat ze je liever kwijt zijn) of dat zij toch aangeven open te staan voor onderhandelingen. Meestal wordt het het laatste. Als je eenmaal weet dat een werkgever van je af wil, is de toon gezet en is de sfeer op het werk toch anders. In zo’n situatie is het dan misschien beter om eieren voor je geld te kiezen en er uit te halen wat er in zit. Dat is ook precies wat de jurist in dit geval voor hen zal gaan doen.

Heeft u zelf ook behoefte aan juridisch advies? Onze adviseurs helpen u graag verder op weg. Neem contact met hen op voor vrijblijvend juridisch advies.