“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”
9,5
Klanten vertellen

1321 beoordelingen

“Binnen twee dagen was het probleem al bijna helemaal opgelost”

Ik werkte al een behoorlijke tijd bij de werkgever, maar er waren al snel wat strubbelingen. Ik werd ineens in een lagere functie gezet. Hier was ik natuurlijk niet blij mee. Ondertussen was er ook een nieuwe directie gekomen, die mij liever zagen gaan dan komen. Ineens werd ik op het matje geroepen en op staande voet ontslagen. Zij hadden op camera gezien dat ik iets zou hebben gedaan dat niet door de beugel kon. Vervolgens werden er ook allerlei andere vervelende zaken bij gehaald. Heel vervelend allemaal. Ik ben hier best van geschrokken en wist niet goed wat ik moest doen. Gelukkig kwam ik deze site tegen. Ik werd al snel in contact gebracht met een advocaat. Hier kon ik gelukkig direct terecht.  Deze heeft de zaak opgepakt en binnen twee dagen was het probleem al zo goed als opgelost. Hier was ik natuurlijk heel blij mee. Ik ben erg tevreden over de advocaat.

Casus: Ontslag op staande voet

Soms zijn werkgevers heel duidelijk op zoek naar een reden om iemand te ontslaan. In het ergste geval proberen zij een werknemer op staande voet te ontslaan door hem of haar ergens van te beschuldigen. Of iemand net zo lang te controleren tot hij/zij iets verkeerd doet. Als werknemer schrik je hier natuurlijk ontzettend van. Het is dan ook belangrijk om niet zomaar akkoord te gaan met het ontslag op staande voet. Dit zou namelijk betekenen dat je niet alleen acuut je baan kwijt bent, maar ook meteen je recht op een uitkering. Vaak is het heel goed mogelijk om het ontslag op staande voet om te buigen naar een andere vorm van ontslag, zodat je wel je recht op een uitkering kunt behouden en misschien zelfs nog aanspraak kunt maken op een transitievergoeding. Het is vaak wel lastig om dit zelf te regelen. Dit ook omdat de emoties natuurlijk hoog op kunnen lopen. Wij raden dan ook aan om je hierin te laten bijstaan door een jurist of advocaat. Deze kan de onderhandelingen met de werkgever op zich nemen en ervoor zorgen dat je hier zo goed mogelijk uitkomt.

Wil je zelf in contact komen met een goede advocaat of jurist bij jou in de buurt? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder.