“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1338 beoordelingen

“De advocaat was heel toegankelijk. Er was echt een klik”

 

“Ik kreeg te horen dat mijn contract niet zou worden verlengd. Dit was mijn derde contract. Toen ik echter even later bij het UWV kwam om een uitkering aan te vragen kreeg ik te horen dat de werkgever te laat had opgezegd en dat ik daardoor vast in dienst was gekomen. Daar had de werkgever niet helemaal rekening mee gehouden. In plaats van het contract niet verlengen, moest er nu op een andere manier ontbonden worden. De sfeer was niet goed. En ineens zou ik niet functioneren. Hier heb ik echter nooit iets over gehoord. Zij gaven mij vervolgens de keuze: ontslag nemen, een verbetertraject of met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan. Gezien de manier waarop het allemaal ging heb ik ervoor gekozen om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. Ik kreeg echter een erg minimaal voorstel. Ik nam contact op met De Nationale Adviesbalie en zij brachten mij snel in contact met een erg prettige advocaat in Breda. Het was een zeer toegankelijke man. Helemaal geen stoffig advocatentype. Hij had veel inlevingsvermogen en er was een klik. Hij is snel voor mij aan de slag gegaan en met goed resultaat.”

Mevrouw Kroon, Breda, 20 maart 2013.

Casus: Werkgever zegt derde jaarcontract te laat op waardoor werknemer automatisch in vaste dienst komt.

Het wil nog wel eens voorkomen dat werkgevers vergeten op tijd op te zeggen. De regel is dat werkgevers een werknemer drie keer een tijdelijk contract mogen geven. Hierna is de werknemer vast in dienst. In het geval van mevrouw is het tijdelijke contract in mei eigenlijk stilzwijgend omgezet in een vast dienstverband. In september besloot de werkgever het contract niet te verlengen. Dit kan natuurlijk niet. In zo’n geval is mevrouw gewoon vast in dienst en moet er via de officiële wegen ontbonden worden.

Tip: Wil de werkgever het contract ontbinden, maar heb je het gevoel dat dit niet volgens de regels gaat? Neem contact op met onze medewerkers. Zij adviseren graag welke stappen je moet ondernemen en brengen je wanneer nodig in contact met een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt.